Pantsu keskeytti Malmössä

1.6.2010

Kenttäratsastuksen maailmancupin finaali
CIC*** -W, Malmö, Ruotsi 24.9.

Kentän maailmancup-finaali:
Piia Pantsu keskeytti maastoestekokeessa

Piia Pantsu ja Ypäjä Karuso keskeyttivät maailmancupin finaalikilpailussa Malmössä maastoestekokeessa. Ratsukko selvitti yli puolet radasta johtaen maastokoetta lähestyessään esteitä 19 ja 20. - Siihen saakka kaikki meni hienosti ja Karuso hyppäsi mahtavasti. Esteiden väli oli ahdas ja hevonen tuntui hakevan itselleen enemmän tilaa vetäytyessään vasemmalle. Etujalat ylittivät esteen, mutta takajalat eivät ehtineet oikealle linjalle. Karuso löi takajalkansa esteeseen, horjahti, mutta pysyi jaloillaan. Itse menetin tasapainoni ja putosin. Vielä horjuessani ehdin toivoa pysyväni satulassa, jotta voisin jatkaa, mutta en onnistunut. Halusin niin mielelläni ratsastaa maaliin saakka. Tuntuu todella kurjalta, koko kausi on mennyt huonosti, vaikka mielestäni itse olen ratsastanut paremmin kuin koskaan ja sekä minä että Karuso olemme loistavassa fyysisessä kunnossa, sanoi Pantsu.

Sekä Pantsu että Karuso ovat kunnossa. Pantsu putosi kevyesti eikä loukannut itseään, ja eläinlääkäri totesi tutkittuaan Karuson että se oli saanut vain pintanaarmun takajalkaansa.
- Psyykkisesti kolaus on kovempi, enkä nyt oikein jaksa ajatella jatkoa. Karuson osalta kausi on joka tapauksessa ohi, sanoi Pantsu.

Pettymyksestään huolimatta hän suunnitteli tulevia kilpailuja. - Ensi viikonloppuna osallistun kansallisiin estekilpailuihin Halmstadissa hevosilla Oazis ja D'Artagnan. Nuoremmilla, 5- ja 6-vuotiailla kenttähevosillani ratsastan myös muutaman helpon kilpailun täällä Skånessa. Ja tietysti olisi kiva saada tulla hyppäämään Helsinki Horse Showhun lokakuussa, Pantsu totesi.

Tulokset
Maailmancupin finaali, 38 lähti

1) Nicolas Touzaint / Galan de Sauvagere Ranska 42,20, 2) Jean Lou Bigot / Derby de Longueval Ranska 48,50, 3) Andreas Dibowski / FRH Little Lemon Saksa 53,60,... keskeytti: Piia Pantsu / Ypäjä Karuso Suomi

Täydelliset tulokset: www.malmohorseshow.se
Lisätietoja kenttäratsastuksen maailmancupista: www.feiworldcup.org

--

Kenttäratsastuksen maailmancupin finaali
CIC*** -W, Malmö, Ruotsi 23.9.

Piia Pantsu on jaetulla kolmannella sijalla
Piia Pantsu ja Ypäjä Karuso kilpailevat kenttäratsastuksen maailmancupin finaalivoitosta Malmössä Ruotsissa. Lauantaina ratsastettiin koulukoe, jossa Pantsu oli jaetulla kolmannella sijalla 38 lähtijän joukossa. Kilpailua johtaa viime vuoden World Cup -finaalin voittaja ja hopealle Aachenin MM-kilpailussa kuukausi sitten ratsastanut Clayton Fredericks Australiasta nuorella hevosellaan Nullabor.

- Ypäjä Karuso tuntui hyvältä ja rennolta, mutta aivan ohjelman lopussa keskihalkaisijalla Karuso teki kaksi ylimääräistä laukanvaihtoa. Ne olivat kyllä hienot ja puhtaat, mutta eivät kylläkään kuuluneet ohjelmaan, kertoi Pantsu.

Kyseessä on Pantsun ja Ypäjä Karuson ensimmäinen startti MM-kilpailuiden keskeyttämisen jälkeen. - Nyt on tärkeintä saada itseluottamus takaisin ja tehdä huomisista radoista ehjät kokonaisuudet. Haluaisin kauden viimeisestä kenttäkilpailusta hevoselle luottavaisen mielen talvilepoa varten. Ratsastan tietenkin voittaakseni ja teen huomenna kaikkeni, että onnistuisimme. Maastoradalla on haastavia kaarevia sarjaesteitä, joissa sisällä pitää valita joko kaksi tai kolme askelta, joten tehtävä ei ole helppo, analysoi Pantsu.
Viime vuoden maailmancupin finaalissa Pantsu sijoittui kolmanneksi.

Maastoestekoe Malmössä ratsastetaan sunnuntaina klo 10.00 paikallista aikaa ja viimeinen osuus, rataestekoe klo 15.00 alkaen.

Tulokset
Väliaikatulos 1 / 3, koulukoe, 38 lähti

1) Clayton Fredericks / Nullabor Australia 35,2, 2) Nicolas Touzaint / Galan de Sauvagere Ranska 39,8, 3) Piia Pantsu / Ypäjä Karuso Suomi ja Andreas Dibowski / FRH Little Lemon Saksa 42,40

Järjestäjän sivut: www.malmohorseshow.se
Lisätietoja kenttäratsastuksen maailmancupista: www.feiworldcup.org

Kuvat Ulla Lindgren Fagerholm