Ratsupoliisi Säkylään kriisinhallintaharjoitukseen

1.6.2010

Helsingin poliisilaitoksen ratsastava poliisi osallistuu tänään keskiviikkona alkavaan kriisinhallintaharjoitukseen Säkylässä. Kolmipäiväinen harjoitus päättyy perjantaina.

Porin Prikaatin järjestämä harjoitus toteutetaan Säkylän kirkonkylässä ja Huovirinteen varuskunta-alueella. Helsingin ratsastava poliisi lähti matkaan kohti Säkylää Ruskeasuolta tänään kello 8 aikaan aamulla. Harjoitusalueelle hevoset ratsastajineen saapuvat iltapäivällä.


Ruuna Gipsy nousemassa hevoskuljetusautoon, joka vie sen Säkylään kriisinhallintaharjoitukseen. Gipsy on on vuonna 1990 syntynyt belgialainen puoliverihevonen.

Puolustusvoimat ja ratsastava poliisi harjoittelevat yhteistoimintaa kriisin- ja joukkojenhallintatilanteissa. Tavoitteena on kouluttaa ratsukoita toimimaan suuria yleisömassoja keräävissä tapahtumissa. Samalla ratsastava poliisi antaa puolustusvoimille tietoutta hevosten käyttämisestä väkijoukkojen hallinnassa.

Harjoituksen aikana hevoset totutetaan liikehtiviin ja meluisiin yleisöjoukkoihin, joiden toiminta saattaa muuttua väkivaltaiseksi. Ratsukoiden tehtävänä on estää, ohjata ja jakaa joukkojen liikkumista. Helsingin ratsastavan poliisin lisäksi harjoitukseen osallistuu myös Turun poliisilaitoksen ratsupoliisijaos.

Helsingin ratsastavasta poliisista harjoituksessa on mukana yhdeksän hevosta, jotka matkaavat Säkylään keskiviikon aikana orimattilalaisen hevoskuljettajan kuljetusautolla. Hevoset majoitetaan varuskunta-alueen läheisyydessä sijaitsevan Suomen eläinterveydenhuolto-opiston tiloihin.

Ratsastava poliisi on Helsingin poliisilaitoksen vanhin toiminnassa oleva yksikkö, perustettu vuonna 1882. Se suorittaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa ratsain koko kaupungin alueella. Ratsastavalla poliisilla on tällä hetkellä kymmenen hevosta. Yksikkö kuuluu Helsingin poliisilaitoksen Pasilan poliisipiiriin, ja sen toimitilat ovat Ruskeasuolla.

Tiedote ja kuva: Helsingin kihlakunnan poliisilaitos