Suomi hyppää Lummenissa joukkueena

1.6.2010

Suomi sai sitkeän suhdetoiminnan tuloksena esteratsastusjoukkueelle starttipaikan Lummenin FEI Nations Cup -kilpailuun Belgiassa. Suomea edustavat aikaisemmin henkilökohtaisina kilpailijoina ilmoitetut Noora Pentti ja Mikael Forstén. Nyt myös Sebastian Numminen sai paikan kilpailuun, joten Suomi starttaa ajatellulla MM-joukkueella. Joukkueen osallistumisoikeus varmistui keskiviikkona.

Kilpailu alkaa torstaina, FEI Nations Cup -osakilpailu hypätään perjantaina klo 15 Suomen aikaa. Lauantaina ratsastetaan Derby-luokka ja sunnuntaina on vuorossa kilpailun Grand Prix, jonka toinen kierros alkaa klo 16 Suomen aikaa.

Kaksi viikkoa sitten Suomen joukkue sijoittui Ypäjän neljän tähden Nations Cupissa kolmanneksi. Belgia johtaa sarjaa ennen Tanskaa ja Italiaa. Suomi on nyt sarjataulukossa yhteensä 19 maan joukossa seitsemäntenä tilillään 14 pistettä, jotka joukkueemme on hankkinut Kööpenhaminasta ja Ypäjältä. Sarjan voittaja nousee kauden päättyessä Nations Cupin Samsung Superliigaan ja vastaavasti Superliigassa viimeiseksi jäänyt maa putoaa perusliigaan.

Lummenin CSIO on viiden tähden kilpailu. Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n myöntämä viiden tähden status on vain 12 maan korkeatasoisimmilla ratsastuskilpailuilla.

Lisätiedot:
Järjestäjän sivut: www.csiolummen.be,
Taustatietoja: www.forsten-pentti.com, www.horses.nl
FEI Nations Cup sarjataulukko: www.horsesport.org / jumping / results / standings