Piia Pantsu ja Chauvinist Z Vestfoldin GP:n neljänsiä

1.6.2010


Piia Pantsu ratsasti Vestfoldin kansainvälisten esteratsastuskilpailujen GP-esteillä neljänneksi ratsulla Chauvinist Z Norjassa sunnuntaina. Pari selvitti perusradan esteet virheittä, mutta putosi uusinnasta yhden ylitetystä enimmäisajasta saadun virhepisteen takia. Voiton 155 cm:n esteillä otti Hollannin Piet Raijmakers junior hevosella Van Schijndel`s Lys Platiere ennen isäntämaan Tony André Hansenia ja Camiroa.

- Hevonen tuntui kivalta ja parani kisojen loppua kohti. Aluksi radat tuntuivat vähän isoille, koska olemme menneet monta kuukautta vähän alemmalla tasolla. GP:ssä varmistelin ehkä liikaa ja olin liian huolellinen, mistä tuli se yliaika, muutaman laukka-askeleen olisi voinut jättää pois, Pantsu kertoo.

Vasta yhdeksänvuotiaasta kimoratsusta on tulossa kova tekijä kansainvälisille kisa-areenoille ja tulevaisuus näyttää lupaavalle.

- Chauvinist pystyy kehittymään jatkossa varmasti paljonkin. En usko että esteillä tulee koko vastaan, myös tempoa saadaan jatkossa lisää ja kaasujalkaa pystyy hellittämään. Hevonen hyppää helposti, keskittyy ja hyppää sitä paremmin mitä enemmän sillä menee. Se on kunnon estehevonen kaikin tavoin, pää on mukana ja se haluaa tehdä työnsä hyvin. Fyysisesti sitä pitää vielä vahvistaa, Pantsu toteaa.

Kisakalenterissa on viikon päästä kansalliset eliittikisat Helsingborgissa, sitten Göteborg Horse Show, jossa hypätään myös esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan kahdestoista osakilpailu. Pantsun tähtäimessä on kuitenkin GP-linjaa astetta alempi estetaso vielä tässä vaiheessa.

Lia Lammin omistama ja kasvattama FWB-esteori on myös hyväksytty meillä ja Hollannissa jalostukseen. Myös viime kausi oli sille Pantsun kanssa menestyksekäs. Ensimmäinen GP-voitto tuli neljän tähden kilpailussa Bratislavassa heinäkuussa ja marraskuussa ratsukko sijoittui yhdeksänneksi Lesznon GP:ssä, vain muutamia vuoden 2008 sijoituksista mainitaksemme.

Samoissa kilpailuissa Petra Heikkinen otti useita sijoituksia juniori- ja amatööritasossa. ks. erillinen uutinen aiheesta.

Kansainväliset estekilpailut Vestfold, Norja 29.1.-1.2.

Tuloksia CSI3*, avoin kilpailu

Luokka 10, Vestfold GP 155 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 38, sijoittui 10.
1) Piet Raijmakers Jr., / Van Schijndel`s Lys Platiere, NED 0-0/34,36
2) Tony André Hansen / Camiro, NOR 0-0/35,65
3) Jan Sprehe / Brisco, GER 0-0/36,61
4) Piia Pantsu / Chauvinist Z, FIN 1/71,88

Luokka 6, CSI 3* pikkukierroksen finaalin 2. karsinta 135 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 36, sijoittui 9.
1) Suzanne Tepper / Sensation, NED 0-0/21,45
2) Paul Barker / Temple Ryefield, GBR 0-0/22,06
3) Malin B Hansen / Ulrich Z, NOR 0-0/22,30
7) Piia Pantsu / Cool In, FIN 0-0/25,07
7) Torben Frandsen / Anton van het Gonnehof, DEN 0-0/25,07

Järjestäjän nettisivut, täydet tulokset: www.hestefrelst.no
Piia Pantsun kotisivut: www.piiapantsu.fi
Lisätietoa hevosesta Chauvinist Z: http://www.tallitilly.com/chauvinist.htm