Nations Cup of Finland

1.6.2010

CSIO**** & CDI*** Hamina Bastioni Horse Festival 17.6.

Yhdysvaltojen joukkue näytti kyntensä
Yhdysvaltojen nuori naisjoukkue voitti Haminan FEI Nations Cupin tasaisen varmoilla suorituksilla. Joukkue keräsi kahdelta kierrokselta kahdeksan virhepistettä, ja löi yhden virhepisteen erolla toiseksi tulleen Tanskan. Suomen joukkue ei kokonaisuutena yltänyt huippusuoritukseen, vaikka hyviä yksilösuorituksia nähtiin. Joukkue sijoittui neljänneksi 15 virhepisteellä. Noora Pentti ratsasti Nations Cupissa kaksi virheetöntä rataa, ja oli kilpailujen paras ratsastaja, paras naisratsastaja, sekä paras suomalainen.

Yhdysvaltojen joukkue matkusti Haminaan nuoren ja kokemattoman joukkueen kanssa keräämään kokemusta joukkuekilpailuista. Kotiinviemisinä viikonlopun jälkeen oli sekä Nations Cup että Grand Prix -voitto ja kolme muuta luokkavoittoa. Joukkueenjohtajana toiminut entinen huippuratsastaja Melanie Smith Taylor oli syystäkin joukkueestaan ylpeä.

- Joukkue ylitti tavoitteet moninkertaisesti. Tytöt voittivat viisi luokkaa, kun jo yksikin kansainvälinen luokkavoitto olisi ollut hyvä saavutus. Tämä on todellinen tulevaisuuden huippujoukkue.

Myös Tanskan joukkueenjohtaja Achaz von Buchwald kiitteli joukkueensa tämänpäiväistä suoritusta. Kakkosjoukkueella liikkeellä ollut maa nousi kokonaispisteissä toiseksi. Haminassa kuudenneksi jätetty Irlanti säilytti kuitenkin edelleen johtoasemansa.

Suomen joukkueessa ratsasti Pentin lisäksi Mikael Forstén, ensiesiintymisensä Nations Cup -tasolla tehnyt Niklas Aromaa ja Raimo Aaltonen. Forstén ja Skybreaker tekivät ensimmäisellä kierroksella virheettömän suorituksen. Toisella kierroksella Forstén ratsasti hieman liianluottavaisena sarjalle, jonka a-osa putosi.

- Hevonen hyppäsi niin hyvin alkuradan, etten riittävästi kiinnittänyt huomiota kolmoissarjan ensimmäiseen osaan. Yleensä saan tehdä enemmän töitä b-osalla, Forstén kertoi.

Aromaa sai puolestaan tuuletella villisti toisen kierroksen maalilinjan jälkeen, sillä puomeja ei radalla pudonnut. Yliaikaa tarkasta ratsastuksesta kuitenkin seurasi yhden virhepisteen verran. Ensimmäisellä kierroksella epätasainen ratsastus vesihaudan sisältäneellä linjalla kostautui radan loppuosassa kahtena pudotuksena. Kuvasa Nicke ja Madleen NC-radalla.

Aaltonen ja Eafons Polyfino eivät olleet eilisessä vireessä, ja saivat neljä pudotusta. Ratsukko oli huonoimmalla tuloksella se, joka ei päässyt mukaan toiselle kierrokselle.

Italia on FEI Nations Cup -sarjassa viiden osakilpailun jälkeen kolmantena. Suomi on 13. tänään hankkimallaan neljällä pisteellä. Suomi lähettää joukkueen luultavasti Tallinnan osakilpailuun heinäkuussa. Sarjan seuraava osakilpailu kilpaillaan ensi viikonloppuna Norjan Drammenissa. Sarjassa on yhteensä 20 osakilpailua, joista maat saavat käyttää seitsemän parhaan tuloksen. Sarjan voittajamaa nousee ensi kaudella Samsung Superliigaan.

Kolmannessa kansainvälisessä Hamina Bastionissa vieraili viikonlopuna aikana 14 500 kävijää.