Mikko Forstén mukaan rata-autoilusarjaan

1.6.2010

Formula 1 -sarjan oheisluokkaan suomalaisväriä:
Mikael Forstén mukaan rata-autoilun Porsche Mobil 1 Super Cup -sarjaan


MM-tason esteratsastajana tunnettu Mikael Forstén on ensimmäinen suomalainen, joka osallistuu rata-autoilun Porsche Michelin Super Cup -sarjaan. Suomalaisista sarjan yksittäisen osakilpailun ovat aiemmin ajaneet vieraskuljettajina maailmanmestarit Mika Häkkinen ja Ari Vatanen. Formula 1 -kilpailujen ohessa ajettava sarja käynnistyy ensi viikonloppuna Bahrainissa. Forstén ajaa ensimmäisen osakilpailun 14.4. Konrad Motorsport -tallissa, ja loppukauden kilpailuista sopimus on tehty itävaltalaisen Walter Lechner Racing Schoolin kanssa.

Forsténin tallipaikka varmistui maaliskuussa Lechnerin omissa testeissä Bahrainissa, joissa hän ajoi tallin yllätykseksi ainoastaan neljän kymmenyksen päähän testien kärkikuljettajien Damien Faulknerin ja Alex Zampedrin pohja-ajoista. Estehevoset ja Porschen hevosvoimat vuorottelevat Forsténin kilpailukalenterissa. Esteratsastuksessa hänen tavoitteensa on kesän EM-kilpailu. Suomessa hänet nähdään ratsailla kesäkuussa Haminan Bastioni Horse Festival -tapahtumassa. PMSC-sarjassa hän haluaa hankkia pisteitä ja kokemusta, jotta voisi ensi kaudella kilpailla sijoituksesta kymmenen parhaan joukossa.

Urheilu on 37-vuotiaan Forsténin intohimo. Hän on päässyt huipulle esteratsastuksessa. Hänen golf-tasoituksensa on 8.5, hän pelaa tennistä ja pitää lumilautailusta. Kouluikäisenä hän oli kansallisen mestaruustason jalkapalloilija sekä alppihiihtäjä. Nyt hän on päättänyt panostaa uuteen uraan autourheilussa.

Kyky oppia uutta
- Häviäminen on aina ollut minulle vaikeaa. Minun on aina pakko yrittää tosissani. Ja jos on aivan pakko hävitä, haluan analysoida suoritukseni ja sitten harjoitella tullakseni paremmaksi. En koskaan ajattele häviämistä. Urheilussa on tärkeintä se, mitä urheilijan korvien välissä tapahtuu, sanoo Forstén.

- Suurin lahjani on kyky oppia uutta, sanoo Forstén. Jokaisessa lajissa on oma viehätyksensä. Yhdistäviä tekijöitä ovat ilo ja se, että voi koko ajan oppia lisää ja kehittyä. En koskaan sano, että parempaan en pysty. Kun tekee tarpeeksi lujasti töitä, maailma on täynnä mahdollisuuksia, hän jatkaa.

Aikaisemmin Forstén on ajanut harrastuksenaan Porsche GT3R autolla GTP-sarjaa sekä Ferrari 360 Modena autolla Ferrari Challange -sarjaa. Viime vuonna hän otti askeleen haastavaan Formula Renault 2000 luokan Italian mestaruussarjaan, jossa oppi taidon lukea ja kehittää autoaan. Kaudeksi 2007 Mikael oli jo valmis ottamaan askeleen F3-sarjaan, mutta jätti tarjotun tallipaikan käyttämättä Porsche Mobil 1 Super Cupin hyväksi.

Porsche Mobil 1 Super Cup -osakilpailut:
14.4. Bahrain
15.4. Bahrain
13.5. Barcelona
27.5. Monaco
1.7. Magny Cours
8.7. Silverstone
22.7. Nürburgring GP-Kurs
5.8. Budapest
26.8. Istanbul
9.9. Monza
16.9. Spa Francorchamps

Lisätietoja ja julkaisuvapaita kuvia:
marcus.westermark@mikaelforsten.com
www.mikaelforsten.com (avataan 12.4.)
www.lechner-racing.com
www.konradmotorsport.com
www.racecam.de
www.porsche.com/international/motorsportandevents/motorsport/racing