Sara Vainikkala GP:n toinen Ranskassa

1.6.2010

Vahva EM-näyttö:
Sara Vainikkala hyppäsi GP:n kakkoseksi

Sara Vainikkala Kotkasta hyppäsi ponillaan Lisette toiselle sijalle Bois Le Rois´ssa Ranskassa käydyssä juniorien GP-kilpailussa. Vainikkala antoi samalla vahvan näytön kunnostaan kahden viikon kuluttua ratsastettavien poniratsukoiden EM-kilpailua ajatellen. EM-joukkueessa ratsastavat Vainikkalan ohella Petra Huru Porista ja Anna-Julia Kontio Tampereen Ylöjärveltä. Kilpailu käydään Ranskan Saumurissa 27.-30. heinäkuuta.

- Tämän päivän GP-luokan vaatimustaso oli sama kuin esimerkiksi kotimaisen Equality Young Rider GP-sarjamme. Näitä luokkia Sara ehti hypätä hyvällä menestyksellä sekä Turussa että Salossa. Kansainvälisissä kilpailuissa radat ovat kuitenkin huomattavasti pidempiä kuin Suomessa. GP:ssä tänään oli 13 estettä ja 16 hyppyä. Toinen sija ponilla on kova tulos, olihan kyseessä hevosille eikä poneille rakennettu rata, kertoo Suomen joukkueen johtaja ja Sara Vainikkalan henkilökohtainen valmentaja Pekka Larsen.

- EM-kilpailussa poniratsastajien joukkueella on tavoitteena saada tulos. Lisäksi jokainen ratsastaja tavoittelee henkilökohtaista finaalipaikkaa. Mitalifinaaliin pääsee puolet osallistujista, joten jokainen paikka henkilökohtaiseen mitalikilpailussa on jo erinomainen tulos, jatkaa Pekka Larsen.
EM-kilpailussa poniratsukot hyppäävät ensimmäisenä karsintana 130-radan. Kahden kierroksen joukkuekilpailu, joka on samalla 2. ja 3. henkilökohtainen karsinta, hypätään myös 130-esteillä. Henkilökohtaisen finaalikilpailussa esteet nousevat 135 senttimetriin. Poneja ovat ratsut, joiden säkäkorkeus on enintään 148 cm.

Sara Vainikkala on 16-vuotias ja kilpailee viimeistä kauttaan poneilla ennen hevosiin siirtymistä. Anna-Julia Kontio ja Petra Huru ovat molemmat 15-vuotiaita, joten heillä on jäljellä vielä yksi kilpailukausi poneilla.
- Haemme positiivista kokemusta ja itseluottamusta. Kun ratsastajat tänä vuonna pääsevät osallistumaan kilpailuun, on kovempien tulosten hakeminen ensi vuonna helpompaa. Kokemus eri ikäryhmien mestaruuskilpailuista on välttämätöntä kun haetaan pitkän tähtäyksen menestystä esteratsastuksessa, sanoo Larsen.

Anna-Julia Kontion henkilökohtainen valmentaja on Christopher Wegelius, Petra Hurua valmentaa Veikko Heikkilä. Lisäksi kaikki kolme ratsastajaa osallistuvat säännöllisesti Ratsastajainliiton leireille, jossa valmennuksesta vastaa Teppo Hakala.

Taloudellisesti poniratsukoiden matkaa EM-kilpailuun tukevat ratsastajien perheiden ohella hevostarvikeliike Horze, Cavalor-rehut, Horse Boutique sekä Suomen Ratsastajainliitto.

Tulokset
Luokka Junior Grand Prix, 125 cm, yksi uusinta, 11 lähti, 5 sijoittui                                                                                                         
1) Christopher Masson Lucky D´Uranie Ranska 4-4-39,18, 2) Sara Vainikkala Lisette Suomi 4-8-40,23, 3) Pauline Collet Kalin de Baudiere Ranska 8-73,41

Luokka pikku-GP, 120 cm, yksi uusinta, 15 lähti (lauantai)
1) Nils Vilain Beau Gosse Royal Ranska 0-31.55, 2) Jenyfer Desplat Pauline Ranska 3-46.61, 3) Amandine Hatte Elan de Viry Ranska 3-47.91,...8) Sara Vainikkala Lisette Suomi 4-, Linda Thiry Saphira Luxemburg 4- ja Pauline Collet Kalin de Baudiere Ranska 4-,...14) Sara Vainikkala Don´t Ask More Suomi 11 vp              

Kilpailun kakkien luokkien täydelliset tulokset www.jump-results.com