Valjakkoajajilla tuomisina kultamitaleita Norjasta

7.7.2019

Suomalaiset valjakkoajajat menestyivät erinomaisesti Norjassa järjestetyissä PM-kilpailuissa. Kultaa tuli niin junioreissa, poneissa kuin hevosissakin. Poneissa ja hevosissa kultamitalit jaettiin myös Suomen joukkueille.


Wilma Karhusaari, Luna Suhonen ja Beniamin. Kuva: Heidi Sinda

Junioreissa kultamitalille ohjasti Wilma Karhusaari/Luna Suhonen ponilla Beniamin. Perjantaina ajetussa koulukokeessa Karhusaari oli kolmas. Eilisessä kestävyyskokeessa pronssi kirkastui kullaksi. Hyvin sujunut tarkkuuskoe takasi Pohjoismaiden mestaruuden.

Poniyksiköissä Pohjoismaiden mestariksi ohjasti Leena Vähä-Erkkilä/ Anni Kinnunen. Upeaa suomalaismenestystä täydensi Raisa Tuulikki Takkisen/ Anniina Poikelan hopeamitali. Poniyksiköiden joukkue otti myös kultaa. Joukkueeseen kuului Leena Vähä-Erkkilän/ Anni Kinnusen ja Raisa Tuulikki Takkisen/ Anniina Poikelan lisäksi Heidi Sinda/Annika Tanskanen. 


Leena Vähä-Erkkilä, Raisa Tuulikki Takkinen ja Heidi Sinda.

Myös hevosyksiköissä sekä henkilökohtainen että joukkuemestaruus tuli Suomeen. Hevosyksiköissä kultaa voittivat Talvikki Järvinen/Camilla Christiansen - Danser T. Joukkuekilpailuissa kultaa voitettiin joukkueella Talvikki Järvinen/Camilla Christiansen - Danser T, Leena Kalalahti/Taija Raatikainen - Judym ja Ben Simonsen/Essi Forssell - Ragyogo.