Nimityksiä Hevosopistolla

1.6.2010

Hevosopisto Oy:n hallitukselle uusi puheenjohtaja

Hevosopisto Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jukka-Pekka Leskinen. Yhtiökokouksen valinta oli yksimielinen. Kangasalalla asuva Jukka-Pekka Leskinen, 60, on uransa aikana mm. työskennellyt 17 vuotta teollisuuden ja kansainvälisen kaupan parissa ja toiminut hevostalous- ja puutarha-alojen yrittäjänä 22 vuotta. Kontaktit Ypäjälle juontuvat jo 1970-luvulta kilpailutoiminnasta ja 1980-luvulta Suomen Ratsastusopiston johtokunnasta. Tämän lisäksi Leskinen on myöhemmin toiminut mm. useita vuosia sekä Hevosopisto Oy:n että Suomen Ratsastajainliiton hallitusten jäsenenä ja Ratsastajainliiton
varapuheenjohtajana.

Uuden puheenjohtajan hevostausta on sekin vahva: saavutuksiin kuuluvat mm.
kenttäratsastuksen SM-kilpailujen kulta, hopea ja pronssi sekä kokemus vaativista kansainvälisistä kilpailuista. Monipuolisen ratsastustaustan lisäksi Leskistä kiinnostaa myös raviurheilu.

- Tehtävään oli helppo suostua. Hevosopiston perusta on terve, firma on niin sanotusti kunnossa. Tiesin myös entuudestaan, että Ypäjällä on valtavasti osaamista ja ammattitaitoa. Kehittäminen vaatii lähinnä virittelyä entistä parempaan. Isoihin saappaisiin kyllä astun, edeltäjäni Jyrki Laine on tehnyt hienoa työtä, sanoo Jukka-Pekka Leskinen.
Leskisen edeltäjä, ekonomi Jyrki Laine vetäytyi tehtävästä toimittuaan hallituksen puheenjohtajana Hevosopiston perustamisesta eli vuodesta 1993 alkaen.

Muutoksia myös opetuksen organisaatiossa
Hevosopiston opetustoiminnan organisaatiota ja työnjakoa on täsmennetty
vastaamaan laajentuneen toiminnan vaatimuksia. Nykyinen rehtori Päivi Laine siirtyy 1.6. alkaen aikuiskoulutusjohtajaksi vastaten mm. oppilaitoksen kansainvälisistä yhteyksistä ja jatkuvasti kasvaneen aikuiskoulutuksen kehittämisestä ja toiminnasta. Suunnittelupäällikkö Heikki Heiskanen siirtyy samoin 1.6. alkaen rehtoriksi ja vastaa opetustoiminnasta.

- Muutoksella haetaan uusia vahvuuksia ja kohdennetaan entistä
täsmällisemmin henkilökunnan osaamista, jotta voimme vastata ajan
haasteisiin. Näitä syntyy sekä aikuiskoulutuksen kehittämisestä että
hevosalan oppilaitosten kilpailutilanteen kiristymisestä. Myös
nuorisoasteella on odotettavissa uudenlaisia tehtäviä, jotka liittyvät mm.
kasvatukselliseen otteeseen ja opiskelijahuoltoon, sanoo toimitusjohtaja
Hannu Kalalahti.

Teksti: Kirsti Piminäinen / Hevosopisto