Nina Fagerström ja Mouse voittoisina Antwerpenin esteillä

1.6.2010

Nina Fagerström ratsasti holsteinruunalla Mouse hienosti 140 cm:n esteluokan voittoon neljän tähden kansainvälisen kilpailun kultakierroksella Antwerpenissa Belgiassa sunnuntaina. Ratsukko oli aikaratsastuksessa sekunnin nopeampi toiseksi tullutta Brasilian Thiago Ribas da Costaa ratsulla Longane de Laubry.

Myös lauantai oli vikkelälle parille menestyksekäs, myöhäisillan 140 cm:n Speed and handiness -luokassa sijoitus oli kolmas. Samana päivänä Fagerström oli myös seitsemäs ratsastuksessa kahdessa vaiheessa 135 cm:n esteillä hevosella Talent.

- Mouse oli super eilen ja myös tänään, tuntui tosi hyvälle. Olen muuttanut vähän sen treeniä ja valmistelua kilpailuihin. Arezzossa Italiassa meillä meni ihan hyvin, mutta sen jälkeen olen saanut uusia ideoita, miten saa hyppäämään vielä paremmin. Se on superlaadukas ja tosi varovainen hevonen esteillä, mutta se kuumuu helposti radalla, Fagerström kertoo.

Fagerström, 26, työskentelee ratsuttajana belgialaisella Stephex-kilpatallilla, ja hän on tänään Stephexin ykkösratsastajia. Nuori ratsastaja on kilpaillut säännöllisellä menestyksellä tallin kisa- ja myyntihevosilla ympäri Euroopan voittaen ja sijoittuen tasaisesti aina kansainvälisellä GP-tasolla asti.

- Nyt Mouse tuntuu tosi hyvälle, kahden viikon päästä saatan ottaa sen mukaan GP:hen kolmen tähden kisoihin. Ensi viikonloppuna edessä on Lummenin Nations Cup, sinne tulee mukaan Baloubet´sta oleva tamma Vivina ja sekä Prestine, ratsastaja sanoo.

Lummenin erittäin kovatasoisessa kisassa Belgiassa tulikokeessa on Suomen esteratsastajien kovin rinki, kun joukkueessa nähdään myös muut ykkösratsastajamme Mikael Forsten, Noora Forsten sekä Sebastian Numminen.
 
Tuloksia CSI4* Antwerpen

Sijoituksia sunnuntai 26.3.
140 cm, aikaratsastus, lähti 73, sijoittui 17.
1) Nina Fagerström / Mouse, FIN 0/50,94
2) Thiago Ribas da Costa / Longane de Laubry, BRA 0/51,94
3) Frederic Cattebeke / Wapiti de Bioagrigo, BEL 0/53,16

Sijoituksia lauantai 25.4.
140 cm, aikaratsastus: 3. sija Nina Fagerström / Mouse 63 ,47 s.
135 cm, ratsastus kahdessa vaiheessa: 7. sija  Nina Fagerström / Talent 0-0/36,75

CSI2* Antwerpen
la 25.4. Luokka 9. 115 cm: 7. sija Jenni Dahlman / Simon 0-4/9,48
to 23.4.Luokka 3, 120 cm: 11. sija Jenni Dahlman / Pedro 1/74 ,72

Täydet tulokset, lisätietoa: http://www.jumpingantwerpen.be/
Fagerströmin edustaman kilpatallin kotisivut: http://www.stephex.com