Suomen vikeltäjät hyviin tuloksiin PM-kisoissa

1.6.2010

Suomalaiset vikeltäjät menestyivät erinomaisesti Pohjoismaiden mestaruuksissa Ruotsissa Västeråsissa. Senioreiden yksinvikellyksessä Paula Grönroos kävi lähellä mitalisijaa ja oli loppupelissä neljäs. Junioreiden yksinvikellyksessä Viivi Koivu oli viides ja Milla Kurronen seitsemäs. Parivikellyksessä kaksikko Paula ja Petra Grönroos taituroivat neljänsiksi.

Senioreiden kultaa voitti Ruotsin Amanda Andersson tuloksella 7,177.

Viivi Koivu Ypäjällä kesällä vikellysnäytöksessä. Kuva SH.

- Kilpailu meni  tosi hyvin, emme ole koskaan saaneet näin hyviä pisteitä. Tavoitteena kaikilla oli tehdä oma paras suoritus, mikä tuli jokaisella ylitetyksi, iloitsee joukkueenjohtaja Anni Järvelä paikan päältä tavoitettuna.

- Hevonen meni myös tosi hyvin. Kisapaikka oli hieno, pohja hyvä ja areena hevoselle tilava ja hyvä. Joskus kisapaikat ovat hirveän ahtaita ja tuomarinpöydät lähellä, nyt kisapaikka oli todella asiallinen ja siisti, hän toteaa.

Koko joukkueen yhteisenä hevosena toimi latvialaissyntyinen, 15-vuotias ruuna Limits, jonka omistaa Ag-Talli Oy.

Vikellys on voimistelua hevosen selässä ja yhteistyötä hevosen, juoksuttajan ja vikeltäjän välillä. Vikellyksessä kilpaillaan kolmessa luokassa: joukkuevikellyksessä, parivikellyksessä ja yksinvikellyksessä. Yksinvikellyksessä kilpailusuoritus koostuu kolmesta osiosta: perusliikkeistä, teknisestä ohjelmasta ja vapaaohjelmasta. Parivikellyksessä kaksi vikeltäjää tekee yhdessä vapaaohjelman.

Milla Kurronen Ypäjällä kesällä vikellysnäytöksessä. Kuva SH.

Joukkuevikellyksessä seitsemän vikeltäjää, hevonen ja juoksuttaja muodostavat joukkueen. Joukkuevikellyksessä kukin joukkueen jäsen esittää perusliikkeet ja kuusi heistä suorittaa yhdessä joukkueen vapaaohjelman. Suomen joukkueen osallistuminen PM-kilpailuun valitettavasti peruuntui, koska joukkuehevonen ei ollut kunnossa.

TuloksetVikellyksen PM-kisat Västerås, Ruotsi 11.-13.9. / Suomen kilpailijat

Seniorit, yksinvikellyksen henkilökohtainen Pohjoismaiden mestaruus: Grönroos Paula, 4. sija pistein 6,484
Juniorit, yksinvikellyksen henkilökohtainen Pohjoismaiden mestaruus: Koivu Viivi, 5. sija pistein 6,538 ja Kurronen Milla, 7. sija pistein 6,38 hevonen Limits
Parivikellyksen Pohjoismaiden mestaruus, Pas De Deux, Grönroos Paula ja Grönroos Petra, 4. sija pistein 6,433
Vikellyshevosena kaikilla Suomen kilpailijoilla Limits.