Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu Pohjola Finnhorse Grand Prix voittajat

22.10.2022

Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu voittivat Pohjola Finnhorse Grand Prix’n. Toiseksi tulivat Linnea Haukilehto ja Aroha pilotti ja kolmannelle sijalle Maija Yli-Huhtala ja Mattilan Toivo. Pohjola Gold Grand Prix’n toisen osakilpailun voitti Susanna Granroth Black Fridaylla.

Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu. Kuva Heidi Lammi

Pohjola Finnhorse Grand Prix’n voittaja 6-vuotias tamma Ojavallin Nuppu on Noora Turusen perheen omakasvatti.

“Nuppu on kolmannen polven omakasvatti. Se on maailman kiltein ja urhein pienhevonen”, Turunen kiittelee.

Pohjola Finnhorse Grand Prix saa kilpailusarjana oripääläiseltä Turuselta kiitosta.

“Voitto tuli ihan täytenä yllätyksenä, mutta tosi hyvältä tuntuu. On tosi tärkeää, että suomenhevosille on olemassa tällainen kilpailusarja. Uskon, että tämä saa lisää ihmisiä rohkeasti mukaan kilpailemaan suomenhevosilla!”

Susanna Granroth ja Black Friday. Kuva Hanna Heinonen

Pohjola Gold Grand Prix’n toisen osakilpailun voittivat Susanna Granroth ja Black Friday.

“Hyvät fiilikset on, hevonen teki tosi hyvin ja tuntui varmalta. Nyt kun on muutaman ahtaan kansainvälisen luokan hypännyt pohjalle, niin tuolla radalla oli tosi kivasti tilaa tehdä nopeita käännöksiä. Finaaliin lähdetään voitto mielessä”, Granroth kertoo.

22.10. Kansallisia esteratsastustuloksia, Helsinki International Horse Show

Pohjola Suomenhevosten Grand Prix Top 10 Finaali 100 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 9, sijoittui 8

1) Noora Turunen - Ojavallin Nuppu, Ratsastusseura Varsa Ry 0/33,47, 2) Linnea Haukilehto - Aroha Pilotti, Stall Anna Riders Ry 4/29,08, 3) Maija Yli-Huhtala - Mattilan Toivo, Ratsastusseura Varsa Ry 4/30,04, 4) Päivi Stranden - Karkurin Samba, Idän Kilparatsastajat Ry 4/31,35, 5) Jussi Tapani - Koomikko, Hyvinkään Urheiluratsastajat Ry 4/34,14, 6) Reetta Ahtila - Kardemumma, Kanta-Hämeen Ratsastajat R.Y. 4/34,73, 7) Vilma Leppäkangas - Paletin Liekki, Ääneseudun Ratsastajat Ry 5/37,43, 8) Esma Haddas - Dexter, Loviisan Ratsastajat Ry - Lovisa Ryttare Rf 8/33,74, Venla Kyläkorpi - Pohjajoen Rubin, Satakunnan Urheiluratsastajat Ry hylätty

Täydet tulokset: LINKKI

Pohjola Gold Grand Prix 2. osakilpailu presented by Hevosurheilulehti 140 cm, aikaratsastus. Lähti 5, sijoittui 2

1) Susanna Granroth - Black Friday, Hattel Riders Ry 0/51,63, 2) Eveliina Talvio - New Yorker T, Cool Riders Ry 0/51,79, 3) Maija Yli-Huhtala - Birchcape's Wonderland 3033, Ratsastusseura Varsa Ry 0/55,47, 4) Antti Linna - Hublot, Salon Ratsastusseura Ry 0/55,96, 5) Maarja Martinson - Da Vinci, Viro 16/60,29