Piet Raymakers vauhdilla voittoon Horse Show'ssa

1.6.2010

Suomalaiset iskukykyisessä kunnossa

Lentävä hollantilainen, Piet Raymakers, kiiti voittoon Glitnir Horse Show´n Grand Prix
-karsintakilpailussa, presented by HBL. Radalle 150-tason aikaluokan loppupäässä lähtenyt Raymakers pystyi suunnittelemaan tarkasti paikat, joissa hän sai säästettyä tarvittavat sekuntit luokkavoittoon. Raymakers lähtee tavoittelemaan voittoratsullaan Van Schijndel´s Curtiksellä sunnuntaina neljättä Helsingin World Cup -osakilpailuvoittoaan.

- Näimme tänään huippu-urheilua. Sen mahdollisti hyvä pohja sekä verryttelyssä että kisakentällä, taitava ratamestari ja hyvät talliolosuhteet. Kaikki lähtivät tavoittelemaan voittoa. Tein tarvittavan eron jättämällä kahdessa välissä pois yhden laukka-askeleen, tyytyväinen voittaja kertoi.

Sveitsiläinen Steve Guerdat ja Jalisca Solier antoivat voittajalle parhaimman vastuksen. Kolmanneksi ylsi avausluokan voittaja Heinrich Hermann Engemann hevosella Aboyeur W.

täysipainoisesti tällä tasolla.

Mikael Forstén ja Isaac du Jonquet taistelivat luokkavoitosta toiseksi nopeimmalla ajallaan. Yksi pudotus loppuradasta kuitenkin pudotti ratsukon sijoituksen 18:sta.

- Halusin voittaa, ja ratsastin yhden kaarteen hieman liian tiukasti. Hevonen tuntui erittäin hyvältä, ja lähden hakemaan voittoa uudestaan huomenna.

Mikko ja Isaac du Jonquet

Sebastian Numminen esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä uudella Calandro 2:llaan. Ratsukko sijoittui 26:nneksi neljän virhepisteen tuloksella. Hevoseen tyytyväinen Numminen vieritti pudotuksen omalle kontolleen.

- Se oli minun virheeni. Lisäsin askeleen isolle okserille, ja se oli väärä ratkaisu siihen kohtaan. Hevonen tuntui todella hyvältä.

Myös Jessica Timgren - Don Guido La Silla, Mirella Lesonen - Utopie, Sandra Burmeister - Cosiga ja Raimo Aaltonen - Polyfino kilpailevat päivän pääluokassa. Suuri osa heistä nähdään huomenna iltapäivällä Helsinki Grand Prix´ssä. Sunnuntain Rolex FEI World Cup, presented by Glitnir -luokassa saavat kilpailla Pentti, Forstén, Numminen, Aaltonen, Lesonen ja Koivisto.

TULOKSIA Perjantai 19.10.2007

Grand Prix Qualification presented by HBL. 150 cm, aikaratsastus. Lähti 43, sijoittui 11.