SRL palkitsi kolme kultaisella ansiomerkillä

1.6.2010

Suomen Ratsastajainliiton sääntömääräinen liittokokous 27.4.

Suomen Ratsastajainliiton liittokokous pidettiin Helsingissä sunnuntaina. Kokous vahvisti tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2007 sekä hyväksyi talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2008. Ratsastajainliiton vuoden 2007 tilikauden ylijäämä oli 20 344,61 euroa, josta alueiden osuus oli 34 232,20 euroa ylijäämäinen. Vuoden 2008 talousarvion mukaan kuluvan vuoden tulos on 63.089 euroa alijäämäinen.

SRL:n hyvä jäsenkehitys jatkui vuonna 2007. Henkilöjäseniä oli vuoden lopussa 40.126, kasvua edellisestä vuodesta 2.450. Yhdessä 4.360 Green Card -harrastajan kanssa liiton jäsenrekisterissä oli lähes 45.000 henkilöä. Ratsastusseurojen määrä oli vuoden lopussa 407 ja hyväksyttyjä ratsastuskouluja ja -talleja oli 274.

Ratsastajainliiton toimintakertomus ja tilinpäätös 2007 sekä toimintasuunnitelma 2008 on luettavissa osoitteessa www.ratsastus.fi materiaalisalkussa liittokokousmateriaaleissa.

Kolme kultaista ansiomerkkiä myönnettiin

Liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin SRL:n hallituksen esityksestä loimaalaiselle Hannu Kalalahdelle, joka on työskennellyt Hevosopisto Oy:n toimitusjohtajana vuosina 1993-2007. Kalalahden toimitusjohtajakauden aikana Hevosopistosta on kehittynyt maamme merkittävin valtakunnallinen valmennus- ja kilpailukeskus sekä alan johtava oppilaitos.

Kalalahti on vaikuttanut monissa hevosalan luottamustehtävissä. Hän on ollut Forssan Seudun Hippos ry:n johtokunnan puheenjohtaja vuodesta 1996 alkaen, Suomen Hippoksen valtuuskunnan jäsen vuodesta 1997, Ypäjän Hevossairaalan hallituksen jäsen vuodesta 2006, Osaamiskeskus Hippoliksen puheenjohtaja vuonna 2007 ja hän on myös SRL:n valjakkojaoksen varapuheenjohtaja. Lisäksi Kalalahti on ollut mukana useissa hevosalaan liittyvissä valtakunnallisissa sekä EU-tason hankkeissa ja projekteissa. Kalalahti kilpailee aktiivisesti valjakkoajossa kansallisella tasolla, hän on ajanut sekä yksikköä että parivaljakkoa.

Askolan Ratsastajien esityksestä kultainen ansiomerkki myönnettiin seuran puheenjohtaja Tiina Kurjelle, joka on toiminut vuosien ajan aktiivisesti ratsastuksen järjestötoiminnassa monella saralla. Askolalainen Kurki on myös ansioitunut este- ja kenttätuomari sekä suosittu kisakuuluttaja.

Alavuden Ratsastajien esityksestä kultaisen ansiomerkin sai alavutelainen ratsastuksenopettaja, agrologi ja yrittäjä Tarja Huttunen. Huttusen panos hevostoiminnan ja ratsastusharrastuksen kehittämiseen alueella on mittava. Huttunen on tehnyt arvokasta työtä myös nuorison, kehitysvammaisten, terapiaratsastajien ja vammaisratsastuksen parissa. Huttusella on koulu- ja vammaisratsastustuomarin oikeudet ja hänet on kutsuttu tuomariksi Pekingin paralympialaisiin 2008.

Takaisin syys- ja kevätkokouksiin

Vuosikokouksen merkittävin järjestöuudistus koski vuosikokousjärjestelmää. SRL ry:ssä siirrytään yhdestä vuosikokouksesta kahden kokouksen järjestelmään, joka on ollut käytössä myös aikaisemmin. Syyskokouksen asialistalla on jatkossa mm. hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan valinta-asiat sekä seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti. Kevätkokouksessa käsitellään edellisen vuoden tilinpäätös.