PM islanninhevoset, perjantai

1.6.2010

Katie Brumpton ja Viljar mukana kahdessa finaalissa

Nuori ratsastaja Katie Brumpton ja ori Viljar frá Skardi ovat kiinni viisikäyntiluokan mitaleissa Tanskassa Herningissä islanninhevosten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Ratsukko sijoittui junioreiden ja nuorten viisikäynnin karsinnassa toiselle sijalle pistein 6,10. Katiella on siis sunnuntaina edessään mitalijahti kahdessa A-finaalissa: viisikäynnissä ja töltin T2-luokassa. Katieta parempi oli viisikäynnissä ainoastaan luokkaa johtava Rikke Dam Nielsen hevosella Sólfari frá Drasrup pistein 6,23.

- Kaikki sujui yli odotusten. Toisena askellajina oli tarkoitus mennä ravia, mutta sitten tuntui, että nyt on otettava passi. Tein sitten niin, kertoo Katie, jonka nopea päätös aiheutti katsomossa pieniä epävarmuuden hetkiä. - Ensimmäinen passi ei ollut ehkä siksi niin hyvä kuin toinen. Ja töltti oli ehdottomasti yksi suorituksen valteista. Nyt koetan säästellä Viljaria sunnuntaita varten eli se saa hieman huilia. Suorituksen jälkeen palkitsin sen omenoilla ja pusuilla. Finaalissa koetan saada kaikista askellajeista mahdollisimman tasaiset suoritukset, suunnittelee Katie. Viljarin omistajien kanssa on kuulemma alustavasti jo sovittu ratsukon yhteistyön jatkumisesta ainakin ensi vuoden MM-kilpailuun asti.

- Olo on kupliva siitä huolimatta, että jotkut ratsukoistamme eivät ihan täysin onnistuneet. Onneksi epäonnea oli kuitenkin näiden ratsukoiden ns. kakkosluokissa ja nekin menivät siististi läpi. Oli toki odotuksia suomalaisten pääsystä finaaleihin ja ylsimmekin hienosti siihen tavoitteeseen. Jopa norjalaiset valmentajat ihmettelevät, onko Suomi koskaan aikaisemmin pärjännyt näin hyvin. Ratsastajat tuntuvat rentoutuneilta. Heistä jokainen on, ja saa ollakin, tyytyväisiä suoritukseensa, kertoi Minna Hitonen, joka on tyytyväinen luotsaamansa joukkueen suorituksiin.

Suomen maajoukkueen valmentaja Leena Visuri on samoilla linjoilla. - Suomalaisten suoritukset täällä ovat olleet hyviä. Ratsukoidemme suoritusten tasosta on tällä kertaa tullut positiivista palautetta myös muilta Pohjoismailta. On todella jännittävää seurata huomisen ja sunnuntain finaaleja. Mitaleja tulee, ennustaa Leena Visuri.

Järjestäjän sivut: www.nm2006.dk
Tanskan Islanninhevosyhdistys: http://www.islandshest.dk
Suomen Islanninhevosyhdistys: www.islanninhevonen.net
Kansainvälinen Islanninhevosliitto: www.feif.org

Teksti: Anu Siivonen & Johanna Talasterä