Reilun Pelin ratsulähetit ponnistavat vauhtiin Järvenpäästä

13.3.2018

Reilun Pelin ratsulähetit ponnistavat vauhtiin Järvenpäästä 24.3.

Suomen Ratsastajainliitto järjestää ratsastusseurojen toimijoille Reilun Pelin lähettiläs -koulutuksen Järvenpäässä lauantaina 24. maaliskuuta. Koulutus on suunnattu kaikille, jotka ovat yli 18-vuotiaita ja kiinnostuneita roolista Reilun Pelin sanansaattajina ja hyvän ilmapiirin levittäjinä.

Lähettilään työkalupakkiin etsitään välineitä mm. liikunta- ja urheilupsykologi Anna Andersénin johdatuksella.

- Vaikka tallissa jotkut kilpailevat ja toiset harrastavat, kaikkia yhdistää rakkaus lajiin ja hevoseen. Hyvä yhteisöllisyys syntyy, kun ymmärrämme ja kunnioitamme toistemme erilaisuutta ja eritasoisuutta, kun jokainen hyväksytään, nähdään ja kuullaan sellaisena kuin on, Andersén kertoo.

- Teemme harjoituksia ja käymme läpi malleja ja esimerkkejä, joilla voidaan tehdään tallin ja seuran arvomaailma näkyväksi ja rakentaa yhteishenkeä. Jokainen voi pohtia omaa rooliaan, esimerkkiään ja toimintansa vaikutuksia ympäristöön. Puhumme myös arvoista, vuorovaikutustaidoista ja motivaatioilmapiristä sekä perehdymme lapsen ja nuoren mielen ymmärtämiseen.

Anna Andersén, kuva Minna Tallberg.jpg

Andersénilla on laaja ote ratsastuksen maailmaan.Hän on taustaltaan kilparatsastaja lajina islanninhevosten askellajiratsastus. Nykyään hän on myös kakkostason ratsastusvalmentaja, kouluttaa ratsastuksenohjaajia ja työnohjaa valmentajia. Hän työskentelee kaiken tasoisten ratsastajien kanssa harrastajasta kilpailijoihin. Urheilupsykologina hän kohtaa paljon eri lajien urheilijoita, mm. este- ja kouluratsastajia. Hän ratsastaa ja treenaa edelleen omaksi ilokseen virkistysmielessä, ja saattaa pistäytyä myös pikkukilpailuihin.

Päivän aikana puhutaan myös hevosesta ja Reilusta Pelistä.

- Ihminen oppii hyväksymään itsensä myös vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Jos haluat hevosesta ystävän, se on kuin peili, joka punnitsee vuorovaikutuksessa ihmisen ystävällisyyden ja teot.

Kaikkiaan tavoitteena on rakentaa ratsastusympäristöstä miellyttävä kaikille, niin että sinne tuntee tulevansa kuin kotiin. Hyviä käytäntöjä haetaan yhteisvoimin.

- Koulutuksen arvo on siinä, että jaamme yhdessä kokemuksia ja keskustelemme, miten toimitaan ongelmatilanteissa, kuten kiusaamisen kohtaamisessa ja ehkäisemisessä. Lähtökohtana on myös jakaa yhdessä hyviä käytänteitä ja ideoita, jotka ovat jo osoittautuneet toimiviksi omassa seurassa tai kotitallilla.

Reilun Pelin lähettiläs -koulutus 24.3.

Koulutus vapaaehtoisille seuratoimijoille

Aika: 24.3.2018 klo 10-16
Paikka: Scandic Järvenpää, Asema-aukio, Järvenpää

Kohderyhmä: Kuka tahansa ratsastusseurassa toimiva yli 18-vuotias, joka on kiinnostunut toimimaan Reilun Pelin sanansaattajana ja hyvän ilmapiirin levittäjänä

Päivän ohjelma:
Klo 9.00-10.00 Aamiainen hotellin ravintolla
Klo 10.00 Kahvia ja alkusanat, Reilu Peli -työryhmän esittäytyminen
Videoita Reilusta Pelistä
Klo 10.30 Ratsastajainliiton Nuoret Päättäjät: Onx Reiluu? Hyvän ilmapiirin merkitys ratsastusseurassa
Klo 12.30 Lounas
Klo 13.30 Urheilupsykologi Anna Andersén: Reilua Peliä ratsastuksessa - lähettilään työkalupakki
Klo 15.30 Loppuyhteenveto, lähettiläiden lähettäminen maailmalle Reilu Peli -työryhmän toimesta
Klo 16.00 Päivä päättyy

Hinta: 20 € sisältää lounaan ja aamiaisen. Maksu ilmoittautumisen yhteydessä. Kahvia tarjolla läpi päivän.

Ilmoittautumiset 18.3. mennessä https://tapahtumat.ratsastus.fi/tapahtumat/reilun-pelin-lahettilaskoulutus/

Lisätiedot: Nina Kaipio nina.kaipio@ratsastus.fi tai Sanna Sassi sanna.sassi@ratsastus.fi