Saksalle kenttäratsastuksessa tuplakultaa

1.6.2010


Saksan joukkue kunniakierroksella. Joukkueessa ratsastivat Peter Thomsen, Frank Ostholt, Hinrich Romeike, Ingrid Klimke ja Andreas Dibowski. Kuva Jan Gyllensten.

Kenttäratsastus oli Saksan juhlaa, maa otti kultaa sekä joukkue- että henkilökohtaisessa kilpailussa Peking olympialaisten Sha Tinin ratsastuspaikalla Hongkongissa maanantaina ratkaisevassa rataestekokeessa. Saksa nousi johtoon Beas Riverillä kestävyyskokeessa, jonka jälkeen kärkinimeksi henkilökohtaisessa kilpailussa vaihtui Saksan Hinrich Romeike 14-vuotiaalla kimollaan Marius.

Voitto ei irronnut suinkaan ilmaiseksi, vaan sitä edelsi kova kamppailu viime metreille saakka, kun Australian tiimi pisti parhaansa Saksaa vastaan, mutta sen oli lopulta tyytyminen hopeaan, kun Saksan joukkue Romeike kärjessään pintansa ratkaisevilla rataesteillä. Perinteikäs kenttäratsastusmaa Iso-Britannia ratsasti joukkuepronssia.

Hinrich Romeike nousi johtoon kestävyyskokeessa ja säilytti sen edelleen rataesteillä. Kuva Jan Gyllensten.

Neljänneksi ratsasti upeasti Ruotsin joukkue, joka säilytti taistelutahtonsa, vaikka se menetti joukostaan maanantain kenttäkilpailussa kaksi ratsukkoa. Beas Riverin kestävyyskokeen maastoesteradalla loukkaantuivat sekä Magnus Gällerdalin Keymaster että Viktoria Carlerbäckin Bally´s Geronimo. Hevoset ovat toipumassa vammoistaan, Keymasterin etujalan spiraalimurtuma korjattiin menestyksellä tiistaina leikkauksessa.

Ratkaisevassa estekilpailussa Ruotsin sisukas Dag Albert ja Tubber Rebel sekä  Linda Algotssonin ja hänen jo 18-vuotias kisakumppaninsa Stand by Me pitivät puomit kannattimissaan, jolloin Katrin Norlingin ja Pandoran viisi virhepistettä oli ainoa, mitä joukkue otti tililleen. 

Hinrich Romeikelle henkilökohtainen kultamitali


USA:n Gina Miles, hopeaa, Saksan Hinrich Romeike, kultaa ja Iso-Britannian Tina Cook, pronssia. Kuva Jan Gyllensten.

Henkilökohtaisen kullan vei Saksan Hinrich Romeike huikealla Mariuksella, joka taisteli ratsastajansa voittoon ennen USA:n Gina Milesia hevosella McKinlaigh. Britit ottivat toisen kenttäpronssinsa Tina Cookin ja  Miners Frolicin hienolla suorituksella.

Voittanut Romeike on ammatiltaan hammaslääkäri ja ratsastus on hänelle vain harrastus.

Gina Miles ja McKinlaigh rataesteillä. Kuva Jan Gyllensten.

- Alan ratsastaa töiden jälkeen illalla kuuden puoli seitsemän aikaan, ratsastaja selittää, ja olen onnekas, koska minulla on vain muutama hevonen ja erinomainen hevosenhoitaja.

Häntä on onnistanut hevosensa Mariuksen kanssa.

- Marius on se, joka voitti tänään, itse en ratsastanut hyvin. Hevoseni ei tee koskaan virheitä, mutta minä teen niitä paljon - tänään en onneksi liian montaa, hän hymyilee.

Hopeamitalisti Miles on myös kiitollinen hevoselleen, jonka hän löysi Irlannin Punchestownista vuosia sitten. 

Tina Cook ja Miners Frolic maastoradalla. Kuva Jan Gyllensten.

- McKinlaigh ja minä olemme kasvaneet yhdessä ja koko kenttäkisauransa aikana se ei ole koskaan tehnyt virhettä maastoradan esteillä - olemme olleet mahtavalla matkalla yhdessä ja mihin se onkaan meidät vienyt, tunnen itseni hyvin onnekkaaksi, Californiasta kotoisin oleva ratsastajatar hehkuttaa.

Pronssia ratsastanut Cook nousi kilpailuihin varalistalta brittien Zara Philipsin ja Lucy Wiegersman jäätyä pois.

- Unelmani kävi toteen. Ajattelin aina, että jos minulla olisi vain mahdollisuus, voisin näyttää maailmalle mihin pystyn. Tänään se kävi toteen, ratsastaja iloitsee ylpeänä.

Kouluratsastuksen jälkeen johdossa ollut Australian Lucinda Fredericks tipahti maasto-osuudella kärjestä 11. sijalle ihastuttavalla pikku tammallaan Headley Britannia, jonka lyhyt laukka-askel sopi yllättävän huonosti maastoradan esteväleihin. Toiseksi parhaan tuloksen kouluradalla teki Belgian Karin Donckers ja Gazelle de la Brasserie ja kolmantena kouluosuuden jälkeen oli Saksan Ingrid Klimke hevoselle Abraxxas.



Australian Lucinda Fredericks ja kouluradalla hurmannut Headley Britannia. Kuva Jan Gyllensten.

Joukkuekilpailu
1) Saksa 166,10
2) Australia 171,20
3) Iso-Britannia 185,70
4) Ruotsi 230,50
5) Uusi-Seelanti 240,90
6) Italia 246,40
7) USA 250,00
8) Irlanti 276,10
9) Kanada 321,00
10) Brasilia 334,10

Henkilökohtainen kilpailu
1) Hinrich Romeike / Marius, GER 54.20
2) Gina Miles / McKinlaigh, USA 56.10
3) Christina Cook / Miners Frolic, GBR 57.40
4) Megan Jones / Irish Jester, AUS 59.00
5) Ingrid Klimke / Abraxxas, GER 59.70
6) Didier Dhennin / Ismene du Temple, FRA 59.80
7) Clayton Fredericks / Ben Along Time, AUS 61.40
8) Andreas Dibowski / Butts Leon, GER 65.20
9) Karen Donckers / Gazelle de la Brasserie, BEL 65.30
10) Sonja Johnson / Ringwould Jaguar, AUS 66.80.

Täydet tulokset: http://www.fei.org/OLYMPICS/RESULTS/2008RESULTS/Pages/default.aspx