Tammat juhlivat Kasvattajapäivillä

1.6.2010

Suomen Hippoksen tiedote 26.5.

Tämän vuoden Kasvattajapäivät keräsivät ennätysmäärän osallistujia. 23. - 24.5. pidetyillä Kasvattajapäivillä arvosteltiin poisjääntien jälkeen 106 nuorta ratsuhevosta. Näyttelyn ensimmäisenä päivänä näyttelykehässä olivat 1-3-vuotiaat ratsutammat ja toisena päivänä 1-2-vuotiaat oriit ja ruunat.

Näyttelyn parhaan varsan tittelin vei 1-vuotias tamma Saraya (Sir Donnerhall), joka oli myös koko näyttelyn paras 1-vuotias. BIS II -palkinnon sai 3-vuotias tamma Kom Fairy Tale (Fürst Heinrich) ja BIS III -palkinnon 2-vuotias tamma Santoya (Sir Donnerhall). Molemmat hevoset olivat myös ikäluokkansa parhaat.

Parhaan kasvattajan palkinnon sai ypäjäläinen Anu Sironen, joka on kasvattanut ja omistaa tammat Saraya (BIS I) sekä Santoya (BIS III). BIS II tamman, Kom Fairy Talen, on kasvattanut ja sen omistaa Meller A-L. ja Nordman-Rajaharju E. Lohjalta.

Paras 1-vuotias ori oli Don Valentine (Don Frederico). Oriin on kasvattanut Harley World Stables B.V. Saksasta ja oriin omistaa Satu ja Tuomas Juurinen Vihdistä. Paras 2-vuotias ori oli Norrkulla Equestrian Centerin kasvattama ja omistama Don Saffron (Don Schufro).

Näyttelyn parhaaksi esittäjäksi valittiin Ville Pöyri.

Kasvattajapäivien arvostelulautakuntaan kuuluivat 1-vuotiaita arvostelleet Anna Pajanen (pj.), Kirsi Lehtonen ja Outi Talvi. 2-3-vuotiaita arvostelivat Tuula Pyöriä (pj.), Tarja Sopen-Luoma sekä Camilla Simonsen.

Näyttelyn tulokset näet täältä http://www.hippos.fi/hippos/jalostus_ja_kasvatus/nayttelytoiminta/ratsut_ja_ponit/nayttelytulokset/nayttelyt2009/kasvattajapaivat09.php. Näyttelytietoja voi tarkastella myöhemmin myös Heppa-järjestelmästä.