Mikko ja Isaac 11. sijalle Windsorin EM-esteillä

1.6.2010

Euroopan mestaruuskilpailut koulu- ja esteratsastus
Windsor, Iso-Britannia 30.8.
Mikael Forstén hyppäsi yhdenneksitoista EM-esteillä

Kultamitali Ranskan Kevin Stautille

Mikael Forstén lähti henkilökohtaiseen EM-finaaliin Windsorissa Britanniassa ranskalaisruuna Isaac du Jonquet'lla sunnuntaina 13. sijalta kahden kilpailun jälkeen. Finaalin ensimmäisen kierroksen 160 cm:n esteillä ratsastaja hyppäsi upeasti virheittä, mikä nosti hänet kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Toisella kierroksella alku sujui loistavasti ratsukon lentäessä puhtaasti yli puomien, mutta pieni hipaisu takapuomiin ja kaksi pistettä ylitetystä enimmäisajasta otti veronsa, ja loppupelissä mies oli EM-pelissä yhdestoista.

- Hevonen hyppäsi koko championchipin fantastisesti takaa, jos se oli jossain esteessä kiinni tai lähellä, kyseessä oli enemmän etujalka- tai etupuomityyppinen juttu. Sen takia varmistin, että viimeisellä, isolle okserilla sillä oli riittävästi tilaa etujaloille. Isaac otti kuitenkin takajalalla takapuomiin aivan pienen hipaisun, ja se tuli alas, Forstén manaa.


Menestyminen jopa mitaleille asti oli kipeän, harmittavan lähellä jälleen kerran.

- Viiden kierroksen aikana täällä olen antanut pois yksi tai kaksi aikalailla vältettävissä olevaa puomia. Ilman yhtä niistä olisin ollut tänään viides ja kahdella mitaleilla. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli meiltä hyvä suoritus, tavoite oli kymmenen parhaan joukkoon. Olen ratsastanut hyvin ja hevonen hypännyt hyvin, ja haluan kiittää kaikesta sekä Isaacia että Pentin perhettä, ratsastaja sanoo.

Forsténin huippuratsun omistaa puoliso, esteratsastaja Noora Forstén yhdessä isänsä Olavi Pentin kanssa.


The Flying Finn on vakiinnuttanut vakuuttavasti tasonsa maailman kärjessä.

- Täällä kävi vähän samantyyppinen juttu kuin maailmacupin finaalissa Las Vegasissa. Kaiken jälkeen kuitenkin  nyt tiedän, että jos kaikki on kunnossa itselläni ja hevosella, ja kaikki menee hyvin, meillä on kaikki mahdollisuudet arvokisoissa aina mitaleille ja kärkisijoille asti, Forstén toteaa. 

Viime keväänä Forstén, 39, ratsasti maailmancupin finaalissa 13. sijalle ja edellisellä kaudella hän otti nimiinsä Amsterdamin maailmancupin osakisavoiton. Hampaan kolossa on revanssin haku seuraavista kärkikahinoista.

- Fiilikseni on se ehdottomasti se, että haluan täyden world cup -kauden ja enemmän kisoja, ettei niitä jaeta liian monelle ratsastajalle kuten aikaisemmin. En tietenkään halua kaikkia osakilpailuja itselleni, mutta toivon että saisin valita esimerkiksi syksyllä vähän enemmän kilpailuja kuin viime vuonna.

Voittaja Kevin Stout.

- En haluaisi väsyttää Isaacia liian pitkällä kilpailutuksella, sille tekisi hyvää pitää pieni tauko ennen kevättä, joten syksyn osakilpailut olisivat siksi tärkeä alku kaudellemme. Ensin kauden päätavoite meillä on ehdottomasti MM-kilpailu Kentuckyssa, Forstén toteaa.


Hopeamitalisti Carsten-Otto Nagel.

EM-kullan otti Ranskan Kevin Staut hevosella Kraque Boom Bois Margot tehden finaalissa kaksi puhdasta rataa. Hopealle ratsasti Saksan Carsten-Otto Nagel ratsulla Corradina ennen Hollannin Albert Zoeria hevosella Oki Doki.

Albert Zoer ja Oki Doki.

EM-tulokset
1) Kevin Staut / Kraque Boom Bois Margot, FRA 9.42
2) Carsten-Otto Nagel / Corradina, GER 9.64
3) Oki Doki Zoer,Albert NED, 11.18
…11) Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN 18.98

Täydet tulokset:  http://eventcontent.hippoonline.de/421/docs/R_03_Ind.pdf

Kilpailujen kotisivut: http://www.alltechwindsoreuropeans.com/
FEI, kansainvälinen ratsastajainliitto: www.fei.org