Tulokset/Results CSIO**** Ypäjä

1.6.2010

Results in English:
www.hevosopisto.fi/index.phtml?page_id=123609&navi_id=123609&en=1

Suomi kolmas
Belgia vei voiton tiukassa esteiden Nations Cupissa
Belgian joukkue vei niukan voiton tiukassa FEI Nations Cup -kilpailussa vain kahden virhepisteen erolla Italiaan. Suomi sijoittui kolmanneksi yhdeksän maan välisessä kilpailussa jääden Italian taakse kahdella virheellä. Tulos vahvisti suomalaisten päätöksen lähteä Aachenin MM-kilpailuun. Suomi sai myös 7 sarjapistettä lisättäväksi Kööpenhaminasta hankittuihin seitsemään pisteeseen.

- Voitto ei todellakaan ollut helppo, kaikki jäi meidän, Italian ja Suomen kolmen viimeisen ratsastajan varaan, sanoi Belgian joukkueen johtaja Lucien Somers.  - Henkiset paineet olivat suuret, kun ratsastin radalle sisään, tiesin että täytyy tehdä nolla. Mutta koin paineen positiivisena, sanoi Belgian joukkueen ankkuri ja voiton ratkaisija Koen Vereecke. Aki Ylänteen suunnittelema rata oli erittäin taitavasti suunniteltu, se tuotti oikeudenmukaisen tuloksen ja hyvää sekä jännittävää urheilua myös yleisölle, jatkoi Somers. Kaikki Belgian ratsastajat hyppäävät mieluummin ruoholla kuin hiekalla, joten Derby-kentän nurmi sopi heille hyvin.

Suomen MM-suunnitelman vahvistuivat
Sekä perjantaina ratsastetun GP-luokan että Nations Cupin tulos vahvistivat Suomen kolmikon, Forstén, Numminen ja Pentti MM-suunnitelmat. - Kyllä me olemme sinne tosissamme menossa, sanoi Noora Pentti. Nyt on vain kyse siitä, että hevosemme pysyvät kunnossa eikä mitään odottamatonta tapahdu. Lähdemme sinne hankkimaan kokemusta, mitään varsinaista sijoitustavoitetta on mahdotonta asettaa, jatkoi Pentti.
- Yritämme nyt puhua Raimo Aaltosen ympäri, että hän lähtisi mukaan, sanoi Forstén. Aaltonen itse sanoi, että mahdollisuudet ovat 40/60 tällä hetkellä. Haluan asettaa etusijalle hevoseni uran jatkumisen. MM-kilpailut ovat aivan eri asia kuin mikään muu tehtävä esteratsastuksessa, sanoi Aaltonen.

Mikael Forsténin Skybreaker otti ensimmäisellä kierroksella 18 virhepistettä. - Hevonen vierasti takajalan suojiaan ja hyppäsi vain ylöspäin, kertoi Forstén. Raimo Aaltonen L´Umonia teki huiman tuloksen nolla plus neljä. - Joskus sokeakin kana löytää jyvän, letkautti Aaltonen radoistaan. Vaihdoimme hevosen kuolaimen perjantain GP:n jälkeen, ja tänään oli helpompi ratsastaa kuin perjantaina.

Noora Pentin Evli Cagliostro astui ensimmäisellä kierroksella vesihautaan ja pudotti toisella kierroksella kerran. - Harmittaa todella se vesihauta. En vain löytänyt askelta sinne, sanoi Pentti.  Sebastian Nummisen 17-vuotias Sails Away oli loistovedossa. - Se kävi kuumana ja kierroksilla, mutta pysyi tarkkana. En usko, että se on koskaan ollut paremmassa kunnossa. Vaihdoin kuolaimen hiukan vahvempaan hillitäkseni sen kierroksia paremmin, ja tunne toisella kierroksella oli hyvä, sanoi Numminen.

Ensimmäisen kierroksen päätyessä Belgia johti kilpailua virhepisteittä, Italia oli toisena yhdellä aikavirhepisteellä ja Suomi jakoi kolmannen tilan Irlannin kanssa kahdeksalla virhepisteellä. Suomen ratsukoista Raimo Aaltonen hyppäsi L´Umonialla ensimmäisellä kierroksella nollan, Noora Pentti Evli Cagliostro ja Sebastian Numminen Sails Away saivat molemmat yhden pudotuksen ja Mikael Forstén Skybreaker otti 18 virhepistettä.

Toiselle kierrokselle pääsee aina kahdeksan maata, ja jokaisesta joukkueesta jää yksi ratsastaja pois. Suomalaisista Mikael Forstén Skybreaker ei lähtenyt toiselle kierrokselle. Venäjän joukkue ei päässyt jatkoon.

FEI Nations Cupissa kilpaillaan pääsystä sarjan superliigaan. Sarjan voittanut maa saa paikan superliigasta ja vastaavasti superliigan heikoin maa putoaa pois. Viime vuonna Ruotsi nousi superliigaan ja Belgia menetti paikkansa ja yrittää nyt nousta takaisin Jäljellä on 11 osakilpailua yhteensä 18:sta. Sarja päättyy 8. lokakuuta. Belgia johtaa tällä hetkellä Nations Cupia ennen Italiaa.

- Meillä on 20 ratsukkoa tällä tasolle, ja lopetamme kiertämisen vasta kun olemme varmoja siitä, että paikka superliigassa irtoaa . Superliigassa alkavat sitten vaikeudet. Meillä ei ole tarpeeksi ratsukoita Superliigaan, vain saksalla on noin 20 ratsukkoa sille tasolle, sanoi Somers. Belgia jatkaa pisteiden metsästystä juhannuksena Norjan Drammenissa.

Suomi voitti kenttäratsastuksessa kaiken
Suomen kenttäratsastajat Cajus Aminoff, Paavo Huttunen, Jani Laurikainen, Laura Seppälä voittivat Baltian ja Pohjoismaiden joukkuemestaruuden ennen Ruotsia. Lisäksi Laura Seppälä voitti Mannerheim-kenttäratsastuskilpailun ja henkilökohtaisen seniorimestaruuden huolimatta siitä, että hän on vasta 19-vuotias.

Voittoratsu on Suomessa kasvatettu 15-vuotias FWB-hevonen Lotta. Suomen kansallislaulu soi nyt toista kertaa Mannerheimin kilpailussa. Viime vuonna voiton vei Piia Pantsu.
- Tämä oli vasta kolmas kahden tähden starttini ja urani ensimmäinen voitto tällä tasolla, kertoi Laura Seppälä. Palkintona hän sai Mannerheim-suvun lahjoittaman hopeisen patsaan sekä rottingista punotun raipan. Kilpailun kolme parasta saivat muistopalkinnoiksi Ypäjän Lionsien Katen lahjoittamat muotokuvat marsalkka Mannerheimin viimeisestä hevosesta Käthystä. Muistopalkinnot luovutti Käthyn viimeinen hoitaja, Matti Lund.

Mannerheim-kenttäratsastuskilpailussa kahden tähden tasolla Suomen nuoret Laura Seppälä, Sanna Siltakorpi ja Martina Petersen-Jessen hakivat tulosta, joka antaa oikeuden osallistua EM-kilpailuun elokuun alussa Tshekissä. Ratsukoiden oli suoritettava koulukoe alle 75 pisteellä ja mastokoe alle 20 virheellä. Lisäksi maastokokeessa ei ihanneaikaa saanut ylittää enemmällä kuin 89,99 sekunnilla.

Kuvassa Sanna Siltakorpi (vas), Laura Seppälä ja keskellä PBM-joukkueen johtaja Katja Suuripää.

- Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti EM-kilpailua, saimme kvaalit ja kaikki on kunnossa totesivat Laura Koivula ja Sanna Siltakorpi. Kolmas EM-ehdokas Martina Petersen-Jessen hylättiin rataestekokeessa, joten hän jäi ilman tarvitsemaansa EM-kvaalia. Seuraava tilaisuus on Falkenbergissä Ruotsissa, jossa todennäköisesti kilpailevat myös Seppälä ja Siltakorpi.

- Suomen neljäs EM-kandidaatti Laura Koivula joutui jättämään Ypäjän kilpailun väliin loukattuaan selkänsä ja näin ollen hän jäi ilman mahdollisuutta saada EM-kisaan oikeuttava tulos. Suomi tähtää yhä kolmihenkisen joukkueen lähettämiseen EM-kisaan. Viime vuonna Suomen nuorten joukkue sijoittui EM-kilpailussa kahdeksanneksi, kertoi kenttäratsastuksen valmentaja Seppo Laine, joka lähtee EM-kilpailuun joukkueen johtajana. Piia Pantsu on joukkueen valmentaja.

Lilli Luoma voitti kouluratsastuksen vapaaohjelman
Suomen Lilli luoma voitti kouluratsastuksen Intermediaire I -tasoisen vapaaohjelman ensimmäisen palkinnon estesukuisella jalostusoriilla Pius Pacelli espanjalaismusiikin tahdissa. Luomalla oli ensimmäistä kertaa tämä musiikki ja vapaaohjelma käytössä.
- Ensimmäinen kerta on aina vähän kuin kenraaliharjoitus. Olin huolissani siitä, että musiikkia olisi ehkä nauhalla liian vähän, mutta riittihän se, sanoi Luoma.
 Hevonen toimi hyvin, lauantaina se oli jo erittäin kuuliainen. Tänään se oli lisäksi vielä erittäin terävä. Se rakastaa esiintymistä. Ryhtiä antoi lisäksi lisää se, että verryttelyssä oli paljon tammoja, joten ori halusi näyttää hyvältä Olemme treenanneet Saksassa koko talven ja nyt aika nautiskella tuloksista. Meillä on tarkoituksena nousta GP:hen ensi talven aikana. Nyt on menossa toinen kausi Inter I -tasolla. Hevonen on tullut vahvemmaksi ja me molemmat olemme tulleet varmemmiksi talven treenin aikana, jatkoi Luoma.

Ypäjän Finnderby-kilpailu teki kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Sekä lauantaina että sunnuntaina kilpailua oli seuraamassa paikanpäällä noin 5000 henkilöä.

Tulokset
Esteratsastus

Luokka 8, FEI Nations Cup**** 150 cm, presented by Ojarannan Rakennus, kaksi kierrosta, 9 joukkuetta lähti, toiselle kierrokselle 8 joukkuetta.
1) Belgia 0 + 12 = 12, 2) Italia 1+ 13 = 14, 3) Suomi 16 (Mikael Forstén Skybreaker (18) + ei osall., Raimo Aaltonen L´Umonia 0 + 4, Noora Pentti Evli Cagliostro 4 + 4, Sebastian Numminen Sails Away 4 + 0) 4) Tanska 21 + 4 = 25, 5) Norja 18 + 8 = 26, 6) Ruotsi 17 + 16 = 33, 6) Irlanti 8 + 25 = 33, 8) Viro 15 + kesk., 9) Venäjä 28 + ei.osall.)

FEI Nations Cup **** pisteet Ypäjän osakilpailusta
10 p. Belgia,  8 p. Italia, 7 p. Suomi, 6 p. Tanska, 5 p. Norja, (4 Ruotsi/superliigamaa), (4 Irlanti/superliigamaa), 2 p.Viro,1 p. Venäjä

Luokka 7, Prix de If vahinkovakuutus, 140 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa, 34 lähti, 9 sijoittui
1) Bruno Chimirri Salomon Ter Wilgen Italia 0/0-45.05 2) Olive Clarke Paradise G Irlanti 0/0-47.12 3) Heiki Vatsel Epicuros Viro 0/0-47.41 4) Hanno Ellermann Orly Chin De Muze Viro 0/0-51.97 5) Gennady Gashibayazov Constanto-Prim Venäjä 0/0-55.93 6) Sebastian Numminen Camara Z Suomi 0/0-56.93 7) Guy Ooms Venture Quest Belgia 0/0-60.49 8) Siim Sinijärv Selection Viro 0/4-45.06 9) Vladimir Panchenko Scream Venäjä 0/4-48.96 … 18) Hanna Parikka Cynderella Suomi 4-55.53 18) Matilda Kulkas Jalinka V Suomi 4-55.15 18) Ville Kulkas Arielle Suomi 4-54.20 27) Sofia Stenius River Dance Suomi 8-59.50 27) Sofia Stenius Comic Boy Suomi 8-54.19 Kesk.: Marika Rättö Galma Suomi Hyl.: Kristiina Teerimaa Kalita Suomi

Kenttäratsastus
Luokka 13, Mannerheim Eventing Competition CCI**, Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, henkilökohtainen kilpailu
1) Laura Seppälä Lotta Suomi -50.49, 2) Theodor Wahrén Tekla Ruotsi -59.72, 4) Sofia Eriksson Marco Ruotsi -62.19

Luokka 13, Mannerheim Eventing Competition CCI**, Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, seniorit, CCI**, joukkuekilpailu
1) Suomi187.68 (Laura Seppälä Lotta 50.49, Jani Laurikainen Examen 66.22, Cajus Aminoff Rantell 70.97, …Paavo Huttunen Greve Romanus180.61),  2) Ruotsi  210.90
(vain kultamitali jaettiin)

Luokka 13, Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu CCI**, presented by Hevosopisto,
osakoetulos (estekoe), lähtöjä 15, sijoittui 5
1) Laura Seppälä Lotta Suomi -50.49, 2) Sanna Siltakorpi Baro Suomi -56.82, 3) Theodor Wahrén Tekla Ruotsi -59.72, 4) Sofia Eriksson Marco Ruotsi -62.19, 5) Rebecca Tell Christy Ruotsi -63.13, 6) Jani Laurikainen Examen Suomi -66.22, 7) Cajus Aminoff Rantell Suomi -70.97, 8) Lotta Fredriksson Alexej Ruotsi -73.93, 9) Angelica Egfors Windwalker Ruotsi -74.78, 10) Mai-Brit  Johannessen Signe Norja -98.32, 11) Rebecca Tell Idle Storm Ruotsi -106.55, 12) Paavo Huttunen Greve Romanus Suomi -180.61, Hylätyt, keskeyttäneet:  Helena Barth Dexter Ruotsi Martina Petersen-Jessen Navaronne Suomi Ants Sähkä Thetford N Viro

Kouluratsastus
Luokka 26, Prix de Tapiola Intermediate I Kür, Lähtöjä 11, sijoittui 6
1) Lilli Luoma Pius Paccelli, Suomi 70,800, 2) Kati Pohjanheimo Wapita,
Suomi 67,150, 3) Heidi Huurinainen Camill, Suomi 66,850, 4) Julia Alfthan
Chirocco, Suomi 62,250, 5) Grete Puvi O'Hot Chocolate, Viro 63,900, 6)
Sanita Dombrovska Livija, Latvia 62.450, …7) Helkky Pakarinen Floris, Suomi 62,200, 8) Marika Vunder Belmondo, Viro 60,850, 9) Natalia Sinilnikova Ebor, Venäjä 60,000, 10) Julia Vorotnikova Pavich, Venäjä 57,300, 11) Irina Saveleva Bismark, Venäjä 53,550.

Lauantai 17.6.
Finnderbyn voitto laukkasi Irlantiin
Pinja Immonen toinen Ranzeksella
Kansainvälisen Finnderby-luokan voittoon ratsasti kolmen ratsukon uusinnassa Irlannin Edward Little hevosella Pulse Rate. Pinja Immonen hyppäsi toiseksi 18-vuotiaalla Ranzeksella, joka on osallistunut Finnderbyyn nyt yhdeksänä vuotena. Kolmanneksi sijoittui Viron Urmas Raag Topaasilla. Little ja Immonen pudottivat molemmat uusinnassa yhden esteen, Raag sai kaksi pudotusta, mutta hyvän ajan. Noora Pentti sijoittui Popcornilla kuudenneksi ensimmäisessä Finnderby-startissaan.

- En ole ollut Ypäjällä aikaisemmin ja Finnderbyn rata oli mielestäni mielenkiintoinen ja vaativa tehtävä, joka sopi hevoselleni oikein hyvin. Olemme Irlannissa tottuneet kilpailemaan nurmikentällä ja hyppäämään luonnonesteitä, Little kertoi. Hän on ammattiratsastaja ja voitti huhtikuussa Italiassa GP:n hevosellaan Belvedere.  Derbyn voittanut hevonen Pulse Rate on 11-vuotias irlantilainen ruuna, jonka omistavat David ja Valerie Prentice.

Immosella ja Ranzeksella yhdeksän vuoden putki Finnderbyssä
- Harmittaa oikein kunnolla, sanoi Immonen. Menetin tasapainoni uusintaesteellä, jonka hevonen yritti selvittää kiertämällä selkäänsä hypyn aikana. Tasapainoni menetys sai hevosen laskemaan takapäänsä ilmassa ja ottamaan puomin alas.

Finnderby on Immoselle tärkeä kilpailu. - Ranzekselle ja minulle se on yksi kauden päätavoitteista. Ranzez on jo niin iäkäs, että se on vapautettu isoista GP-tehtävistä. Kilpailemme tasolla, jossa sen elämä on mukavaa ja helppoa. Toivoisin kovasti että ensi vuonna pääsisimme Finnderbyyn kymmenennen kerran, kertoi Immonen. Kotitallissa Immosella on kasvamassa 2-vuotias varsa, jonka tulo isoille radoille on vielä yli kuuden vuoden päässä, jos kaikki menee toivotulla tavalla.

- Hevospula on siis melkoinen, mutta tämä oli hyvä osoitus siitä, että Ranzez on loistokunnossa ja tähtäämme seuraavaksi SM-kisaan ja mahdollisesti myös Tallinnan Nations Cup -kisaan, jos vire säilyy ja hevonen pysyy yhtä terveenä ja iloisena, jatkoi Immonen.

Little hyppää sunnuntaina Irlannin Nations Cup - joukkueessa Belvederellä. Suomen joukkueessa ratsastavat Mikael Forstén, Sebastian Numminen, Noora Pentti ja Raimo Aaltonen. Maiden välinen lähtöjärjestys sunnuntain FEI Nations Cup kilpailussa, joka alkaa klo 13.00, Tanska, Irlanti, Viro, Venäjä, Belgia, Ruotsi, Norja, Italia, Suomi. Suomen joukkueen sisäinen lähtöjärjestys on: Mikael Forstén Skybreaker, Raimo Aaltonen L´Umonia, Noora Pentti Evli Gagliostro, Sebastian Numminen Sails Away.

Ruotsi otti nuorten kenttäratsastajien kultamitalit
Joukkuekilpailussa kultaa vei Ruotsi, Suomi otti hopean ja Viro pronssin.
Suomen joukkueessa ratsastivat Camilla Lund Vryzyv, Hannah Thule Nottino**, Sanna Siltakorpi Lucky Accord ja Johanna Hurme Zigitita. Henkilökohtaisen mestaruuden voitti Ruotsin Hannes Melin Roman Whip, toisena Ludwig Svennerstål Thelma, kolmas Elin Olsson Candeloro. Paras suomalainen oli Camilla Lund Vrzyv sijalla viisi. Hanna Thule ratsasti kuudenneksi Nottinolla ja Sanna Siltakorpi Lucky Accord ratsasti sijalle 13.

Kenttäratsastuksen kahden tähden Mannerheim-kilpailussa nuoret suomalaiset Martina Petersen-Jessen, Sanna Siltakorpi ja Laura Seppälä hakevat nuorten EM-kilpailuun tarvittavaa tulosta. Joukkueen neljäs jäsen Laura Koivula on loukannut selkänsä eikä päässyt mukaan Ypäjän kilpailuun. Nuorten, 16-21-vuotiaiden, kenttäratsastajien EM-kilpailu ratsastetaan elokuun alussa Tshekissä. Ratsastajilta vaaditaan koulukokeessa alle -75 pisteen tulosta, maastoesteiltä heidän tuloksensa on jäätävä alle 20 virheen. Lisäksi maastokokeen suoritusaika ei saa ylittää ihanneaikaa yli 89,99 sekunnilla.

Suomella on kolmoisjohto Mannerheim-kenttäratsastuksessa
Mannerheim-kenttäratsastuskilpailua johtaa kahden osakokeen jälkeen Laura Seppälä ennen Sanna Siltakorpea ja Martina Petersen-Jesseniä. Kilpailu huipentuu sunnuntaina rataestekokeeseen.

Kilpailun järjestäjä joutuu valitettavasti ilmoittamaan yhden kansainväliseen kenttäkilpailuun osallistuneen hevosen kuolemasta. Ruotsalainen 13-vuotias ruuna Dexter loukkasi jalkansa maastoradalla kahden esteen välillä. Hevonen siirrettiin hoitoon Ypäjän Hevossairaalaan. Vamma oli vakava, ja hevonen lopetettiin eläinsuojelullisista syistä eläinlääkärin ja omistajan yhteisellä päätöksellä.

Tulokset
Esteratsastus
Luokka 6, Prix de FIM Finnderby, 135 cm, yksi uusinta, 26 lähti, 7 sijoittui
1) Edward Little Pulse Rate Irlanti 0/4-58.08 2) Pinja Immonen Ranzez Suomi 0/4-62.88 3) Urmas Raag Topaas N Viro 0/8-56.80 4) Konstantin Prohhorov Opella Viro 4-144.78 5) Olive Clarke Paradise G Irlanti 4-145.98 6) Noora Pentti Evli Popcorn LCH Suomi 4-148.83 7) Connie Bull Canarias Norja 4-149.73 ….8) Minna Leppälä Hopalong Cassidy xx Suomi 4-151.26 11) Piia
Pantsu Oazis Suomi 8-142.70 13) Jenni Säynäjärvi Djobi Djoba Suomi 8-148.20 14) Pauliina Virtanen Larona Suomi 9-159.07 15) Aki Hannula Gretna Green Suomi 12-149.63, Keskeytti: Mikael Forsten Noble Lady Suomi Hylätyt: Tom Gordin O'Dolo Suomi, Marika Rättö Galma Suom, Kristiina Teerimaa- Kalita Suomi

Luokka 5, Prix de Tapiola, 145 cm, vaikeutuva esteratsastus, 11 lähti, 5 sijoittui
1) Linnea Ericsson Strandgaar's Me Tanska 65,00-63,07 2)Tony Andre Hansen Broker´s Calvado Norja 65,00-67,27 3) Heiki Vatsel Silvester Viro 65,00-67,34 4) Stein Endresen Graf Special Norja 65,00-67,43 5) Sandra Burmeister Cosiga Suomi 65,00-67,55… Keskeyttäneet: Jenni Säynäjärvi Rubina Suomi 12,00

Kenttäratsastus
Luokka 12 Prix de Sallila Energia
Pohjoismaiden ja Baltian mestaruus nuoret ja juniorit, CIC* henkilökohtainen kilpailu
1) Hannes Melin Roman Whip Ruotsi -47,51 0,00 0,00 -47,51  2) Ludwig Svennerstål Thelma Ruotsi -46,78 -0,80 -4,00 -51,58 3) Elin Olsson Candeloro Ruotsi -49,65 0,00 -6,00 -55,65 4) Malin Holmestrand Ingeborg Ruotsi -53,22 0,00 -4,00 -57,22 … 5) Camilla Lund Vrzyv Suomi -61,78 0,00 0,00 -61,78 6) Hannah Thule Nottino Suomi -64,65 0,00 0,00 -64,65 13) Sanna Siltakorpi Lucky Accord Suomi -48,57 -84,00 -4,00 -136,57 14) Enni Huttunen Mid Time Suomi -53,57 -94,00 -4,00 -151,57 Hylätyt: Maija Yli-Huhtala Ask Suomi, Johanna Hurme Zigitita Suomi, Sari Haijanen Irben Suomi, Teemu Ruuskanen Amadeus Suomi

Luokka 12 Prix de Sallila Energia
Pohjoismaiden ja Baltian mestaruus nuoret ja juniorit, CIC* joukkuekilpailu
1) Ruotsi 179, 2) Suomi 1263, 3) Viro 1279,23

Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, seniorit, CIC**
tilanne 2/3 osakokeen jälkeen (koulu ja maastoesteet)
1) Laura Seppälä Lotta Suomi -46.49, 2) Sanna Siltakorpi Baro Suomi -52.82, 3) Martina Petersen-Jessen Navaronne Suomi -54.39, 7) Jani Laurikainen - Examen Suomi -61.22, 9) Cajus Aminoff Rantell Suomi  -62.97,  13) Paavo Huttunen Greve Romanus Suomi -156.61

Täydelliset tulokset: www.hevosopisto.fi

Perjantai 16.6.
Sebastian Numminen hyppäsi voiton
Noora Pentti kolmas, Forstén neljäs

Sebastian Numminen hyppäsi Sails Awayllä GP-luokan voittoon Ypäjällä ennen Belgian Henk Clabotsia hevosellaan Quicksilber. Kolmanneksi sijoittui Noora Pentti Evli Gagliostrolla. Mikael Forstén sijoittui Skybreakerilla neljänneksi.

Toiseksi sijoittunut Belgian Henk Clabots  piti Ypäjän olosuhteista. - Nurmikenttä on hyvässä kunnossa ja rata oli hyvä, ei liian vaativa, eikä liian helppo. En ole kilpaillut Ypäjällä aikaisemmin, joten en oikein tiennyt mitä odottaa, hän sanoi.

Sebastian Numminen kertoi edellisen kerran voittaneensa CSIO-tason Grand Prix -luokan vuonna 1999 Drammenissa. - Tämä tuntui erikoisen hyvältä. Kotona on hyvä voittaa, enkä ole viime kuukausina voittanut juuri mitään vaikka tulokset ovat olleen puhtaita tai yhden pudotuksen ratoja. Sails Away on kuin hyvä viini, paranee vanhetessaan. Se tuntuu erittäin mahtavalta, vaikka onkin jo 17-vuotias. Sen terveys on hyvä, eikä ole mahdottomuus, että se kilpailee vielä kolmen vuoden kuluttua, koska sillä on niin voimakas tahto, sanoi Numminen.

MM-ehdokkaat saivat tarvitsemansa tulokset
Ypäjän GP-luokka oli ratsastajille mahdollisuus tulosrajan ylitykseen MM-kilpailua varten. Ratsukolta vaaditaan syksyn MM-kilpailuun alle neljä virhepistettä neljän tähden CSIO-kilpailun GP-radalta.
- Minulle oli suuri henkilökohtainen helpotus, että sain GP-luokasta tarvitsemani tuloksen MM-kisaa varten. Se oli päätavoitteeni tässä kilpailussa. Evli Cagliostrolla on iso laukka sekä paljon kapasiteettia, ja lisäksi tiesin, että en olisi voinut lyödä Nummisen aikaa, sanoi Noora Pentti.

Pentti debytoi GP-tasolla viime vuonna Haminan CSIO-kilpailussa Nations Cupin voittaneessa Suomen joukkueessa.
- Viime vuonna minulle oli valtava asia ylipäätänsä hypätä joukkueen jäsenenä. Täällä on ollut helpompaa, koska tiesin jo etukäteen olevani joukkueen jäsen. Kotiyleisön edessä hyppääminen on kuitenkin henkisesti vaativampaa kuin ulkomailla kilpaileminen. Paineet ovat kovemmat, jatkoi Pentti.

Numminen siirtyy Hollantiin
Useita vuosia Saksassa työskennellyt Sebastian Numminen siirtyy hevosineen Ypäjän kilpailun jälkeen Noora Pentin ja Mikael Fortsénin tallille Hollantiin. Suomalaisella tiimillä Pentti, Forstén ja Numminen on nyt tavoitteena osallistua joukkueena MM-kilpailuun Aachenissa.
- Olin jo kerran hylännyt MM-suunnitelmat, mutta Skybreakerin myötä innostuin asiasta uudelleen, kertoi Mikael Forstén. Tiimimme tilanne näyttää nyt hyvältä, sanoi Forstén.

Lauantaina on Ypäjällä vuorossa Finnderby-luokka, johon Forstén osallistuu Noble Ladyllä, jolla hän hyppäsi toiseksi perjantain aikaratsastusluokassa 135 senttimetrin esteillä. Sunnuntain Nations Cup -joukkuekilpailuun osallistuvat estehevoset lepäävät lauantaina ja ratsastajat kilpailevat muilla hevosillaan.


Kuvassa Sebastian Numminen ja Sails Awayn toinen omistaja Petri Pesonen.


Laura Seppälä johtaa Mannerheim-kenttäratsastusta
Kenttäratsastuksen kahden tähden Mannerheim-kilpailun johdossa on koulukokeen jälkeen Suomen Laura Seppälä hevosella Lotta. Ruotsin Theodor Wahrén on Teklalla toisena ja suomalainen Martina Petersen-Jessen Navaronnella kolmantena. Kilpailussa lähti 15 ratsukkoa.

Ponien Pohjoismaiden ja Baltian joukkuemestaruuden voitti Ruotsi, ennen Tanskaa ja Norjaa. Suomi sijoittui neljänneksi ja Viro oli viides. Henkilökohtaiset kultamitalin voitti tanskalainen Marie Louise Andersen, hopealle ratsasti Frida Andersen Ruotsista ja pronssin vei Anne Kristine Andersen Tanskasta. Paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Ellen Rydbeck Marshland Shandyllä. Ann-Niina Kiviniitty Lady Fallonilla ratsasti kahdenneksitoista.

Tulokset
Esteratsastus

Luokka 4 Agrimarket Grand Prix 150 cm presented by Icelandair,
kaksi kierrosta, 39 lähti, 10 sijoittui
1) Sebastian Numminen Sails Away Suomi 0-0-54,68 2) Henk Clabots Quicksilber Belgia 0-0-55,97 3) Noora Pentti Evli Gagliostro Suomi 0-0-60,09 4) Mikael Forstén BMC's Skybreaker Suomi 0-0-61,50 5) Camilla Enemark Asgard 17 Tanska 0-0-64,87 6) Stian Oglaend Corilino Norja  0-4-56,98 7) Stein Endresen Tessio 2 Norja  0-4-57,87 8) Marco Porro Rebecca X Italia 0-4-60,00 9) Tony Andre Hansen Camiro 19 Norja 0-4-60,76 10) Guy Ooms Moujik De Sohan Belgia  0- 4-61,04 11) Siv G. W. Brentsen Pathos M Norja 0-4-61,38 12) Edward Little Belvidere Irlanti 0-4-62,14 13) Hanno Ellermann Poncorde Viro 0-8-60,74 14) Daniel Svensson Clinton Ruotsi 0-8-64,00 15) Linnea Ericsson Strandgaarden's Me Tanska  0-12-57,35 16) Rein Pill Ritual Viro 0-kesk… 22) Ville Kulkas Arielle Suomi 5-86,03, 30) Thomas Ehrnrooth Anatolica Suomi 10-90,95 31) Raimo Aaltonen L.Umonia Suomi 12-83,11 34) Piia Pantsu Oazis Suomi 20-81,39

Luokka 3 Prix de Equine Essentials 135 cm, aikaratsastus, 50 lähti, 13 sijoittui
1) Heiki Vatsel Epicuros Viro 0-64,90, 2) Mikael Forstén Noble Lady Suomi 0-65,38, 3) Linnea Ericsson PGL Cronus Tanska 0-67,27…11) Noora Pentti Evli Popcorn Suomi 0-74,01, 12) Sofia Stenius Riverdance Suomi 0-74,04, 14) Sebastian Numminen Camara Z Suomi 0-75,63 15) Sandra Burmeister Cosiga Suomi 0-77,79 17) Matilda Kulkas Jalinka IV Suomi 1-79,83, 18) Hanna Parikka Cynderella Suomi 1-80,13, 20) Sandra Burmeister Ufra van´T Roth Suomi 1-81,72, 21) Pauliina Virtanen Larona Suomi 3-90,60, 29) Marika Rättö Galma Suomi 4-72,74, 32) Jenni Säynäjärvi Djobi Djoba Suomi 4-76,22, 33) Jenni Säynäjärvi Rubina Suomi 4-77, 58, 35) Kristiina Teerimaa Kalita Suomi 4-78,09, 36) Aki Hannula Gretna Green Suomi 4-78,20, 40) Jessica Aminoff Balett Suomi 8-67,34, 43) Jessica Aminoff Billnäs Oliver Suomi 9-79,33, 45) Sofia Stenius Comic Boy Suomi 12-74,54, Hyl: Janna Huhtanen Artus II Suomi

Kenttäratsastus
Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailu poniratsukoille, CNCP*
Joukkuekilpailu, 5 joukkuetta
1)Ruotsi -170.01, 2) Tanska 170,91 3) Norja 231.40, 4) Suomi 1167,55 5) Viro1241,47

Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailu poniratsukoille, CNCP*
Henkilökohtainen kilpailu 19 lähti, 5 sijoittui
 1) Marie Louise Andersen Lundholhomvejen Buccaneer Tanska -44.13, 2) Frida Andersen Lillefot Ruotsi -52.83, 3) Anne Kristine Andersen Zafir Tanska -53.12, 4) Cajsa Andersson Mozart II Ruotsi -57.83, 5) Jåhde Louise Svensson Lady Vanessa Ruotsi -59… 8) Ellen Rydbeck Marshland Shandy  FIN -79.33, 12) Ann-Niina Kiviniitty Lady Fallon Suomi -88.22, Hylätyt, keskeyttäneet: Iida Kaikkonen Golden Heart Suomi, Taina Kääriäinen Miss Babithea Suomi

Luokka 11 Prix de Ypäjän kunta CNCP* poniratsukoiden maastokoe 3/3 osakilpailu, 17 lähti
1)Cecilie Fohlmann Boegegaardens Calibra Tanska 0-0.0 04:22, 2) Cajsa Andersson Mozart II, Ruotsi 0-0.0 04:10, 3) Inga Emilie Johnsen Haleys Choise Suomi 0-0.0 04:03, 10) Ann-Niina Kiviniitty Lady Fallon Suomi 0-0.0 03:29, 11) Ellen Rydbeck Marshland Shandy Suomi 0-1.2 04:26

Luokka 12 Prix de Sallila Energia
Pohjoismaiden ja Baltian mestaruus nuoret ja juniorit, CIC* henkilökohtainen kilpailu
Tilanne 2/3 osakokeen jälkeen (koulu ja rataesteet)
1) Hannes Melin Roman Whip Ruotsi -47.51, 2) Ludwig Svennerstål Thelma Ruotsi -50.78, 3) Hannes Melin Helia Ruotsi -51.49, 4) Sanna Siltakorpi Lucky Accord Suomi  -52.57, 5) Charlotte Röhrfors Diabelli Ruotsi -53.65, 6) Maria Bredberg Batman Ruotsi -54.28, 7) Elin Olsson Candeloro Ruotsi 55,65 8) Malin Holmestrand Ingeborg Ruotsi -57.22, 9) Maija Yli-Huhtala Twins United Suomi  -57.49, 10) Enni Huttunen Mid Time Suomi  -57.57, 11) Kaisa Nykänen Sun Rose Suomi -57.85 12) Perttu Puranen - Kuldbjerg Maya Suomi  -59.51, 13) Ludwig Svennerstål Wirginia Ruotsi -59.71, 14) Camilla Lund - Vrzyv Suomi  -61.78, 15) Miriam Bjerke - High Energy 2 Norja -62.15, 16) Maija Yli-Huhtala Ask Suomi  -63.28 17) Minna Leppälä Esradina Suomi  -63.58, 18) Maarja-Liisa Lill Hortensia S Viro -64.07, 19) Hannah Thule Nottino xx Suomi  -64.65, 20) Karolina Larsson Drusillas Delight Ruotsi -65.78, 21) Arja Uusinarkaus-Lahtinen Rasant Suomi  -70.36, 22) Sandra Gustavsson Melvin  Ruotsi -72.72, 23) Perttu Puranen Damentanz Suomi  -75.07, 24) Sofia Lundstedt Silber Key Ruotsi -75.22, 25) Pirkko Herd Rantez Suomi  -76.56, 26) Joosep Tikk Dimitri Donskoi Viro -80.36, 27) Cajus Aminoff Ranetto Suomi  -82.15, Hylätty: Teemu Ruuskanen Amadeus Suomi, Marian Kikas Oopus Viro, Sari Haijanen  Irben Suomi  Johanna Hurme Zigitita Suomi  

Luokka 12 Prix de Sallila Energia
Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, CIC* nuoret ja juniorit, osakoe 1/3, koulukoe, 31 lähti
1) Hannes Melin Helia Ruotsi -42.49, 2) Ludwig Svennerstål Thelma Ruotsi -46.78, 3) Perttu Puranen Kuldbjerg Maya Suomi -47.51, 3) Hannes Melin Roman Whip Ruotsi -47.51, 5) Sanna Siltakorpi Lucky Accord Suomi -48.57, 9) Enni Huttunen Mid Time Suomi -53.57, 10) Maija Yli-Huhtala Ask Suomi -54.28, 13) Perttu Puranen Damentanz Suomi -56.07, 15) Teemu Ruuskanen Amadeus Suomi -56.79, 16) Maija Yli-Huhtala Twins United Suomi -57.49, 17) Kaisa Nykänen Sun Rose Suomi -57.85, 19) Minna Leppälä Esradina Suomi -58.58, 20) Arja Uusinarkaus-Lahtinen Rasant Suomi -60.36, 23) Camilla Lund Vrzyv Suomi -61.78, 25) Cajus Aminoff Ranetto Suomi -62.15, 28) Hannah Thule Nottino xx Suomi -64.65, 29) Sari Haijanen Irben Suomi -67.86, 30) Johanna Hurme Zigitita Suomi -68.56, 30) Pirkko Herd Rantez Suomi -68.56,

Luokka 13 Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu CCI**, Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, seniorit, koulukoe, osakoe 1/3 presented by Hevosopisto, 15 lähti
1) Laura Seppälä Lotta Suomi -42.49, 2) Theodor Wahrén Tekla Ruotsi -48.12, 3) Martina Petersen-Jessen Navaronne Suomi -49.99, …5) Jani Laurikainen Examen Suomi -52.82, 5) Sanna Siltakorpi Baro Suomi -52.82, 9) Cajus Aminoff Rantell Suomi -56.57, 15)  Paavo Huttunen Greve Romanus Suomi -70.01,

Baltian ja Pohjoismaiden mestaruus, seniorit, CIC** joukkuetilanne 1/3 osakokeen jälkeen
1) Suomi 151,88 2) Ruotsi 175,30

Kouluratsastus
Luokka 23 Prix de Tapiola 5-vuotiaiden hevosten finaali, 6 lähti
1) Kikko Kalliokoski Don Quijote Suomi8,06, 2) Marlen Vassil Weltana Viro 7,36, 3) Stella Hagelstam Lamboughini Suomi, 7,22, 4) Tuija Tapola El Pantera Suomi 6,84, 5) Emma Kanerva Kleinmeister Suomi 6,62, 6) Perttu Pasuri Perfetto Suomi 5,66

Luokka 24 Prix de Tapiola 6-vuotiaiden hevosten finaali, 6 lähti
1) Rimma Kuzenova Kalabria Venäjä 7,12, 2) Oxana Lozovaya Bariton Venäjä 6,92, 3) Jeanne-Marie Törnroth Parade III Suomi 6,90, 4) Julia Vorotnikova Klondaik Venäjä 6,76, 5) Saga Lindström Pasolini Suomi 6,68, 6) Kimmo Sulkala Charmander Suomi 6,54.

Täydelliset tulokset: www.hevosopisto.fi

Kuvien copyright Marcus Westermark (etusivu ja kenttäratsastajat) sekä Kenneth Wrede (tekstissä Sebbe ja Petri)