Tallinna GP:n voitot Viroon, suomalaisille pudotuksia

1.6.2010

Virolaisten riemu oli kaksinkertainen isäntämaan ottaessa sunnuntaina tuplavoiton Tallinna GP:ssä, joka oli samalla FEI:n esteratsastuksen maailmancupin Keski-Euroopan pohjois-osan liigan osakilpailu. Perusradalla tuli vain kaksi puhdasta rataa, ja maanmiehet uusivat voitosta keskenään. Hanno Ellerman ratsasti Poncordella jälleen puhtain purjein, kun Gunnar Klettenbergin ja Novestan kohtaloksi koitui puomin kopautus ja pudotus. Kolmanneksi tuli nopeimman ajan neljällä virhepisteellä tehnyt Venäjän Vladimir Beletsky - Larkanaro.

Hanno Ellerman ja Poncorde.

- Se on aina ollut kuin traktori, ei tee mitään mitä ratsastaja pyydä. Superluonne, aina rauhallinen, hyvä ja mukava käsitellä. Tänään rata oli erittäin iso ja hevosen piti todella taistella ratsastajansa puolesta, Ellerman kehuu ratsuaan.


Gunnar Klettenberg ja Novesta.

Vuosi sitten Tallinnan GP:n ja samalla mc-osakilpailun voitti Raimo Aaltonen hevosella L'Umonia, tänä vuonna ratsastaja ei yltänyt samaan isoilla halliesteillä hieman kokemattomamman Elektra F:n otettua neljä pudotusta lopputuloksena tila 24. Paras suomalainen GP-esteillä oli Sanna Backlund hevosella Lilli Marlen ollen 18. tilalla kolmella pudotuksella. Sunnuntai-illaksi merelle oli annettu kovan tuulen varoitus, mutta isolla iltalaivalla kotiin suuntaavat ratsastajat eivät olleet huolestuneita tilanteesta.

Sanna ja Lilli Marlen.

Kontio kolmas Rio Nuevolla nuorten luokassa

Nuoret jatkoivat hienoa kisaurakkaa Tallinnan esteillä, sunnuntaina oli vuorossa vaativin koitos 140 cm: tasolla. Anna-Julia Kontio hyppäsi Rio Nuevolla luokassa kolmanneksi tehden puhtaan perusradan ja kaksi pudotusta uusinnassa, lauantaina he olivat 135 cm:n esteillä toisia. Toinen suomalaissijoitus tuli Emiilia Johanssonille Fiorellalla. Ratsukko otti perusradalla pudotuksen, mutta nopea aika oikeutti viidennelle sijalle. Luokan kärkisijat menivät Liettuaan ratsukoille Benas Gutkauskas - Amarok sekä Simona Baltrusaityte - Costolany, joilta molemmilta putosi uusinnassa vain yksi puomi.

Paras suomalainen päivän 140 cm:n esteillä oli Jenny Kainulainen tammalla Vlas sijoittuen nopealla perusradalla ja yhdellä puomin alas otolla yhdeksänneksi lyöden samalla niukasti ajassa 10. sijalle tulleen Mikael Wahlmanin hevosella Special Rose Surprise. Joonas Vaahtera oli Cincinnatilla 15. tässä jättiluokassa, jossa starttasi 65 ratsukkoa. Voitto matkasi Saksaan Matthias Granzowille ratsulla Antik.

Tallinn Horse Show Baltian kärkitapahtumaksi ratsastuksessa

Tallinn International Horse Show on noussut Baltian suurimmaksi ratsastuksen hallikilpailuksi. Seitsemän vuotta sitten Saku-suurhallissa ensi kertaa käynnistynyt tapahtuma on houkutellut tänä vuonna paikalle 12 kansainväliseen esteluokkaansa 76 ratsastajaa ja 145 hevosta 8 maasta, mikä on maksimimäärä, minkä Saku-suurhallin areena vetää. Paikalla oli kotimainen kärki Suomen ohella Baltiasta ja Venäjältä sekä joitakin ratsukoita Saksasta, Hollannista ja Puolasta.

- Virolaiset huippuratsastajat ovat siirtyneet myös ulkomaille kilpailemaan ja valmentautumaan, esteratsastajat pääasiassa Hollantiin, kertoo kilpailujen tiedotuspäällikkö Madeleine Tults. Kotimaan huippukisa oli kuitenkin houkutellut heidät paikan päälle.

Tapahtuma on noussut myös yleisön suosioon, viime vuonna hevostapahtumassa kävi 12.000 katsojaa 3 päivän aikana, tänä vuonna että katsojien määrä noussee ainakin samaan.
Jean Francois Pignon esitti uskomattoman upean hevosshown.

Katsojille tarjottiin myös huippuviihdettä, josta vastasi kuuluisa ranskalainen Jean Francois Pignon, jonka yhteistyö vapaina liikkuvien hevostensa kanssa on häikäisevää. Luottavaiset ja rauhalliset viisi tammaa ja yksi shetlanninponi tekivät mitä uskomattomimpia temppuja hevostaiturin ohjatessa niitä lempeästi ja huumorilla lähes näkymättömin vihjein.

FEI:n esteratsastuksen maailmancupin kovatasoisin Länsi-Euroopan liiga käynnistyy ensi viikonloppuna Oslossa ja kisaturneen seuraava koitos on mittavassa Glitnir Helsinki International Horse Show'ssa Hartwall-areenalla viikko eteenpäin.



Tallinn International Horse Show

CSI2*-W Tallinna 3.-5.10.2008

Tuloksia sunnuntai 5.10.

Luokka 11. 150 cm, perusrata ja uusinta, sijoittui 8/29.
Tallinna GP ja FEI:n esteratsastuksen maailmancupin Keski-Euroopan pohjois-osan liigan osakilpailu
1) Hanno Ellermann / Poncorde, EST 0-0/42.53
2) Gunnar Klettenberg 7 Novesta, EST 0-4/40.45
3) Vladimir Beletsky / Larkanaro, RUS 4/63.26
--------------------------------------------------------------------
…18) Sanna Backlund / Lilli Marlen, FIN 12/
…24) Raimo Aaltonen / Elektra F, FIN 16/

Luokka 10. 140 cm, perusrata ja uusinta. Sijoittui 16/65.
1) Matthias Granzow / Antik, GER 0-0/33.57
2) Vladimir Beletsky / Ragazza, RUS 0-0/33.75
3) Heiki Vatsel / Fee, EST 0-0/35.41
…9) Jenny Kainulainen / Vlas, FIN 4/66.36
…10) Mikael Wahlman / Special Rose Surprise, FIN 4/66.66
…15) Joonas Vaahtera / Cincinatti, FIN 4/68.79

Luokka 9. Nuoret ratsastajat 140 cm. Sijoittui 7/26.
1) Benas Gutkauskas / Amarok,.LTU 0-4/37.02
2) Simona Baltrusaityte / Costolany, LTU 0-4/39.77
3) Anna-Julia Kontio / Rio Nuevo, FIN 0-8/33.13
……5) Emiilia Johansson / Fiorella, FIN 4/62.46

Järjestäjän nettisivut, täydet tulokset: www.tallinnhorseshow.ee