Team Forstén sijoille Global Champions Tourilla

1.6.2010

Mikael Forstén otti sijoituksen Global Champions Tourin ensimmäisessä osakilpailussa Valenciassa, Espanjassa lauantai-iltana 12-vuotiaalla holsteintammalla Evli Nandele. Ratsukko hyppäsi kilpailun ensimmäisen kierroksen puhtaasti jatkaen toiselle kierrokselle, jolle mukaan pääsi alun 18 parasta joukossaan kaikki 12 perusradan puhtaasti selvittänyttä ratsukkoa.

Toisella kierroksella Forstén otti kolme harmillista pudotusta, mikä toi sijaluvun 13, kun kaikkien ratsukoiden molempien kierrosten pisteet ynnättiin yhteen. Voitosta ratsastettiin uusinnassa kolmen tuplanollan tehneen kesken, joista voiton otti Timothée Anciaume - Lamm de Fetan puoli sekuntia Saksan Marcus Ehningiä  ja Sabrinaa nopeampina. Jos Lansink olisi lyönyt voittokaksikon ajassa, mutta otti Valentina van 't Heikella yhden alas.

Palkintorahaa Valencian osakisassa oli jaossa kaikkiaan huikeat 285'000 euroa. Paikalla olivat mukana esteratsastuksen "formula ykköset", kärkiniminä mm. maailmanlistan ykkönen Pius Schwizer, Sveitsi,  olympiavoittaja  Eric Lamaze, Kanada, maailmanmestari Jos Lansink, Belgia,  Euroopan mestari Kevin Staut, Ranska sekä tuore, kolminkertainen maailmancupin finaalivoittaja Marcus Ehning, Saksa.

Global Champions Tour on erittäin kovatasoinen kesäkauden kilpasarja sekä urheilullisesti että palkintotasoltaan. Tänä kesänä mukana on kahdeksan osakilpailua Euroopassa, ja finaali ratsastetaan  Rio de Janeirossa, Brasiliassa elokuun lopussa.

Noora Forstén hienosti toinen
140-tasolla pikkukierroksella

Noora Forstén sijoittui lauantaina toiseksi 140-tasolla hypätyssä kahden tähden kilpailussa oriilla Evli Quinault hypäten puhtaan ja erittäin nopean radan. Ratsukko oli seitsemäs samalla tasolla myös perjantaina.

7.-9.5. Esteratsastusta Valencia, Espanja

Tuloksia CSI5*, Valencian GP ja GCT-osakilpailu 1/9 lauantai 8.5.
160 cm, kaksi kierrosta, ensimmäiseltä jatkoon 18 parasta. Voitosta tasapisteissä uusinta. Lähti 49, sijoittui 14.