Raimo Aaltonen hyppäsi hallisarjan voittoon

1.6.2010

Kilpailun kokenein ratsastaja Raimo Aaltonen vei syksyllä alkaneen esteratsastuksen hallisarjan voiton Ypäjän Hevosopistolla 135 cm tasolla hypätyssä luokassa. Kisaan sarjan toiselta sijalta lähtenyt Aaltonen ratsasti L´Umonialla voittoon 12 hevosen uusinnassa. Uusinnassa nollille ylsi kuusi ratsukkoa. Sarjassa toiseksi sijoittui Kirsi Lönnmark Turusta ja kolmanneksi Antti Palin Loimaalta.

- Veikko Heikkilän suunnittelema rata oli juuri sopiva päivän suurelle osallistujamäärälle. Luokassa lähti yli neljäkymmentä ratsukkoa. Teknisiä tehtäviä oli riittävästi. Itse olisin toivonut pidempiä ja tasaisempia oksereita kesän kansainvälisiä kilpailuita ajatellen, sanoi Aaltonen. Nyt luokasta tuli hyvää urheilua, eli ratamestari oli osannut sovittaa tehtävät osallistujien tason mukaisiksi. Aaltosen päätavoitteena tällä kaudella ovat Ypäjän ja Tallinnan kansainväliset Nations Cup -kilpailut sekä kotimainen GP-sarja.

Raimo Aaltonen täytti 50 vuotta viikko sitten ja kutsuu itseään hevosalan sekatyömieheksi. Paras ratsu, päivän voittaja L´Umonia, on 13-vuotias ja ollut Aaltosen kilpakumppanina seitsemän vuoden ajan. Päivittäin Aaltonen ratsastaa 2-3 hevosta.
- Tallissa olisi tilaa muutamalle todella hyvälle hevoselle, mutta ikäni vuoksi en enää voi ottaa liian montaa nuorta hevosta koulutettavaksi, hän kertoi. Raimon merkkipäivää Aaltoset viettivät Barcelonassa.

Emilie de la Chapelle voitti poniratsukoiden hallisarjan

Emilie de la Chapelle Sipoosta otti syksyllä alkaneen poniratsukoiden hallisarjan voiton ponillaan Kouros Ypäjän Hevosopistolla järjestetyssä finaalikilpailussa. Ennen viimeistä osakilpailua hän oli kärjen osalta tasaisessa sarjassa viidennellä sijalla. Päivän 115 cm tasolla hypätyssä luokassa Emilie sijoittui viidenneksi. Kilpailu oli tiukka, uusinnassa oli mukana 11 ratsukkoa. Voiton finaaliluokassa otti Petra Huru ponilla Leonardo Davinzi. Toiseksi poniratsukoiden hallisarjassa sijoittui Anne Penttinen Kuopiosta. Yhteensä 45 ratsukkoa sai sarjassa pisteitä.
- Tämä on Kouroksen kanssa paras yhteinen tuloksemme toistaiseksi. Rata oli hyvä, riittävän vaikea, mutta siinä ei ollut mitään ihmeellistä, kertoi pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin tällä kaudella tähtäävä 14-vuotias Emilie. Hän hyppäsi syksyllä kaksi sarjan osakilpailua ja nyt keväällä osakilpailustartteja tuli yhteensä kolme.
Kotona Emilietä valmentaa Suomeen muuttanut irlantilainen Owen Earlie. Emiliellä on tämän kauden jälkeen mahdollisuus kilpailla poneilla vielä kaksi kilpailukautta. 13-vuotiaan pienten, alle 138 cm korkeiden ponien sarjassa hyppäävän Kouroksen ohella hänellä on äskettäin hankittu uusi iso poni, 9-vuotias Park Benjamin. Yhteistä kilpailukokemusta ei Emiliellä ja uudella irlantilaisella ponilla vielä ole.

Tulokset:
Esteratsastuksen hallisarja 05/06
Hevosratsukot:
1) Raimo Aaltonen (Aura) L´Umonia 90 pistettä
2) Kirsi Lönnmark (Turku) Ibera 81 p
3) Antti Palin (Ypäjä) Chopin Skovgaard 59 p
4) Johanna Koponen (Turku) Canosia 59 (finaalikilpailun sijoitus ratkaisi)

Poniratsukot:
1) Emilie de la Chapelle (Sipoo) Kouros 69 pistettä
2) Anne Penttinen (Kuopio) Sunny Saturday 63 p.
3) Tuisku Kivikoski (Nahkela) St Perhaps 61 p.
3) Oona Uunila (Kalajoki) Amin Dusty Dream 61.p