Ratsastajainliitto kasvaa voimakkaasti

1.6.2010

Suomen Ratsastajainliiton liittokokous pidettiin Tampereella sunnuntaina. Kokous vahvisti talousarvion ja myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden. Ratsastajainliiton vuoden 2005 tilikauden ylijäämä alueiden tulosten kanssa oli 97 559 euroa. Suurimpana syynä on jäsenmäärän kasvu. Viime vuoden lopussa Ratsastajainliitossa oli 34 500 jäsentä. Vuodelle 2007 on sen sijaan laadittu alijäämäinen budjetti. Tämä johtuu alueorganisaationPekka Larsen vahvistamisesta, hevosten kansallisen kilpailuluvan poistamisesta ja vakuutusmaksujen nousupaineesta.

Kokous sopi hallituksen jäsenmäärän vähentämisestä kymmenestä seitsemään vuosina 2004-2007 ja valitsi kaksi uutta jäsentä kolmen erovuoroisen tilalle. Matti Kannon ja Olli Leppäsen sijaan hallitukseen valittiin kellolainen Marjukka Manninen, joka on Oulun yliopistolla väitöskirjaa tekevä ekonomi ja Haukiputaan kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsen. SRL:n hallitukseen hän uskoo tuovansa kouluratsastusnäkemystä sekä käytännön tuntumaa kilpailemisesta. Hallitustyötä jatkamaan valittiin estevalmentaja Pekka Larsen, joka on työskennellyt liiton hallituksessa vuodesta 1999.Marjukka Manninen

Liiton puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin jatkamaan Tapani Peltonen.  Kokouksen alussa katsauksessaan Peltonen kuvaili liiton tilannetta huippu-urheilun suhteen erinomaiseksi ja taloutta hyväksi. Liiton toiminnassa edunvalvonta on noussut yhä tärkeämmälle sijalle. SRL on puuttunut kannanotoin ja lausunnoin muun muassa eri kunnissa esillä olleisiin rakennusjärjestysmuutosehdotuksiin, joilla on haluttu rajoittaa hevosalaan liittyviä hankkeita. Kuntaliiton kanssa on pohdittu mahdollisuuksia antaa ohjeita kunnille hevosiin liittyvässä suunnittelussa. Helsingin Yliopistossa onkin juuri aloitettu hevosalan maankäyttöä koskeva kolmivuotinen tutkimus.