Turun Kouluratsastuskilpailut ratsastettiin aurinkoisessa säässä - Ensimmäistä kertaa järjestetty kisa oli yleisömenestys

2.7.2019

Kahden lounaissuomalaisen ratsastusseuran yhteinen voimanponnistus, Turun Kouluratsastuskilpailut, järjestettiin sunnuntaina aurinkoisessa säässä Artukaisten Ratsastuskeskuksen kentillä. Ohjelmassa oli niin korkeatasoista kouluratsastusta kuin pilke silmäkulmassa toteutettua näytösluokkaakin. Kilpailu keräsi hyvän määrän ratsukoita ja ennätyksellisen määrän yleisöä.

Kuva: Emine Lundsten

Sunnuntain ehdoton yleisömagneetti oli turkulaisen kiinteistökuninkaan Jethro Rostedtin tuomaroima suomenhevosten Knock Out -näytösluokka. Luokan aikana Artukaisten iso katsomo pullisteli yleisöä ja tunnelma oli korkealla. Ammattilaisen ottein luokkaa juontaneen kouluratsastaja Teemu Ahteen sanakäänteet hauskuuttivat ja tempasivat yleisön mukaansa kannustamaan ratsukoita.

- Uskomattoman hyvä meininki oli! Itseasiassa koko kisapäivä oli tosi onnistunut: porukka oli innostunutta ja tunnelma oli korkealla. Paljon kisoja nähneenä, nämä olivat kisat parhaimmasta päästä. Ajattelin jopa ajaa pääkaupunkiseudulta Turkuun jotta pääsen kisojen karonkkaan, naureskelee Ahtee.

Näytösluokan voitti kesäisenä mansikkana esiintynyt Teea Ranta hevosella Saaren Valta. Jääkiekkoteema kannatteli Maija Heikkisen ja Valtteri Valloituksen finaaliin asti, kuitenkin jääden hopealle. Päivän pääluokka oli GP-luokka, jota seurasi edelleen runsaslukuinen yleisö. Luokan voitti Tiia Hyysalo ratsunaan Betty B.

- Aivan uskomatonta että kilpailut onnistuivat näin hienosti! Tavoitteenamme oli saada kisa, jossa viihtyvät kaikki niin yleisö, kilpailijat kuin toimihenkilötkin. Palautteen perusteella onnistuimme vähintäänkin hyvin. Saimme paikalle myös lajin ulkopuolista yleisöä, mikä on mahtava asia! Paikalla olleet vieraat myös vaativat että kilpailua jatketaan tulevina vuosina, joten ei kai tässä muutakaan voida, iloitsee kilpailuiden johtaja Hanne-Mari Kiuttu.

Kilpailu toteutettiin SRL:n teemavuoden mukaisesti yhdessä: kahden seuran yhteistyönä, vapaaehtoisvoimin. Lajin harrastajien yhteen hiileen puhaltaminen näkyi myös toimihenkilöissä – tärkeitä avainhenkilöitä saatiin paikalle kauempaakin, tuoden arvokasta näkemystä ja kokemusta uudenkarhealle kisatiimille. Toimihenkilöitä oli mukana kisapäivän toteuttamisessa reilusti yli 50.

- Osa toimihenkilöistä on tehnyt todella pitkiä päiviä kilpailun onnistumiseksi ja kaikkien työpanoksesta voimme olla ylpeitä! Nyt täytyy vetää vähän henkeä, sitten alamme käydä läpi palautetta ja kehityskohtia jotta saamme ensi vuoden kilpailusta vielä paremman, Kiuttu jatkaa.