Oulun Pokaalissa ratkottiin kaksi Suomen mestaruutta

1.6.2010

Oulun Pokaalissa vietettiin sunnuntaina juhlahetkiä, kun sekä koulu- että esteratsastuksen kultamitalit jaettiin Äimärautiolla. Ennen kuin finaalipäivän aurinkoisiin hetkiin päästiin, joutuivat kilpailun järjestäjät tekemään radikaaleja muutoksia kilpailualueella. Kesäkuun sateinen sää ei tehnyt hyvää nurmikentälle, ja B-areenan luokat jouduttiin turvallisuussyistä siirtämään Oulun Ratsastajien maneesiin.

Ennakkosuosikki, auralainen Raimo Aaltonen uusi Eafons Polyfinolla Suomen mestaruutensa. Voitto ei tullut tällä kertaa varmasta johtoasemasta, vaan kokemuksen ja varmuuden tuomasta tasaisen hyvästä suoritustasosta. Vaiherikkaassa ja jännittävässä mittelyssä hopeaa otti Tampereen Ville Kulkas hevosella Victory-M helsinkiläisen Sofia Steniuksen saadessa pronssia Comic Boylla.

Kolmena osakilpailuna ratsastetussa kisassa johtoasemat ehtivät muuttua jokaisen osakilpailun jälkeen. Mestaruutensa myötä Aaltonen sai viedä kotiinsa myös Oulun Pokaali -kiertopalkinnon - jo kahdeksannen kerran.

SM-esteiden parhaiten menestynyt oululaisratsukko olivat Johanna Jormakka ja Kiwi II, jotka kokemattomuudestaan huolimatta selvittivät tiensä finaalin toiselle kierrokselle asti ja sijoittuivat kisassa seitsemänsiksi.

Kouluratsastuspuolella oli tasaisempaa. Johtoasemaan lauantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen noussut vihtiläinen Pia Varjonen piti Lesterin kanssa asemansa ja kirkasti kolmen vuoden takaisen SM-pronssinsa nyt kullaksi. Hopealle ratsasti Turussa asuva, haukiputaalaislähtöinen Hanne-Mari Kiuttu Rodinilla. Pronssia sai espoolainen Julia Alfthan Chiroccolla.

Oulun Junioripokaali sujui oululaisittain mahtavissa merkeissä, kun siististi ratsastanut Ratsastusseura ORK:n Sonja Mäkelä Esprinalla teki uusinnassakin hienoa työtä ja pokkasi Junioripokaalin Ouluun yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Tasapisteissä ollut Kuopion Ratsastajien Rosa Pekkarinen ja Chancy jäivät hopealle, sillä finaalikierroksen pisteet ratkaisivat voittajan.

Oulun Ponipokaali pysyi alusta loppuun Kotimäen Ratsastajien Katrin Jokisen komennossa. Uusinnan viimeisenä ratsastaneelta Jokiselta ja Ruskelan Gagarinilta vaadittiin perjantain osakilpailun jälkeen ainoastaan puhdas rata - ja se myös nähtiin.

Meri-Lapin Ratsastajien Anna-Elisa Orajärvi ja Ruskelan Filadelfia jäivät Ponipokaalin kokonaispisteissä kolmansiksi, mutta nappasivat Pohjois-Suomen Pokaalin koko viikonlopun parhaiten menestyneenä pohjoissuomalaisena ratsukkona, 14 pisteellä.

Lisätietoja:
www.oulunpokaali.fi
www.oulunpokaali.fi/tiedotearkisto/

Kaikki tulokset:
www.oulunpokaali.fi/tulokset/

Tiedote: Kati Valjus, kilpailun tiedottaja