Suomalaiset EM-kentässä puolivälin tuntumassa

1.6.2010

Suomalaiset puolivälin tienoilla
nuorten kenttäratsastuksen EM-kisoissa

Nuorten kenttäratsastuksen EM-kilpailujen kestävyyskokeen jälkeen Saksan Kreuthissa lauantaina suomalaiset olivat edelleen tuloslistalla puolivälin paikkeilla, kun kilpailussa starttasi 57 ratsukkoa. Sanna Siltakorpi ja Lucky Accord ottivat maastossa 10,4 virhepistettä yliajasta päätyen kokonaiskilpailussa 28. tilalle maasto-osuuden jälkeen. Martina Peterssen-Jessen oli hevosella Navarrone 36. tilalla ratsukon saatua 30,40 virhepistettä, joista 10,4 tuli ajasta ja 20 maastoesteiltä.

- Molemmat ratsastivat mäkisellä, yli viiden kilometrin pituisella radalla hyvät suoritukset. Sannan hevonen teki isoimman maastoratansa tähän asti. Sanna ratsasti pirun hyvin, hän teki kaikilla esteillä nollat ja jokainen lähestyminen esteelle oli absolut oikein. Aika radalla ei ollut lainkaan huono hevosen tässä kehitysvaiheessa. Martinalla tuli ensimmäisellä vedellä tuli yksi ohimeno kapealla esteellä, kun hevonen hyppäsi sitä ennen isosti. Kaiken kaikkiaan tänään nähtiin tyylikästä menoa, hevoset jaksavat hyvin ja huominen näyttää myös sikäli hyvältä, molemmat ovat tähän asti pärjänneet rataesteillä yleensä hyvin, joukkueen johtaja Seppo Laine toteaa.

Johtoasetelmat säilyivät kilpailussa samoina kuin koulukokeen jälkeen, kun kärkiratsukot tekivät virheettömät kestävyyskokeet. Ensimmäisenä on edelleen Saksan Julia Krajewski hevosella Lost Prophecy kannoillaan britit Emily Llewellyn / Pardon Me II ja Georgie Spence / Skylight. Kilpailu jatkuu sunnuntaina ratkaisevilla rataesteillä.

FEI European Eventing Championship
CH-EU-CY 2* - Kreuth 24.-28.9.
Yhteistulos koulu- ja kestävyyskokeen jälkeen 27.9., lähti 57 ratsukkoa
1) Julia Krajewski / Lost Prophecy, GER 43,50
2) Emily Llewellyn / Pardon Me II, GBR 43,80
3) Georgie Spence / Skylight 12, GBR 46,10
…28) Sanna Siltakorpi / Lucky Accord, FIN 66,30
…38) Martina Petersen-Jessen / Navaronne, FIN 86,00

Täydet tulokset, lisätietoa: http://www.cross-country-tage.de/