MM vammaisratsastushenkilökohtainen mitalikilpailu

1.6.2010

Vammaisratsastuksen MM-kilpailu, CH-M-PE-D, Hartpury, Britannia 21.7.

Leena Jaakkola on tyytyväinen MM-tulokseensa
Leena Jaakkola Oulusta edustaa Suomea vammaisratsastuksen maailmanmestaruuskilpailussa Britanniassa hevosella Quickstep de l´Aube.  Lauantaina ratsastettiin ryhmä III:n henkilökohtainen ensimmäinen mitalikilpailu. Jaakkola ratsasti sijalle 23 tuloksella 59,360 %. Sunnuntaina on vuorossa vapaaohjelmakilpailu, jossa jaetaan seuraavat henkilökohtaiset mitalit.

- Suoritus oli selkeästi parempi kuin eilen huolimatta siitä, että Quickstep de l´Aube ei vieläkään malttanut seistä paikoillaan alku- ja lopputervehdyksissä. Lisäksi tein yhden väärän laukannoston. Muilta osin olen ohjelmaan tyytyväinen. Sade on onneksi vähentynyt, mutta kilpailun järjestäjä on joutunut muuttamaan aikatauluja ja siirtämään luokkia eri ratsastushalleihin, jotta kaikki luokat saadaan ratsastettua, kertoi Jaakkola.

Sunnuntaina ratsastetaan vapaaohjelmakilpailu, jossa Jaakkolalla on musiikkina kokoelma vanhoja tansseja Helsingin poliisiorkesterin esittämänä.
- Olen ratsastanut samalla musiikilla kerran Norjassa ja kaksi kertaa Puolassa, joten tämä kisa on musiikin viimeinen esitys. Musiikki sopii hyvin monenlaisille hevosille, mikä on tärkeää, koska kilpailen usein myös lainahevosilla. Koreografian olen suunnitellut itse ja ratsastanut ohjelman läpi Quickstep de l´Auben kanssa Belgiassa, jatkoi Jaakkola.

Leena Jaakkolan hevonen on Belgiassa asuvan Riikka Koljosen kasvattama ja sen omistaa Hannu Pöysti. Hevonen asuu edelleen Koljosen tallilla Belgiassa. Leena Jaakkola on käynyt hiomassa yhteistyötä sen kanssa kolmena viikon mittaisena jaksona ennen MM-kilpailua. Kotona Oulussa Jaakkola ratsastaa kaksi hevosta päivittäin. Valmennuksia Oulussa käyvät pitämässä kouluratsastajat Heidi Svanborg-Lodman sekä Helkky Pakarinen.

MM-kilpailussa on mukana 142 ratsastajaa 34 eri maasta. Ryhmiä, joissa mestaruuksista kilpaillaan, on viisi. MM-joukkuekilpailun tuloksen perusteella 40 ratsastaja saa paikan Pekingin / Hong Kongin paralympialaisiin. Lisäksi 38 ratsastajaa saa paikan myöhemmin henkilökohtaisten tulosten perusteella ja maanosien kiintiöistä.

Tulokset
Luokka FEI Ryhmä III henkilökohtainen ohjelma, mitalikilpailu, 31 lähti, 8 sijoittui

1) Annika Lykke Dalskov Alfarvad April Z Tanska 73,680 %, 2) Hannelore Brenner / Women of the World Saksa 73,520 %, 3) Deborah Criddle / Figaro IX Britannia 72,400 %,  23) Leena Jaakkola / Quickstep de l´Aube Suomi  59,360 %
Tuomaristo: E: Sarah Rodger Britannia, H: Anne Prain Ranska, C: Elke Ebert Saksa, M: Ekaterina Nikitina Venäjä, B: Waveney Luke Britannia

Kilpailun järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.hartpury.ac.uk/wpdc