Raimo Aaltonen ja Anniina Koskinen voittivat Turussa

1.6.2010

Tämän kauden esteratsastuksen Volvo Ranking -kilpailu ja Grand Prix -sarjat käynnistyi sunnuntaina Artukaisten ratsastuskeskuksessa Turussa. Sekä nuorten Equality Line Young Riders Grand Prix että seniorien Tapiola Grand Prix keräsivät lähtöviivalle nelisenkymmentä ratsukkoa.
Seniorien sarjassa voiton vei kokenut Raimo Aaltonen hevosella L'Umonia ja nuorten sarjassa tamperelainen Anniina Koskinen hevosella Marcena.

Aaltosen ylivoimaa

Seniorien luokassa Raimo Aaltonen hyppäsi L'Umonialla molemmat kierrokset puhtaasti. - Tämä oli meille ensimmäinen ulkoratojen kilpailu tällä kaudella ja hevonen hyppäsi mielestäni kaikkina päivinä hyvin. Täytyy toivoa, että kausi jatkuu samanlaisena, totesi Aaltonen. - Nyt oli ilahduttavan paljon ratsukoita mukana. Toivottavasti Peik Andersinin Latania Z kuntoutuu niin, että myös hän pääsee ykköshevosellaan mukaan loppukauden kilpailuihin. Sannan hevoset ovat vielä nuoria, mutta lupaavia, Aaltonen analysoi tuloksia. Hän olikin toisella kierroksella selkeästi muita nopeampi.

Toiseksi nousi Sanna Backlund, joka ratsasti rauhallisesti vasta 7-vuotiaalla nuorella lupauksellaan Stormgraaf. Hevonen kilpailee nyt ensimmäistä kauttaan Grand Prix -radoilla ja Salonen totesi ottavansa kisan kerrallaan. - Tarkoitukseni on hypätä GP-osakilpailut ja joitakin helpompia kilpailuja niin, että hevosen itseluottamus säilyy. Kaksi ensimmäistä GP-kilpailua ratsastetaan 140 cm:n esteillä, sitten estekorkeus nousee 145 cm:iin ja niihin osallistun hevosen ehdoilla. Stormgraaf on kyllä nopea, mutta en rupea vielä revittämään liian lujaa, vaan pidän jäitä hatussa. Kahdella puhtaalla kierroksella pääsee useimmiten pitkälle, Backlund kertoi suunnitelmistaan.

Sekä seniorit että nuoret ratsastajat olivat tyytyväisiä uuteen Volvo Ranking -kilpailuun, jossa kummassakin sarjassa on jaossa yhtenevät pisteet. Eniten pisteitä kolmesta osakilpailusta ja finaalista kerännyt ratsukko voittaa Volvo henkilöauton. Myös ratojen kulku on identtinen molemmissa sarjoissa, vaikka nuoret hyppäävätkin 10 cm matalammilla esteillä. - On hienoa, että sarjat ovat vertailukelpoisia. Nuoret eivät mielestäni pääse helpommalla vaikka esteet ovatkin matalampia. Sarjassa on monta hyvää junioria ja nuorta, ja heidän täytyy ratsastaa todella nopeasti päästäkseen hyville pistesijoille, Backlund analysoi sarjoja.

Koskinen nappasi voiton nuorissa

Backlund sai iloita paitsi omasta kakkossijastaan myös valmennettavansa Anniina Koskisen voitosta nuorten sarjassa. - Anniina on kylmäpäinen ja lahjakas ratsastaja. Hän on viime kaudesta saanut paljon lisää varmuutta ja uskaltaa ratsastaa voitosta. Hevonen Marcena sopii hänelle hyvin, ja ratsastajan ja hevosen yhteistyö sujuu hienosti, Backlund kiitteli.

Nuorten luokassa käytiin toisella kierroksella tiukka sekuntitaistelu. Sonja-Maria Korhonen oli vähällä uusia viimevuotisen voittonsa Turun osakilpailusta pitäen pitkään kiinni johtoasemasta.  Mutta hän joutui luopumaan siitä kun viimeisenä radalle lähtenyt Koskinen kiidätteli hevosensa maaliin lähes kaksi sekuntia Korhosta nopeammalla ajalla - Tavoitteeni tälle kaudelle on osallistua mahdollisimman moneen osakilpailuun sekä SM-kilpailuihin ja päästä mukaan PM-joukkueeseen, voittaja hymyili. .   Kolmanneksi luokassa sijoittui Antti Jurvanen hevosella Natal.  - ulf -

Turun Malja Hannulalle

Kilpailut olivat ennätyksellisen suuret, hevosia 250 ja lähtöjä yli 600.  Lauantain pääluokka oli  Turun Malja, josta kilpailötiin nyt 60:nnen kerran. Luokan voitti yllättäen Aki Hannula Gretna Greenillä. 18-vuotias kotkalainen Emmi Sundberg Mildew-Mondayllä oli toinen ja Minna Leppälä Hopalong Cassidyllä kolmas. 60-vuotiskilpailua juhlisti torviseitsikon musiikki ja tavallista juhlavampi palkintojenjako.

Kenraalin Maljan voitti vasta 15-vuotias Anna-Julia Kontio Rio Nuevolla. Hän yllättyi itse voitostaan, koska ei ollut ennen hypännyt niin korkeata luokkaa. Harmikseen hän ei voi vielä osallistua nuorten GP-kilpailuun. Kahden vuoden takainen voittaja Jenni Säynäjärvi Djobi Djoballa oli luokassa toinen. - tk -

Tuloksia, esteratsastuksen Volvo Ranking

Tapiola Grand Prix, 140 cm, 37 lähti, 2. kierroksella mukana 10 parasta
1) Raimo Aaltonen - L'Umonia, Aura 0/0-50,26, 2) Sanna Backlund - Stormgraaf HARI 0/0-55,11, 3)  Jenny Kainulainen - Vlas CR 4/0-50,89, 4)  Arto Vahtera - Dumaz YR 0/4-58,94, 5) Jenni Säynäjärvi - Djobi Djoba TuuR 8/0-51,67, 6) Kari Nevala - Almar vd Acaciahoeve 4/4-54,43, 7) Anu Leväaho - Leander D TuuR 4/4-56,34, 8) Minna Leppälä - Hopalong Cassidy xx RCC 8/0-63,86, 9) Sanna Backlund - Elektra F HARI  4/8-55,03, 10) Marika Rättö - Galma RCC 4/8-61,75.

Equality Line Young Riders Grand Prix, 130 cm,  40 lähti - 10 parasta toiselle kierrokselle
1) Annina Koskinen - Marcena TRS 0/0-44,71, 2) Sonja-Maria Korhonen - Isabellina TRS 0/0-46,63, 3) Antti Jurvanen - Natal KRats 0/0-47,32, 4) Tomas Kiviranta - Kicki-Rose TuuR 0/0-48,95, 5) Rosa Ruutsalo - Balt-Lira 0/051,14, 6) Catharina Ehrnrooth - Chibaletta KF 0/0-53,71, 7) Sara Vainikkala - Lisette E-KR 0/0-55,37, 8) Jessica Aminoff - Billnäs Oliver BR 0/0-57,64, 9) Emmi Sundberg - Mildew-Monday E-KR 0/0-65,62, 10) Tomas Kiviranta - Quandorella TuuR 4/4-55,70