Robert Whitaker loisti Land Rover Grand Prix´ssa

26.10.2019

Helsinki International Horse Show´n yleisö pääsi nauttimaan maailmanluokan esityksistä Land Rover Grand Prix´n uusinnassa. Rata oli kuin luotu aikaratsastukseen ja se näkyi suorituksista.

Seitsemän ratsukkoa taisteli paremmuudesta aikaa vastaan, ja Whitaker ja kokenut Catwalk IV onnistuivat siinä täydellisesti.


Robert Whitaker - Catwalk IV. Kuva: Hanna Heinonen.

-Hevonen on ollut minulla jo lähes kymmenen vuotta. Se viihtyy tällaisilla pienillä areenoilla. Voin luottaa siihen täysin, ja tiedän, että uusintaradan kaltaiset tiukat kaarteet sopivat sille hyvin. Uskon, että se oli syy, miksi tänään voitimme, Whitaker kertoi Catwalkista.


Marlon Modolo Zanotelli - Diesel GP du Bois Madame. Kuva: Hanna Heinonen.

Luokan toiseksi sijoittui erittäin pienellä erolla Pan-Amerikan mestaruuksien kultamitalisti Marlon Modolo Zanotelli hevosella Diesel GP du Bois Madame. Ruotsalainen Henrik von Eckermann otti kolmannen tilan Best Boylla.


Henrik von Eckermann - Best Boy. Kuva: Hanna Heinonen.

Helsingin Grand Prix -voitto oli Whitakerin ensimmäinen. Huomenna hän lähtee Catwalkilla Longines FEI Jumping World Cup™ -luokkaan.

-Catwalk hyppää minkä tahansa radan ja on kilpailukykyinen. Ilman sitä en olisi täällä. Uusia hevosia ei ole helppoa löytää. Toivottavasti joku nuorista hevosistani nousee tälle tasolle, Etelä-Englannissa 15-20 hevosen tallia pitävä legendaarisen John Whitakerin poika kertoo.

Sekä Backlund että Forstén hakivat vielä rutiinia

Suomalaisista GP-luokkaan osallistuivat Mikael Forstén ja Sanna Backlund. Molemmilla on ollut pidempi tauko edellisen viiden tähden Grand Prix -radan hyppäämisestä.


Mikael Forstén - Nabab´s Atlanto. Kuva: Hanna Heinonen.

-Tänään vaadittiin, että sekä ratsastan hyvin että hevonen on hyvässä vireessä. Nabab´s Atlanto oli mahtava. Olen tyytyväinen siihen, en itseeni, Forstén ruotii suoritustaan.


Sanna Backlund - Zorro H. Kuva Hanna Heinonen.

-Rata oli iso, ja siitä on pitkä aika kun olen aiemmin hypännyt 160 cm GP:tä. Minulla oli vähän liikaa painetta. Olen silti tyytyväinen, sillä on vaikeaa löytää hevosta, jolla hypätä tämän tason ratoja, Backlund toteaa.

Kumpikaan heistä ei hyppää huomista maailmancupia. Luokkaan ei näillä näkymin osallistu yhtään suomalaista.

Tulokset

Lauantai 26.10.
Kansainvälinen esteratsastus

Land Rover Grand Prix 160 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 40, sijoittui 12.
1) Robert Whitaker/Catwalk IV, Iso-Britannia 0-0/35,89, 2) Marlon Modolo Zanotelli/Diesel GP du Bois Madame, Brasilia 0-0/35,98, 3) Henrik von Eckermann/Best Boy 2, Ruotsi 0-0/36,74, 4) Denis Lynch/GC Chopin's Bushi, Irlanti 0-0/36,80, 5) Yuri Mansur/Alfons Ra, Brasilia 0-0/37,84, 6) Sergio Alvarez Moya/Jet Run, Espanja 0-0/38,92, 7) Geir Gulliksen/Gin Chin van het Lindenhof, Norja 0-8/50,13, 8) Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z, Ruotsi 4/65,24, 9) Doron Kuipers/Charley, Hollanti 4/67,90, 10) Henk van de Pol/Looyman Z, Hollanti 4/68,00, 11) David Simpson/Gentlemen v. Veldhof, Irlanti 4/68,45, 12) Max Kühner/Vancouver Dreams, Itävalta 4/68,57…29) Mikael Forsten/Nabab´s Atlanto, Suomi 15/83,93, 30) Zorro H/Sanna Backlund, Suomi 16/65,57
Tulokset kokonaisuudessaan.