Paras voittaa Volvon

1.6.2010

Paras voittaa Volvon:
Esteratsastajat hyppäävät Tapiolan suurista seteleistä


Suomen esteratsastajat kilpailevat tänä vuonna kotimaassa sekä suurista palkintorahoista että Volvo-henkilöautosta. Tapiola-ryhmä ja Volvo Auto ovat uudistaneet yhteistyösopimuksensa Ratsastajainliiton kanssa esteiden Grand Prix -sarjan toteuttamiseksi. Lisäksi Tapiola Pankin kanssa on syntynyt kokonaan uusi yhteistyösopimus nuorten ratsastajien Grand Prix -sarjasta. Sekä seniorien että nuorten, 16-21-vuotiaiden, sarjoissa kilpaillaan tuntuvien rahapalkintojen ohella arvokkaista Volvo-rankingpisteistä, joita eniten kerännyt nuori tai seniori ajaa sarjojen finaalikilpailusta kotiin uudella Volvo C30 -henkilöautolla. Lisäksi molemmissa sarjoissa kilpaillaan pisteistä, joilla saa osallistumisoikeuden lokakuun Helsinki International FIM Horse Showhun.

- Tapiolan yhteistyö Ratsastajainliiton kanssa on ollut hedelmällistä ja on mahdollistanut Tapiolan mukana olon monissa jännittävissä ratsastustapahtumista jo kymmenen vuoden ajan. Haluamme vastakin olla mukana tukemassa kotimaisen huipputason kilpailusarjaa, koska aikaisempien vuosien satsauksella on selvästi ollut positiivinen vaikutus maamme ratsastustason nousuun, sanoo yhteysjohtaja Pia Blom-Johansson Tapiola-ryhmän eläinvakuutusosastolta.

- Tapiola Pankin mukaan tulon tärkeimpiä syitä on nuorten ratsastajien tukeminen ja kannustaminen entistä parempiin suorituksiin matkalla kohti kotimaista ja toivottavasti myös kansainvälistä huippua. Pankin mukaan tulo mahdollistaa myös liiton maksuliikenteen hoitamisen tehokkaasti ja edullisesti, perustelee toimitusjohtaja Harri Lauslahti Tapiola Pankista.

Sarjat valmistavat kansainvälisille radoille
- Tapiola Grand Prix´n ja Tapiola Pankki nuorten GP-sarjan sekä Volvon osallistuminen urheiluun on kehittänyt esteratsastusta maassamme merkittävästi. Radoille on tullut sekä lisää lahjakkaita nuoria ratsastajia että hyviä hevosia. Tämä lupaa hyvää kansainvälistä kehitystä ajatellen. Kun ratsukot pääsevät vakiintumaan kotimaisella 140-145 -tasoilla on kynnys edetä isompiin luokkiin matalampi. Osa nuorten GP-sarjassa kokemuksensa hankkineista ratsastajista on jo edustanut maatamme kansainvälisissä kilpailuissa ja on mahdollista, että Hamina Bastioni Horse Festivalissa heitä on mukana myös Nations Cup -joukkueessa, sanoo Ratsastajainliiton koulutus- ja valmennuspäällikkö Aki Ylänne.
 
Joukko Grand Prix -sarjojen voittoon tähtääviä ratsukoita valmistautuu kauteen kilpailemalla ja valmentautumalla alkutalven Euroopassa. Heidän joukossaan on mm. viime vuoden SM-kultamitalisti Jenny Kainulainen sekä Sanna Backlund, joka sijoittui viime vuoden Tapiola Grand Prix -sarjassa neljänneksi. Viime vuonna sarjojen finaalit huipentuivat ainutlaatuisen jännittävään kisaan. Peik Andersinin oli hypättävä viimeinenkin este virheittä, voittaakseen auton, jonka avaimet olivat sillä hetkellä vielä nuoren Minna Haikaraisen käsissä

- Tapiola haluaa olla mukana tämän kasvavan urheilulajin tukemisessa. Ratsastus on harrastuksena ainutlaatuinen. Se sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta ja tarjoaa yhdessä oloa hevosen kanssa vapaa-aikana, kilpailuissa ja ammatissa. Kesän kilpailuissa toivotaan nähtävän loistavia yksilösuorituksia, jotka takaavat jännittävän kilpailusarjan, sanoo yhteysjohtaja Pia Blom-Johansson.
 
Tiukka kilpailu on myös Volvolle mieleen
- Haluamme olla mukana toteuttamassa korkeatasoista ja jännittävää ratsastuskilpailua. Grand Prix -sarjat sisältävät dramatiikkaa ja juuri sellaista jännitystä, kuten urheilun pitääkin. Viime vuoden finaali oli loistoesimerkki siitä miten tiukaksi kilpailu voitosta voi mennä, sanoo Thomas Hallbäck, Volvo Auton viestintäjohtaja.

- Volvo on perinteisesti ollut mukana urheilulajeissa, jotka ovat luonnonläheisiä ja sopivat koko perheelle. Ratsastuskilpailujen parkkipaikoilla on havaittavissa, että osallistumisemme lajiin on todellista yhteistyötä, perustelee Hallbäck.

- Tänä vuonna Volvolla on iloisia perheuutisia. Autoperheemme on kasvanut pienellä, uudella tulokkaalla, C30 -mallilla, jota esittelemme ratsastusväelle mielellämme. Meille on ilo saada nähdä ratsastajien kamppailevan sen voitosta. Itse innostun ratsastusurheilusta, jossa syntyy todellisia tilanteita ja ratkaisun paikkoja. Kun hevonen ja ratsastaja tekevät tiukkoja ja nopeita päätöksiä voittaakseen, jatkaa Hallbäck.

Sääntömuutos
Tällä kaudella Grand Prix -sarjojen säännöt muuttuvat siten, että nuorten mahdollisuus voittaa auto kasvaa hieman. Nuoret voivat jokaisessa osakilpailussa erikseen päättää, keräävätkö Volvo-rankingpisteitä nuorten vain seniorien sarjasta. - Käytännössä nuoret voivat aloittaa omassa sarjassaan, nousta muutamaksi kisaksi seniorien sarjaan ja palata taas omaan sarjaansa, selvittää Aki Ylänne.

Palkintotaso molemmissa sarjoissa on sama kuin viime vuonna, eli jokaisen Tapiola Grand Prix -osakilpailun voittaja saa 1300 euroa ja koko sarjan kolme parasta 7.000,- 3000,- ja 1000 euroa. Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix´n voittaja kuittaa jokaisesta osakilpailusta 500 euroa ja koko sarjan kolme parasta saavat 3.000,- 2000,- ja 1000 euroa. Sarjoissa yhteensä eniten pisteitä kerännyt ratsukko voittaa Volvo C30 henkilöauton. Toiseksi eniten pisteitä kerännyt saa 6.000 euroa ja kolmas 4.000 euroa.

Esteratsastuksen Grand Prix -kilpailut
25.-27.5. Turku Tapiola Grand Prix 1, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 1, Turun Malja
1.-3.6. Seinäjoki Tapiola Grand Prix 2, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 2
6.-8.7. Savonlinna Tapiola Grand Prix 3, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 3
20.-22.7. Hanko, Tapiola Grand Prix 4, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 4
SeaHorse Week
3.-5.8. Oulu, Tapiola Grand Prix 5, Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 5, Oulun Pokaali
31.8.-2.9. Helsinki, Tapiola Grand Prix ja Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix -finaalit
 
Muut esteratsastuksen Tähtikilpailut
14.-17.6. Hamina Bastioni Horse Festival CSIO****  
28.6.-1.7. Ypäjä, Finnderby-tapahtuma
CHIO-Y/J/Po + CSI*  PBM, nuoret, juniorit ja poniratsukot
10.-12.8. Kuopio SM seniorit, nuoret ja juniorit
18.-21.10.  Helsinki International FIM Horse Show CSI-W, CSI-Y/J-A 
 
Kouluratsastuksen Tähtikilpailut

14.-17.6. Hamina CDI***  
8.-10.6. Helsinki CDI ja PBM
28.6.-1.7. YHO/Ypäjä CHIO 
18.-21.10.  Helsinki CDI***   
SM-seniorit, toistaiseksi avoin

Kenttäratsastuksen Tähtikilpailut
19.-20.5. SkaRa/Ypäjä CIC**
24.-26.8. Kerava SM, seniorit ja nuoret