MM ponivaljakot maraton

1.6.2010

Kansainvälistä valjakkoajoa, ponivaljakoiden MM, CH-M-P-A-1, Dorthealyst, Tanska 21.7.

Charlotta Turku sai tuloksen maratonilta

Ponivaljakoiden MM-kilpailuihin Tanskassa osallistuu Charlotta Turku welsh B -ponilla It's Casper. Valjakko on kahden ensimmäisen osakokeen jälkeen sijalla 26 tuloksella 197,32. Kilpailussa on mukana 29 valjakkoa 13 eri maasta.

Valjakon maraton-koe lauantaina alkoi dramaattisesti.
- Pohja oli liukas ja törmäsimme puuhun heti ensimmäisellä esteellä. Groomi Sofia Bussman loukkasi itsensä lievästi pudotessaan vaunuista, mutta pystyimme jatkamaan kisaa. Poni ei onneksi satuttanut itseään ja loput esteet sujuivat ongelmitta. Törmäys sekoitti kyllä suunnitelmamme hetkeksi aikaa, mutta onneksi ei käynyt pahemmin ja saimme tuloksen, kertoi Turku.

Charlotta Turku on opetellut valjakkoajoa yhdessä itse kasvattamansa, nyt 9-vuotiaan ponin kanssa. Aloitimme kuusi vuotta sitten It`s Casperin ollessa kolme. Nykyisin valjakko harjoittelee Pohjassa Fredik von Schantzin tallilla viitenä päivänä viikossa. Turku työskentelee Helsingissä käytettävyysasiantuntijakonsulttina.

MM-kilpailu on valjakon ensimmäinen kansainvälinen arvokilpailu. Muita kansainvälisiä startteja heillä on takanaan kolme.

- Huomenna ajettava tarkkuusajo on meidän vahvin osakokeemme. Pidän myös maratonista sen jännittävyyden vuoksi, tänään oli tosin vähän liian jännittävää, sanoi Turku.

Tulokset
Luokka ponivaljakoiden MM, valiaikatulos koulu + maraton, 29 lähti

1) Ann-Christine Arvidsson Ruotsi 122,92, 2) Peter Koux Tanska 124,93, 3) Sarah Howe Britannia 132,07,... 26) Charlotta Turku / It´s Casper Suomi 197,32

Järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.wdch-pony-07.dk

Kuva Anna Vähäkuopus
Kuvan käsittely Marcus Westermark