Tuomariyhdistyksen ensimmäinen seminaari oli menestys

1.6.2010

SRY:n tiedote 11.3.2010, Hinni Koskenniemi, SRY:n sihteeri

Viime viikonloppuna ratsastustuomareiden ja toimihenkilöiden seminaariin Helsinkiin kokoontui pieni, mutta tasokas joukko ratsastusurheilun toimihenkilöitä. Vaikka monet päällekkäisyydet kilpailuiden ja koulutusten kanssa verottivat osanottoa, Suomen Ratsastustuomareiden Yhdistyksen puheenjohtaja Caesar von Walzel oli erittäin tyytyväinen seminaarin antiin: "Mielestäni tilaisuus oli onnistunut ja antoi hyviä edellytyksiä yhdistyksen mielekkäälle toiminnalle".

Seminaarin aluksi pureuduttiinkin juuri SRY:n säännöissä määriteltyyn toiminnan tarkoitukseen ja sen toteuttamiseen käytännössä. Keskustelua käytiin vilkaasti ja hyvässä hengessä. Useita konkreettisia asioita kirjattiin muistiin eteenpäin työstettäviksi. Ajatuksia vaihdettiin ja ideoita kehiteltiin esimerkiksi toimihenkilöiden tietotaidon kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi sekä kilpailujen järjestäjien auttamiseksi kilpailujen ja kilpailuolosuhteiden tason nostamisessa.

Seminaarin tähtivieraana mukana oli "toisen lajin tuomari", pitkänlinjan erotuomari ja varatuomari Juuso Hämäläinen. Hänen alustuksensa erotuomarin asemasta ja etiikasta oli erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Tuomarit ovat huolissaan urheilun oikeudellistumisesta ja tätäkin ilmiötä Juuso käsitteli esityksessään. Todella paljon löydettiin yhtäläisyyksiä niin tuomareiden toiminnasta ja tavoitteista kuin ongelmistakin lajista riippumatta.

Tuomarit puhalsivat yhteen hiileen

Yksi paikalla olleista, FEI estetuomari Henrik Arle, totesi tuomarin, stewardin ja ratamestarin työn olevan joskus melko yksinäistä puurtamista. "On virkistävää välillä vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia samoja kysymyksiä miettineiden kanssa hieman epävirallisemmissa merkeissä. Se laajentaa omaa kokemuspiiriä ja antaa kontaktiverkon, jota voi hyödyntää koska tahansa törmätessään odottamattomiin tilanteisiin."

Kaikenkaikkiaan seminaari onnistui todella hyvin ja antoi runsaasti eväitä sekä osallistujille kotiinviemiseksi, että SRY:n toiminnan kehittämiseen. Positiivisen palautteen kannustamana tilaisuudesta kaavaillaan jokavuotista tapahtumaa. "Vastaava tilaisuus on suunnitteilla jo ensi syksyksi", lupaa viikonlopun järjestelyvastuussa ollut SRY:n varapuheenjohtaja Tarja Tikka.

SRY tiedottaa toiminnastaan ja tulevista tapahtumistaan nettisivuillaan www.ratsastustuomarit.fi

------------

Suomen Ratsastustuomareiden Yhdistys (SRY) on kaikkien ratsastuskilpailutoimihenkilöiden yhdistys. Jäseniksi ovat tervetulleita kaikki SRL:n toiminhenkilölisenssin omaavat ratsastustoimihenkilöt; kaikkien lajien tuomarit, ratamestarit, stewardit, tekniset asiantuntijat jne.
Jäseniksi ilmoittautuneita on tällä hetkellä noin 80.