Tekijöitä palkittiin

1.6.2010

Lauantaina Tampereella julkistettiin SRL:n Vuoden palkittavat. Palkitsemisen tavoitteena on kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta lajin hyväksi ja kannustaa jatkamaan aina uusiin koitoksiin.

Vuoden ratsastusteoksi valittiin Pohjois-Espoon ratsastuspolut. Pohjois-Espoon Ratsastuspolut ry on tehnyt hyvää työtä ratsastuspolkujen eteen vuonna 2005. Maastossa pääsee kiertämään kymmeniä kilometrejä hevosella, reitit on merkitty hienosti ja hevosella liikkuminen onnistuu loistavasti. Yhdistys on saanut yhteistyökumppaneikseen tärkeitä tahoja kuten Espoon kaupungin, TE- keskuksen sekä kymmeniä yrityksiä. Yhdistys on ennakkoluulottomasti tehnyt yhteistyötä useiden eri tallien, ratsastuskoulujen, sekä ratsastusseurojen kanssa. Puhaltamalla yhteen hiileen on pääkaupunkiseudulle saatu loistavat puitteet hevosella maastossa ratsastamiseen. Tässä hankkeessa näkee hyvin, mihin aktiiviset ihmiset pystyvät yhdessä! Palkinnon vastaanotti Pohjois-Espoon Ratsastuspolut ry:n puheenjohtaja Jan Andersson.

Vuoden kilpailuksi valittiin Hamina Bastioni Horse Festival 2005. Perusteluina mainittiin hyvin järjestettyjen kilpailun upeat puitteet, mallikelpoinen yhteistyö Haminan kaupungin kanssa sekä paikallisten seurojen kanssa tehty yhteistyö, joka toi 200 vapaaehtoista työskentelemään kilpailuihin. Palkinnon vastaanottivat järjestäjien edustajat Kenneth Wrede ja Tom Gordin.

Vuoden valmentajaksi valittiin Kikka Suomio, jonka valmennettavat ovat pärjänneet uskomattoman hienosti, mikä kertoo valmentajan täydellisestä omistautumisestaan lajille. Hänen valmennettavien ratsukoiden saavutuksia vuodelta 2005 ovat mm. kouluratsastuksen SM-kultamitalit poneissa, junioreissa ja nuorissa sekä SM-pronssia joukkuekilpailussa.

Vuoden ratsastajaksi valittiin matkaratsastaja Johanna Strang-Ginouves. Matkaratsastus on maailmalla kolmanneksi suosituin ratsastuksen laji. Vuoden Ratsastajamme rankattiin lajin yhdeksänneksi 1916 kilpailijan joukosta, ja Suomen Ratsastajainliitto myönsi hänelle Mestariratsastajamerkin nro 36 hänen sijoituttuaan viime kesänä viidenneksi matkaratsastuksen EM-kilpailuissa. Strang-Ginouves ratsastaa itse kouluttamallaan täysveriarabi Felizjalla. Viime kaudella tälle Ranskassa asuvalle matkaratsastajalle kertyi toista tuhatta kilometriä kisoja, eikä nyt puhuta matkoista kisapaikoille...

Vuoden Ratsastustalliksi valittiin Enjalan talli, ja palkinnon vastaanotti talliyrittäjä ja ratsastuksenohjaaja Jonna Enjala. Vuoden Ratsastustallin valinnassa arvostetaan hevosten hyvinvointia, ympäristö- ja turvallisuusasioista huolehtimista, asiakaspalveluhenkisyyttä sekä tiedotuksen monipuolisuutta. Vain yksi talli palkitaan vuosittain. Palkittava talli voi olla joko ratsastuskoulu, harrastetalli tai yksityistalli, joka on SRL:n hyväksymä. Yleisen arvioinnin tekevät tallitarkastajat vuositarkastuksien yhteydessä. 

Vuoden Ratsastusseurat valittiin erikseen isojen ja pienten kuntien sarjassa.
Pienten kuntien sarjan voitti Urjalan Hevosurheilijat. Seuran perustoimintaa ovat retket, harjoituskisat ja hevoskerhot. Seuran tiedotus on aktiivista, ja seura tekee aktiivisesti yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Seuran erityispiirteenä on aktiivinen toiminta valjakkoajon sekä pienhevostoiminnan kaikilla saroilla. Palkinnon vastaanottivat Heidi Sinda ja puheenjohtaja Juha Vilenius

Isojen kuntien sarjan voittaja oli lähes 500 jäsenen Oulun Ratsastajat. Seura järjesti viime vuonna useita kilpailuja, valmennuksia jopa 196 kappaletta, tapahtumia ja retkiä. Jäseniä on edustettuina aluejaostossa ja heitä palkitaan monipuolisesti niin kilpailusuorituksista kuin vapaaehtoisesta työstäkin. Seuran nettisivuja päivitetään aktiivisesti ja avoimesti ja tiedotustoiminta on muutenkin tehokasta. Seura omistaa Äimärautiolla sijaitsevan Pohjois-Suomen suurimman maneesin ja kentän, joista puolet on vuokrattu paikalliselle ratsastuskouluyrittäjälle, jonka kanssa toimitaan hyvässä yhteistyössä. Työtä tehdään jatkuvasti alueen hevosreittien puolesta. Palkinnon vastaanottivat Heini Iinatti, Anna-Maria Raukovaara ja puheenjohtaja Ilkka Yliniemi.