Unelmien liikuntapäivä 10.5. – tapahtuuko teilläkin?

18.4.2018

Unelmien liikuntapäivä 10.5. – tapahtuuko teilläkin?


Toukokuun 10. päivä vietetään koko Suomen yhteistä pop up -liikuntapäivää, johon kuka tahansa voi osallistua. Nyt haaste leviää ja kannustamme kaikki mukaan!

Unelmien liikuntapäivänä kannustamme ratsastajia, ratsastusseuroja ja SRL:n alueita järjestämään erilaisia liikkumisen tapahtumia. Tänä vuonna unelmien liikuntapäivät keskittyvät erityisesti ulkona ja luonnossa liikkumiseen, taustalla on ajatus, että kaikki tavat liikkua ovat hyviä!

MITÄ TEIDÄN PORUKKANNE VOISI TEHDÄ?
IDEOIKAA OMA TAPAHTUMANNE:

Yhteistyö antaa mahdollisuuksia uusiin avauksiin. Tapahtumat voivat olla kepparimaastoja, tehtäväratoja, koko perheen liikuntapäiviä, ponitalutusta, luontoretkiä, ulkotreenejä, metsäseikkailuja, pihapelejä, henkilökunnan virkistysretkeä, heräävän kevään luontobongauskisaa, keppijumppaa lähikentällä – vain taivas on rajana ideoille!

ILMOITTAKAA TAPAHTUMANNE TAPAHTUMAKARTTAAN: www.unelmienliikuntapäivä.fi
Kaikkien ilmoittaneiden kesken arvotaan upeita palkintoja!
Kuka tahansa voi ilmoittaa liikkumisen tapahtuman tapahtumakartalle. Tapahtuma voi olla kaikille avoin tai vain omalle porukalle tarkoitettu. Tapahtuman voi ilmoittaa jo luonnosvaiheessa ”tarkemmat tapahtumatiedot myöhemmin” -viesteillä – näin viesti lähtee liikkeelle heti. Levittäkää tietoa ja kertokaa tapahtumastanne tutuille, innostakaa ihmisiä mukaan!


MATERIAALIA AVUKSI

Olympiakomitean aineistopankista löytyy julistepohjia, joissa voitte kertoa tapahtumastanne – tai viestittää koko päivästä innostusjulisteella. Käyttäkää viestinnässä yhteistä tunnistetta #unelmienliikuntapäivä
Kaipaatteko julisteita paperisina?
Materiaaleja voi myös hakea erikseen Olympiakomitean toimistolta Helsingin Pitäjämäestä tai pyytää erikseen postitse.
Kysy lisää: anna.iso-ahola(a)olympiakomitea.fi.
Lisätiedot:
www.unelmienliikuntapäivä.fi
#unelmienliikuntapäivä

Taustaa
Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kahtena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea, viime vuonna kirjattiin 1 300 tapahtumaa, minkä lisäksi ihmiset liikkuivat päivän teeman mukaisesti muuten vain. Vuoden 2017 tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös tulevana Unelmien liikuntapäivänä. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä. Vuonna 2018 erityisteemana on luonto.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen ja haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot, ja vuonna 2018 viestimme Metsähallituksen kanssa yhteistyössä erityisesti luontoteemalla.