MM-finaalissa Beezie, Jos, Meredith ja Edwina

1.6.2010

MM-kisojen 25 ratsastajan semifinaali toi yllättäviä käänteitä tulosluetteloon ja sunnuntain neljän parhaan finaalista on odotettavissa mielenkiintoinen ja jännittävä loppuhuipennus.  Ensimmäistä kertaa MM-kisojen finaalissa on mukana kolme naista. Kisaa alusta loppuun johtanut Yhdysvaltain Beezie Madden hevosellaan Authentic selvitti odotetusti tiensä finaaliin. Kuvassa vasemmalla.

Yllätys ei ollut sekään että Saksan Meredith Michaels-Beerbaum ja Shutterfly (alla oikealla) nousivat kuudennelta sijalta tai että Belgian Jos Lansink ja Cumano (keskellä vasemmalla) seitsemänneltä sijalta finAustralian aaliin. Jymy-yllätyksestä vastasi sitä vastoin Edwina Alexander, joka hevosellaan Pialotta (alla vasemmalla) hyppäsi Lansinkin tavoin molemmat semifinaalin radat virheittä ja kiipesi sijalta 21 neljänneksi, tiputtaen finaalista mm. ratsukot   Ludger Beerbaum - L'Espoir ja Gerco Schröder - Berlin.

 

Finaalissa ratsastajat hyppäävät ensin omilla hevosillaan ja sitten toistensa hevosilla. Ratsastajat arvioivat, että Authentic, Shutterfly ja Pialotta muistuttavat toisiaan, mutta että Jos Lansinkin suuri kimo Cumano eroaa joukosta. - Meidän täytty vain nopeasti sopeutua erityyppiseen hevoseen, naisratsastajat totesivat.

Naiset ovat vuodesta 1978 lähtien kilpailleet miesten kanssa samoista MM-mitaleista, sitä ennen naisratsastajilla oli omat MM-kisat.  Vain kerran naisratsastaja on voittanut MM-kultaa, tasan 20 vuotta sitten juuri Aachenissa, kun Kanadan Gail Greenough voitti hevosellaan Mister T.

MM-tilanne ja tulokset 5. osakilpailun jälkeen, ennen sunnuntain finaalia.Finaalissa kaikki lähtevät puhtain paperein.

1) Beezie Madden - Authentic, Yhdysvallat 4,0 2) Jos Lansink - Cumano, Belgia 5,01, 3) Meredith Michaels-Beerbaum - Shutterfly, Saksa 9,92, 4) Edwina Alexander - Pialotta, Australia 10,24.

5) Ludger Beerbaum - L'Espoir, Saksa 10,70, 6) Gerco Schröder - Berlin, Hollanti  12,43, 7) McLain Ward - Sapphire, Yhdysvallat 12,87, 8) Michael Whitaker - Portofino, Britannia 13,53, 9) Ludo Philippaerts - Parco, Belgia 14,05, 10) Niklaus Schurtenberger - Cantus, Sveitsi 14,64.