Suomi 10. NC-kisassa

1.6.2010

- Rimaa hipoen putosimme toiselta kierrokselta. Lähdimme kilpailuun ilman tulostavoitetta, ja loppupäätelmänä jäätiin plussan puolelle, toteaa joukkueenjohtaja Tom Gordin Kööpenhaminasta.

- Joukkueen tähti oli Piia Pantsu, joka oli mentaalisesti niin kova, kuin toisen lajin maailmanhuipulta voi odottaa, pienellä vaunuhevosellaan hän hyppäsi Nations Cup -radan yhdellä pudotuksella, Gordin kehuu.

- Sebbe Numminen hyppäsi puhtaasti aivan radan loppuun asti, mutta loppusuoralla tuli kaksi alas. Myös Niklas Aromaa ratsasti alkuradan puhtaasti, mutta hevonen astui veteen ja otti sen jälkeen kaksi estettä alas. Sofian (Stenius) hevonen hyppäsi hyvin, mutta tuli pitkäksi radan loppua kohti ja pudotti useampia esteitä.

Suomen joukkueen kaikki virheet tulivat radan loppupuolella. Muutaman NC-kilpailun jälkeen ollaan jo hyvissä tuloksissa, Gordin lupaa.

Rataa ei voinut syyttää helppoudesta. Ensimmäisellä kierroksella esimerkiksi neljänneksi sijoittunut Norja keräsi 12 virhepistettä,  ja Belgian ja Englannin joukkueet jäivät Suomen taakse. Yhteensä joukkueita osallistui 13.

Kilpailun voitti yhteensä 12 virhepisteellä Tanskan joukkue, jossa ratsastivat Linnea Erisson, Charlotte Lund, Tina Lund ja Thomas Velin. Toiseksi tuli Hollannin joukkue ja kolmanneksi Irlannin joukkue.

Suomen joukkueen tulos lähtöjärjestyksessä:
Numminen Sebastian - Calandro  8 
Pantsu Piia - Oazis 4 
Stenius, Sofia - River Dance (24) 
Aromaa, Niklas - Madleen 12 

Virhepisteitä ensimmäiseltä kierrokselta yhteensä 24