Norjan ja Ruotsin olympiatason ratsastajia Helsinkiin

1.6.2010

Glitnir Helsinki International Horse Show´n ratsastajakaartiin on tullut mielenkiintoisia lisäyksiä. Sekä Norjan olympiapronssijoukkueen Geir Gulliksen että Ruotsin olympiajoukkueen Helena Lundbäck ja Linda Heed ilmoittivat kilpailevansa Glitnir Horse Show´ssa ensi viikolla. Näin molempien maiden Pekingin olympiajoukkueista on koossa Helsingissä valtaosa, ovathan Morten Djupvik ja Lotta Schultz jo aiemmin vahvistaneet osallistumisensa.

Norjan joukkue teki Pekingissä historiaa yltämällä maansa ratsastushistorian ensimmäiseen olympiamitaliin, pronssiin. Norja aloitti nousun olympiamenestykseen toissa kesän EM-joukkuekilpailun kuudennen sijan myötä. Tämän vuosituhannen aikana esteratsastuksessa olympiajoukkuehopeaa, MM-joukkuehopeaa ja EM-joukkuehopeaa voittanut Ruotsi oli Pekingissä kahdeksas.

Ruotsin pitkäaikainen maajoukkueratsastaja Lundbäck oli mukana myös vuoden 2002 MM-hopeajoukkueessa Jerez de la Fronterassa. Lisäksi hän säväytti sijoittumalla henkilökohtaisessa kilpailussa neljänneksi. Tällä kaudella Lundbäckillä on sijoituksia mm. Aachenin ja Hicksteadin Grand Prix -luokista.

Heed oli Pekingin olympiajoukkueen varajäsen. Nuori lupaus ratsasti tällä kaudella Super Liigan osakilpailut St.Gallenissa ja Rotterdamissa. Perinteisessä Hampurin derbyssä Heed sijoittui kolmanneksi ja Ruotsin hallimestaruuksissa viime viikonloppuna pronssille. 

Irlannin Jessica Kürtenin ja Saksan Daniel Deusserin osallistumiset peruuntuivat Sao Paulossa, Brasiliassa järjestettävän Global Champion Tour -sarjakilpailun finaalin vuoksi. Palkintorahoiltaan mittavaa finaalia siirrettiin hevosten terveysriskin johdosta viikolla, joten se sijoittuu nyt Helsingin kanssa samalle viikonlopulle.

Koululuokista on muodostumassa jännittävä Suomi-Ruotsi -maaottelu. Molempien maiden joukkueissa on nyt neljä ratsastajaa, sillä Ruotsi ilmoitti kilpailuihin vielä Juliette Ramelin. Vasta 21-vuotias nuori ratsastaja sijoittui tänä kesänä Falsterbon kansainvälisessä neljän tähden koulukilpailussa Grand Prix -luokassa kymmenenneksi. Ramel sijoittui kolme vuotta sitten kymmenenneksi myös junioreiden EM-kilpailuissa. 

Tiedote: Glitnir Helsinki International Horse Show / Kati Hurme-Leikkonen
www.helsinkihorseshow.fi