Nina Fagerström neljäs GP-radalla Talentilla

17.10.2017

Nina Fagerström ratsasti komeasti neljänneksi myöhään tiistai-iltana Mechelenin Grand Prix -radalla hevosellaan Talent. Ratsukko hyppäsi sekä 150 cm:n perusradan ja sitä seuranneen uusinnan virhepisteittä. Vain neljä uusinnan kymmenestä ratsukosta selvitti radan virheittä.
- Rata oli kunnon viiden tähden GP-rata, tekninen ja iso, jolla myös kokeneet hevoset tekivät paljon virheitä. Talentilla oli kuitenkin hyvä meno päällä. Se on aina ollut kova tsemppaaja ja etenkin perusradalla se antoi kaikkensa selvittääkseen vaikeat sarjaesteet virheittä. Hevosellahan ei ole maailman suurin scouppi, mutta nyt tuli nappisuoritus. Uusintaan lähdin hakemaan toista nollarataa. Kun katsoin lähtöluetteloa totesin, että siinä on niin paljon tosi nopeita ja kokeneita hevosia, että en rupea ottamaan kaikkia riskejä, vaan tähtään "varman päällee" nopeaan nollaan, tyytyväinen Fagerström kertoi suoriuksensa jälkeen.

Ratsastajalla on ollut menestysvaihde päällä Mechelenissä. Hevosellaan Mouse hän on sijoittunut jokaisessa startissaan 140-radalla. - Etenkin ensimmäisenä päivänä Queens Cupissa ratsastin uusinnan risuestelaukkavauhtia ja yleisö oli hullun lailla mukanani. Harmittavasti viimeinen este kuitenkin putosi. Mutta on tosi kivaa, että hevonen nyt taas on hyvässä iskussa loukkaantumista seuranneen kisatauon jälkeen.

Keskiviikon maailmacupiin Fagerström osallistuu Wiwinalla. - Maanantain 150-radalla hevonen hyppäsi aluksi loistavasti, mutta radan loppuvaiheessa olleelle mustavalkoiselle pystyesteelle hevonen pysähtyi. Sama este on tuottanut täällä vaikeuksia monille hevosille, ehkä hevosten on vaikea hahmottaa sitä hallivalaistuksessa. Ratsastin radan loppuun, mutta aikavirheet mukaan lukien virhepisteitä tuli aika tavalla. Hyppäsin siksi tänään aamulla pienemmän luokan, jossa hevonen hyppäsi täydellisen hyvin, joten lähden luottavaisin mielin Wiwinan kanssa keskiviikon maailmancupradalle, Fagerström sanoo.

Tuloksia
Tiistai 29.12.
Grand Prix 150 cm, perusrata ja yksi uusinta, 42 lähti - 11 sijoittui
1) Guy Williams / Torinto vd Middlestede  (GBR) 0/0 - 37.01  
2) Harry Smolders / Exquis Oliver Q  (NED)  0/0 - 37.70  
3) Nathale Chiaudani / SNAI Gratina CH  (ITA) 0/0 - 39.35  
4) Nina Fagerström / Talent (FIN) 0/0 - 40.37  

Järjestäjän kotisivu: www.jumping-mechelen.com
Tulospalvelu