Tanja Kujala aikuisratsastajien koulumestariksi

27.7.2018

Tanja Kujala ja Lizje veivät aikuisratsastajien mestaruuden. He tulevat Ratsastuskoulu Kyläkorvesta. Kuva: Tuulia Nelimarkka.

 

Tanja Kujala aikuisratsastajien koulumestariksi

 

Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa Härmän PowerParkissa jaettiin tänään ensimmäiset mitalit kouluratsastuksessa.

Aikuisratsastajien mestaruuden vei Tanja Kujala hevosella Lizje Ratsastuskoulu Kyläkorvesta Satakunnasta. Ratsastaja oli menestyksestä yllättynyt ja onnellinen.

- Ajattelin ensin, että tuloksissa on tullut virhe, hän nauraa.

- Tämä on nyt neljäs kerta Laten kanssa mestaruuksissa. Aikaisemmin tehtävät ovat menneet tunneilla hyvin, mutta kisoissa on tullut virheitä. Nyt kuitenkin onnistuimme.

Kyläkorven ratsastuskoulussa järjestettiin maanantaina harjoituskilpailu mestaruuksia varten.

- Se meni ihan törkeän huonosti, mutta nyt jätettiin mokat pois ja olen hirveän onnellinen tuloksesta, Tanja Kujala iloitsee.

Muut mitalit menivät Pohjanmaan ratsukoille. Hopealle ratsasti Niina Salonpää hevosella Ryhdin Rallaus Muhosen tallilta ja pronssia sai Ratsastuskoulu Cavallosta Hanna Mäkelä hevosella Calvados.

 

Isolla joukolla Lappeenrannasta

 

Junioreiden toisen karsintaluokan voittajaratsukko Lotta Pulli ja Cacau saapuivat kilpailuihin Raijan tallilta Lappeenrannasta.

- Osallistuin mestaruuksiin myös viime vuonna, mutta eri hevosella ja kilpailin silloin esteillä, hän kertoo.

Helteinen sää ei tätä ratsukkoa haitannut.

- Helteessä pärjää, kun tankkaa itse ennen rataa. Hevonen jaksaa kyllä, kun se on hyväkuntoinen, Lotta Pulli sanoo.

- Tänään ohjelmassa erityisen hyvin onnistuivat alku- ja lopputervehdykset ja voltit, parannettavaa olisi ollut laukkalävistäjissä.

Raijan tallilta mestaruuksiin osallistutaan isolla porukalla. Ratsastajia on parikymmentä ja hevosia kymmenkunta.

Myös Siilin Ratsastuskeskuksesta kilpailuihin saavuttiin useiden ratsukoiden voimin, sillä mukana on 14 ratsastajaa ja 10 hevosta.

- Hyvin on mennyt, valmistaudumme juuri palkintojenjakoon. Sijoituksia on tullut niin poneissa, junioreissa kuin senioreissakin, Leena Kokkonen kertoi tallialueella.

PowerPark Horse Show järjestää yhdessä Suomen Ratsastajainliiton ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajien kanssa 27.-29.7. ratsastuskoulujen oppilaiden valtakunnalliset este-, koulu- ja vammaisratsastuksen mestaruuskilpailut.

Mestaruuksista kilpailevat koulu- ja esteratsastuksessa poniratsukot, juniorit ja seniorit, sekä 40 vuotta täyttäneet aikuisratsastajat. Vammaisratsastuksen mestaruudesta kilpaillaan yhtenä luokkana. Lauantaina ratkeavat loput mitalistit kouluratsastuksessa, sunnuntaina kilpaillaan esteratsastuksen mitaleista.

 

Tiedote / Maria Rikala, PowerPark

Lotta Pulli ja Cacau voittivat juniorien toisen karsintaluokan. Kuva: Tuulia Nelimarkka.

Vasemmalla Leena Kokkonen, Ravell-hevosta varustamassa palkintojenjakoon Helmi Kokkonen, joka sijoittui junioreiden karsintaluokassa neljänneksi. <oikealla Jenna Björn ja kaiken keskipisteenä kisakoira Topi. Kuva: Maria Rikala.