Toni Hassmann palasi voittajana FIM Horse show'hun

1.6.2010


Voittajat vauhdissa, kuva Anna Vähäkuopus.

Toni Hassmannin paluu Helsinkiin muutaman vuoden tauon jälkeen oli voitokas. Saksalainen vei Queen Liesalla nimiinsä perjantain 145-tasoisen Grand Prix -karsintaluokan kahden sekunnin turvin tanskalaiseen Sören Pederseniin ja Lobsteriin. Noora Forstén ilahdutti tyylikkäällä ja vaivattomalla suorituksellaan usean kuukauden sairaslomalta palanneella Evli Cagliostrollaan.

Helsingissä kolme kertaa pääluokan voittanut Hassmann käytti 145-tasoisessa aikaratsastusluokassa kaikki ratamestari Guilherme Jorgen tarjoamat oikaisumahdollisuudet ja laukkasi maalilinjan yli voittajana. Viime viikonloppuna Oslo Grand Prix´n voittaneen Pedersenin ratsu Lobster on omalla tavallaan sinivalkoinen, sillä sen omistaa suomalainen Cyril von Rettig. Kymmenenneksi sijoittunut Forstén kiitteli hevostaan, ja oli tyytyväinen myös omaan ratsastukseensa.

- Huomasin omasta ratsastuksestani kisojen ensimmäisissä luokissa, että olen kisatauon jäljiltä hieman ruosteessa. Caglin kanssa pystyin kuitenkin jo ratsastamaan hyvin ja nopeasti. Tiesin radankävelyn jälkeen, että luokasta tulee erittäin nopea. Vaikka en ole harjoitellut hevosellani aikaratsastusta tällä tasolla pitkään aikaan, toimi se hienosti vanhasta muistista, Forstén kertoi tyytyväisenä.

Nooran aviomies Mikael aloitti radan erinomaisesti, mutta ei saanut Skybreakeriä kääntymään riittävän nopeasti esteen jälkeen loppuradasta. Virheetön, mutta hidas aika riitti 13. tilalle.

- Hevonen hyppäsi hyvin, tosin pitkän tauon jälkeen meno oli vähän vaikeampaa kuin yleensä. Sääli, että se yksi kaari meni pitkäksi, jolloin saimme loppujen lopuksi melko huonon ajan. Tämä maksoi lähes varman sijoituksen, Forstén harmitteli.

Sebastian Numminen tyylitteli rauhallisen verryttelyradan Calandrolla yhden aikavirheen tuloksella. Piia Pantsu sai vasta 8-vuotiaalla Chauvinist Z:lla yhden pudotuksen ja aikavirheen, ja Niclas Aromaa ja Cosima yhdeksän virhepistettä.

17.10.2008
Grand Prix Qualifier 145-150 cm
Suomalaisratsastajien kommentteja suorituksistaan
(Kiitokset FIM Horse Show'n pressipalvelun väelle!)

Noora Forstén ja Evli Cagliostro
-Evli Cagliostro hyppäsi hyvin, kisat tulivat hieman yllättäen/nopeasti, mutta hevonen tsemppasi hyvin. Evli Cagliostro on fantastinen hevonen, tärkeä minulle ja odotan tulevia ratoja sen kanssa.
Itse ratsastin nyt päättäväisemmin ja tsemppasin enemmän kuin aiemmin näissä kisoissa, vaikka kaikki hevoset ovatkin toimineet hyvin.

Mikael Forstén ja Skybreaker
-Hevonen hyppäsi hyvin, tosin pitkän tauon jälkeen meno oli vähän vaikeampaa kuin yleensä. Sääli, että se yksi kaari meni pitkäksi, jolloin saimme loppujen lopuksi melko huonon ajan. Tämä maksoi lähes varman sijoituksen.

Piia Pantsu ja Chauvinist Z
-Se oli vähän hakemista, varsinkin alku, kun on nuori hevonen ja iso rata. Varmistelin vähän liikaa, mutta hevonen on hieno!

Niclas Aromaa ja Cosima 90
-No… ei niin häävi. Ihan ok. Hevonen tuntui ihan pirteältä, mutta se ei ollut kauhean rento. Ei ole mennyt ihan niin kuin piti…

Sebastian Numminen ja Calandro
-Tämä oli harjoitusrata. Hevonen oli hieno jo viime viikonloppuna, ja tänään Calandro tuntui oikein varmalta luottavaiselta ja hyvältä. Olen tyytyväinen.

TULOKSIA
Kansainvälistä esteratsastusta
Grand Prix -karsinta, 145-150 cm.
Aikaratsastus. Sijoittui 10, lähtöjä 37.
1) Toni Hassmann/Queen Liesa, GER 0-62.54 2) Sören Norgaard Pedersen/Lobster, DEN 0-64.40 3) Peter Wylde/Campino 103, USA 0-66.90 4) Morten Djupvik/Bessemeind's Casino, NOR 0-67.70 5) Lotta Schultz/Cassino 3, SWE 0-67.79 6) Giuseppe D'Onofrio/Landzeu 2, ITA 0-67.83 7) Nicolas Delmotte/Luccianno*HN, FRA 0-68.10 8) Pénélope Leprevost/Jubilee D'Ouilly, FRA 0-68.32 9) Geir Gulliksen/L'Espoir, NOR 0-69.27  10) Noora Forstén/Evli Cagliosto, FIN 0-69.81 … 13) Mikael Forstén / Skybreaker, FIN 0-76.01 … 14) Sebastian Numminen/Calandro, FIN 1-79.73 … 25) Piia Pantsu/Chauvinist Z, FIN 5-78.42 … 33) Niclas Aromaa/Cosima 90, FIN 9-81.66

Lauantaina 18.10. pääluokka on Audi Grand Prix, joka alkaa klo 13.00. Lähetän luokan tulokset noin klo 16.00. Sunnuntaina pääluokkia ovat Tapiola International Dressage Kür Final eli kouluratsastuksen vapaaohjelma musiikilla sekä Rolex FEI World Cup™, Länsi-Euroopan liigan toinen osakilpailu. Tulokset ovat selvillä noin kello 17.30.

Lisätietoa: www.helsinkihorseshow.fi
Tiedote: Kati Hurme-Leikkonen
Helsinki International FIM Horse Show

Lähtölistat ja tulokset:
http://events.horses.nl/2008/helsinki/results/results.htm