Suomen estejoukkue kahdeksas Bratislavassa

1.6.2010

Suomen estejoukkue oli kahdeksas perjantaina Bratislavassa hypätyssä Nations Cup -kilpailussa, jossa oli mukana 13 joukkuetta.

- Mielestäni olisimme voineet tältä joukkueelta realistisesti odottaa parempaa sijoitusta, mietti joukkueensa parhaista suorituksista vastannut ja joukkueen johtajana toiminut Mikael Forstén. - Rata ei tälle joukkueelle ollut mielestäni mitenkään liian vaikea, hän analysoi.

Forstén ratsasti tammallaan Evli Nandele molemmat kierrokset yhdellä pudotuksella. - Ratsastin ensimmäisellä kierroksella huolimattomasti helpon tuntuiselle pystyesteelle ajatellen, että tuo nyt ei ainakaan putoa, mutta niin siinä vaan kävi, hän harmitteli.

Piia Pantsu ratsasti hyvin, mutta hänen hevosensa Oazis ei kunnioita vesiestettä ja otti molemmilla kierroksilla virheen siinä. Oazikselle Nations Cup -rata alkaa jo olla sen kapasiteetin ylärajoilla. Vesiesteellä tulleen virheen lisäksi pari otti ensimmäisellä kierroksella toisenkin pudotus ja toisella kaksi lisää, Mikko totesi.

Noora Pentin Atlas kilpaili nyt ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. - Torstaina se hyppäsi oikein hyvin ja vaikutti perjantain verryttelyssäkin hyvälle. Mutta radalla se pudotti yllättäen takajaloillaan kolme puomia perättäin, minkä jälkeen Noora ei saanut hyvää askelta kolmoissarjalle, jossa hevonen kielsi ja Noora päätti keskeyttää, Mikko kertoi.

Nina Fagerström ja Cabanza saivat ensimmäisellä kierroksella 10 virhepistettä. - Nina ratsasti liian hiljaa vesihaudalle ja otti sen jälkeen toisenkin pudotuksen sekä aikavirheitä. Toisella kierroksella hevonen meni kolmoissarjalla kaksi kertaa ohi ja ratsukko hylättiin, Mikko kertoi.

Tulokset CSIO**** Bratislava
FEI Nations Cup 4* of Slovakia
1) Ranska, 1. + 2. kierros yhteensä 8 vp
2) Unkari 16 
3) Italia 34
4) Viro 36
5) Itävalta 40
6) Puola 41
7) Belgia 61
8) Suomi, 1. kierros 22 vp, 2. kierros ei joukkuetulosta
9) Saksa 1. kierros 28, ei osallistunut 2. kierrokselle
10) Slovakia  33 / ei os.
11) Tsekki 34 / ei os.
12) Kroatia 62 / ei os.
13) Slovenia 77 / ei os.
 http://www.sportergebnisse.at/