Olympiatalli sai uusia jäseniä

1.6.2010

Olympiaravien tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 28.2. Johanna Manninen pääsi hevosen ohjaksiin. "En olekaan aiemmin päässyt ratsastamaan Espalle" Manninen nauroi.

Ravipeliyhtiö Fintoton ja Suomen Olympiakomitean yhteistyöhanke, Olympiaravit, on saanut kolme uutta urheilijaa keulakuvikseen. "Olympiatalliin" liittyivät tänä vuonna uusina jäseninä pikajuoksija Johanna Manninen, moukarinheittäjä Sini Pöyry ja keihäänheittäjä Tero Järvenpää.

Kaksi vuotta sitten aloitettu yhteistyö ravipeliyhtiö Fintoton ja Suomen Olympiakomitean välillä sai jatkoa syksyllä 2006. Yhteistyö jatkuu ainakin Vancouverin talviolympialaisiin 2010 saakka. Yhteistyön huipentumana järjestetään vuotuinen koko perheen ravitapahtuma, Olympiaravit, Lahden Jokimaalla. Tapahtuman ja sitä edeltävän kuukauden totopelivaihdosta Fintoto luovuttaa osuuden Olympiakomitealle nuorten urheiluhuippujen valmennuksen tukemiseen. Vuosien 2005 ja 2006 yhteenlaskettu tukisumma oli yli 100 000 euroa.

"Yksi nuorten lupaavien urheilijoiden valmennuksen suuria haasteita on saada urheilijoille laadukas päivittäisvalmennus. Olympiaravien tuen avulla nuorille saadaan päätoimisia valmentajia, jotka voivat osallistua kokonaisvaltaisesti ja vastuullisesti nuorten urheilijoiden kasvattamiseen ja valmentautumiseen", toteaa Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen.

Olympiaravien odotetaan lisäävän mielenkiintoa hevosharrastusta kohtaan. Huippu-urheilijat antavat positiivisen ilmeen koko raviurheilun ja Toto-pelien alueelle. Tänä vuonna Olympiaravien huipennus on lauantaina 14.4. klo 12.00 Lahden Jokimaalla. Päivän aikana on runsaasti oheisohjelmaa, muun muassa ihmisen ja hevosen välisiä leikkimielisiä kamppailuja. Lahdessa ovat mukana kaikki Olympiatallin jäsenet sekä lukuisia muita Olympiaurheilijoita.

"Kahden ensimmäisen vuoden hyvä menestys rohkaisee myös Fintotoa jatkamaan yhteistyötä. Tavoitteena on olympiaurheilun ja erityisesti sen nuorisotyön sekä raviurheilun yhteinen hyöty. Raviurheilun ja Toto-pelien jännittävä ja urheilullinen ilmapiiri on loistava tapa viettää vapaa-aikaa kaikille urheilun ystäville," Fintoto Oy:n toimitusjohtaja Ilmari Halinen linjaa.

Satavuotias Olympiakomitea juhlii vasta loppuvuonna
Hevosala ja Olympiakomitea juhlivat tänä vuonna yhtä aikaa. Suomenhevosrotu viettää 100-vuotisjuhliaan ja Suomen Olympiakomitea täyttää saman tasaluvun.

"Suomalaisen olympiahistorian juhlinta tiivistyy loppuvuoteen huipentuen 2.12. Finlandia-talossa järjestettävään pääjuhlaan. Olympiaurheilun taivalta voi seurata televisiossa esitettävässä Olympiahengessä 100 vuotta -ohjelmasarjassa", Jouko Purontakanen kertoo.

Suomenhevosen 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma on Kouvolan Kuninkuusravit 4.-5. elokuuta. Toiveena on, että suomenhevosrotu pääsee juhlimaan voittoa Olympiaravien finaalissa Lahdessa 14.4.

Teksti: Fintoto