Suomen NC-estejoukkue kiinni finaalipaikassa

1.6.2010

Suomen estejoukkueella kiinnitys
Nations Cupin finaalipaikkaan Barcelonaan


Suomi osallistui tällä kaudella viiteen esteratsastuksen Nations Cup -kilpailuun, joissa parhaat menestykset olivat toinen sija Bratislavassa ja neljäs Kööpenhaminassa. Lopullinen sijoitus sarjassa on vielä auki, kun jäljellä on vielä Istanbulin osakilpailu Turkissa syyskuun alussa. Tällä hetkellä Suomella on pisteitä 22 ja sijoitus sarjassa viides, kun kuusi parasta jatkaa Barcelonaan loppukilpailuun syyskuun puolivälissä. Pahiten Suomen finaalipaikkaa uhkaavat  Puola vain kahden pisteen päässä ja Unkari, johon eroa on kahdeksan pistettä.

- Ylimääräisenä bonuksena Suomi oli jo saanut kutsun kahdelle ratsastajalle Barcelonan finaaliin syyskuussa, mutta elämme toivossa, että voisimme lähettää paikalle täyden joukkueen, toteaa Nations Cup -hankkeen koordinaattori Tom Gordin. Finaalipaikka on kiinni siitä, miten muiden maiden joukkueet sijoittuvat Istanbulissa, jonne Suomi ei ole lähdössä mukaan.

FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, Nations Cup on esteratsastuksen kesäkauteen sijoittuva kansainvälinen kilpasarja, jossa maiden joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan GP-tasolla. Sarja päättyy syksyisin Barcelonassa järjestettävään loppukilpailuun, johon pääsee mukaan kuusi parasta joukkuetta Euroopasta sekä muutamia muiden maanosien liigojen parhaita. Finaalin kaksi parasta nousevat kymmenen parhaan maan mestaruus- eli superliigaan.

Suomen Ratsastajainliitto on satsannut vahvasti esteratsastuksen joukkuetoiminnan kehittämiseen, tavoitteena on ollut saada joukkueemme mukaan Barcelonan finaaliin vuoteen 2010 mennessä. Nyt näyttää että Suomi voi päästä loppuotteluun jo tällä kaudella.

-  Meidän tavoitteenamme ei ole kuitenkaan voittaa finaalia ja "joutua" superliigaan, johon joukkueen hevoset eivät vielä riitä, sillä meillä on tällä hetkellä vain muutamia hevosia, jotka pystyvät hyppäämään superliigan tasolla. Sen sijaan seuraavat kärkisijat kakkosliigassa kiinnostavat, Gordin katsoo.

Joukkuetoimintaan satsataan edelleen tulevaisuudessakin.

 - Opimme paljon tällä kaudella ja nämä kokemukset käytetään hyväksi. Yhteisenä tavoitteenamme on tehdä jatkossa kaikkien osa-alueiden asiat vielä paremmin. Parannettavaa on erityisesti kaiken tason kommunikoinnissa, tämä koskee erityisesti itse liittoa, ratsastajia ja hevosten omistajia, Gordin sanoo.

Seuraava esteratsastajien pääetappi on EM-kisat Windsorissa, Iso-Britanniassa 25.-30. elokuuta. Mukaan ovat lähdössä Mikael Forstén hevosella Isaac du Jonquet, Noora Forstén hevosella Evli Cagliostro ja Sebastian Numminen hevosella Calandro II. Piia Pantsun osallistuminen on peruuntunut, koska hän ei saa hevosta käyttöönsä kilpailuun.

- Ulkokauden kruunaa tuleva Euroopan mestaruuskilpailu, johon Suomella on lähettää hyvä joukkue. Toivon myös, että kaikki parhaat ratsastajat asettuvat lähtöviivalle lokakuussa Helsinki International Horse Show'ssa maailmancupin osakilpailussa, Gordin sanoo.

Nations Cup -tilanne Bratislavan jälkeen, osakilpailut 11/12.
1. Norja 47,5
2. Espanja 45,5
3. Tanska 23
3. Itävalta 23
5. Suomi 22
6. Puola 20
7. Unkari 14
8. Bulgaria 11,5
9. Brasilia 10
10. Portugal 7

SUOMEN NATIONS CUP -KAUSI 2009 - yhteenveto
(HUOM! Suunnitelmissa ollutta Tallinnan kilpailua ei järjestetty)

2009 Bratislava, Slovakia, mukana 13 maata, Suomi 2.
Mikael Forstén / Evli Nandele, Maiju Mallat / St. Germain,  Qui Vivra Verra, Noora Forstén / Vasco

2009 Hamina, Suomi , mukana  4 maata,  Suomi  4. (epävir. joukkue 3.)
Peik Andersin / Latania Z, Satu Liukkonen / Qui Vivra, Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino, Jenny Kainulainen / Lena .
(Suomen epävirallinen kakkosjoukkue:  Sandra Burmeister / Cosiga, Janna Huhtanen / Sultana D, Sanna Backlund / Lilli Marlen, Joonas Vaahtera / Cincinatti)

2009 Drammen, Norja,  mukana 7 maata, Suomi  7. (kesk. ennen 2. kierrosta)
Piia Pantsu / Chauvinist Z, Maiju Mallat / St. Germain, Satu Liukkonen / Qui Vivra Verra

2009 Kööpenhamina, Tanska, mukana 10 maata, Suomi 4.
Piia Pantsu / Chauvinist Z, Mikael Forstén / Evli Maike, Maiju Mallat / Casandra Z, Sebastian Numminen Calandro II

2009 Lummen, Belgia. Mukana 10 maata, Suomi 10.
Maiju Mallut / Casandra Z, Sebastian Numminen / Calandro II, Noora Forstén / Evli Cagliostro, Nina Fagerström / Wivina

Nations Cup projektiryhmä: Lars Parmler, Tom Gordin - koordinaattori, Kristian Nyman, Petri Meller, Thomas Stenius, Jukka-Mikael Koivisto sekä Aki Ylänne.

Esteratsastajien esittelyt linkin takana:[SISÄINEN LINKKI: Esteratsastajia -> /asp/system/empty.asp?P=1261&VID=default&SID=252662778644128&S=0&C=26936]

Joukkueenjohtaja Lars Parmler
- syntynyt 1942
- arvostettu ja kokenut A-valmentaja, ratsastuksen opettajakoulutus Strömsholmassa 1969-1970
- ollut mukana luomassa Ruotsin Ratsastajainliiton valmentajakoulutusjärjestelmää
- henkilökohtaisia valmennettavia vuosien varrelta, mm. Helena Persson, Emanuelssonin sisarukset, Niklas Arvidsson, Svante Johansson, Ulrika Bidegård sekä omat lapset Niklas ja Malin Parmler
- useita vuosia ponien, juniorien ja nuorten valmetaja Ruotsissa, saavutuksina mm. Malin Baryardin kultamitali Roomassa
- 4 vuotta Norjan nuorten valmentaja, saavutuksina mm. 1 joukkuepronssi EM:ssä
- kv. ja GP-tason ratsastaja 1970-80-luvuilla, mm. GP-finaalin voitto Falsterbossa 1982
- Göteborgin kv. kisojen perustaja yhdessä Liz -vaimonsa kanssa 1977
Lisätietoja: Tom Gordin, +358-500-302888