Toivo Jaakkola mestari aikuisratsastajien koulussa

1.6.2010

Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut Messilässä 8.-10.8.

Toivo Jaakkola voitti ratsastuskouluoppilaiden aikuisratsastajien koulumestaruuden hevosella Mirja I. Kuva Anu Iivanainen.

Valtakunnallisissa ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa jaettiin ensimmäiset mitalit perjantai-iltana. Yli 40-vuotiaiden aikuisratsastajien kouluratsastuksen mestaruuden voitti espoolaisen Primus Tallin Toivo Jaakkola hevosella Mirja I. Toiseksi sijoittui Tuomarinkartanon ratsastusopiston Tiina Höri-Santala hevosella Gamlish Romance. Kolmannen sijan nappasi Poni-Haka Oy:n Lusse Lindholm hevosella Askada.

- Ratsastus on armelias laji. Se on paljon laajempi kuin pelkkä fyysinen laji. Se on harmoninen laji ja vaatii hyvää tasapainoa, sanoo 53-vuotias Jaakkola. Hänellä on juniorivuosiltaan SM-kultamitali kouluratsastuksessa. Jaakkola innostui ratsastuksesta uudelleen yhdeksän vuotta sitten hänen tyttärensä aloittaessa ratsastuksen. Taukoa ratsastuksesta oli 25 vuotta. Tuona aikana Jaakkola juoksi muun muassa maratoneja ja harrasti laskuvarjohyppyä. - Motiivini on nyt katsoa, mihin vielä pystyn ratsastuksessa. Tavoitteenani on päästä kilpailemaan vaativalla tasolla kouluratsastuksessa, lähes joka päivä harjoitteleva Jaakkola kertoo. Hän kiittää valmentajaansa, ratsastuksenopettaja Pirita Långia, jonka tuki on ollut todella tärkeää.

Kouluratsastuksessa kilpailtiin perjantaina myös ponien, junioreiden ja senioreiden karsinnat. Jokaisessa sarjassa oli kaksi karsintaluokkaa, joiden yhdeksän parasta pääsevät kilpailemaan mestaruuksista lauantain loppukilpailuihin. Ponien karsintojen voittajat olivat Siilin Ratsastuskeskuksen Henna Kuosmanen ja Milla Tarvainen. Junioreissa voiton veivät Tuomarinkartanon ratsastusopiston Emma Ilves ja Kalliorinteen Ratsastuskoulun Janita Syrjälä. Senioreiden karsintojen voittajat olivat Laaksolan Ratsastusseuran Katri Syvärinen ja Lounaisrannikon Ratsastuskoulun Hanna Tikkanen.

Kilpailut jatkuvat lauantaina klo 8 kouluratsastuksen loppukilpailuilla. Klo 12.00 alkaa esteratsastuksen tervetuliaisluokka. Sunnuntaina klo 9 alkaen ratsastetaan ponien, junioreiden ja senioreiden esteratsastuksen mestaruuksista. Kilpailuissa on mukana 35 ratsastuskoulua, 300 kilpailijaa ja 200 ponia ja hevosta ympäri Suomen.

Tiedote: Katri Klinga