Veera Manninen voitti Lempäälässä

28.7.2019

Veera Manninen, Kristiina Honko ja Anni Huovinen olivat Lempäälän kansainvälisen kenttäratsastuskilpailun kärkikolmikko.

Veera Manninen ja Sir Greg yhdellä maaston kulmaesteellä. Kuva: Heidi Lammi.

Veera Manninen voitti Lempäälässä

Lempäälän Ranskalaisessa viikonlopussa 27.–28.7. järjestetyn kansainvälisen kenttäratsastuskilpailun voittoon nousi Veera Manninen hevosellaan Sir Greg. Ratsukon suoritus oli tasaisen hyvä.

– Olimme omalla tasollamme. Pääsimme tekemään tasaisen hyvän suorituksen, mikä oli tällä hetkellä tavoitteenakin. Kaikki osa-alueet olivat hyviä, paremmin ei olisi voinut mennä, Manninen kertoo.

Toiseksi tuli Kristiina Honko ja Gilbert ja kolmanneksi Anni Huovinen ja Bonmahon Blue Grass, joka voitti paria viikkoa aiemmin Lempäälässä järjestetyn kansallisen kisan.

Kenttäratsastuskilpailussa oli peräti 26 lähtijää kolmesta eri maasta. Tapahtuman vetäjä ja maastoesteradan suunnittelija Aki Karhapää on erittäin tyytyväinen kisan ja koko tapahtuman onnistumiseen.

– Kisa onnistui hyvin. Maastoradan ratkaisuesteeksi osoittautui loppupuolella ollut avokulma, ja onneksi siinä oli turvamekanismi. Näin meillä pystyi olemaan vaikea este vaikealla reitillä silti turvallisesti, Karhapää sanoo.

Rankalainen viikonloppu yhdisti kenttäratsastuksen, golfin, keppihevoskisat, ruoan ja ulkoilun. Tapahtumassa järjestettiin muun muassa Päiväksi golffariksi -kurssi ja keppihevosten maastoesteiden SM-kisat, ulkoiltiin maalaismaisemissa hevosiin ja kenttäratsastukseen tutustuen ja nautittiin ranskalaisen keittiön herkkuja.

Ranskalaisen viikonlopun yksi tavoitteista oli tuoda kenttäratsastusta helposti lähestyttäväksi tavalliselle kansalle. Kaikkialle tapahtumassa oli vapaa pääsy, ja yleisölle järjestettiin muun muassa ohjattu radankävely. Tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

– Tämä oli kyllä ihan huikeaa. Ihmiset olivat ottaneet tosi hyvin ajatuksen piknikistä maastoesteradan varrella. Tunnelma oli hyvä – ihmiset olivat liikkeellä avoimin mielin ja näyttivät viihtyvän, Karhapää kertoo.

Elias Polku voitti keppareiden maastoesteiden SM-kisoissa 40 sentin luokassa. Kuva: Ilona Järvensivu.

Ranskalainen viikonloppu yhdisti golfin, keppihevoset, ruoan, ulkoilun ja kenttäratsastuksen. Yleisö pääsi muun muassa ohjatulle maastoesteradan radankävelylle radansuunnittelija Aki Karhapään johdolla. Kuva: Heidi Lammi.