Vuoden ammattiopiskelijaksi Tamminen Hevosopistolta

1.6.2010

Ammattiin opiskelevien valtakunnallinen keskusjärjestö SAKKI ry on valinnut Vuoden ammattiin opiskelevaksi Hanna Tammisen Ypäjän Hevosopistolta. Nimitys julkistettiin Jyväkylän Next Step messuilla 4. helmikuuta. Hanna Tamminen on kaikkien aikojen ensimmäinen hevostaloutta opiskeleva nuori, jolle nimitys on myönnetty.




Hanna Tamminen ja suomenhevosratsu Rysykänpolkka Hevosopiston tallikujalla.

Hanna suorittaa Ypäjällä ns. kaksoistutkintoa: hän opiskelee samaan aikaan hevostenhoitajaksi ja ylioppilaaksi. Nyt 17-vuotias Hanna aloitti opintonsa syksyllä 2007.

Oppilaitokselta Hanna on saanut tunnustusta hyvin edenneistä opinnoista ja aktiivisesta oppilaitoksen yhteisöllisyyden kehittämisestä. Osaaminen näkyy myös siinä, että Hanna edustaa Hevosopistoa Taitaja 2009 -tapahtumassa eli ammattiin opiskelevien nuorten vuotuisessa  mestaruuskilpailussa. 

Opiskelun ohella Hanna Tamminen toimii mm. oppilaskunnan puheenjohtajana ja edustaa opiskelijoita Hevosopiston johtokunnassa. Hannan oma aktiivisuus on jo heijastunut oppilaskunnassa vilkastuneena toimintana: viime vuonna opiskelijat mm. järjestivät laidunkauden avajaiset ja juhlavat itsenäisyystanssiaiset. Tänä vuonna Hannan johdolla on jo vietetty talviriehaa hiihtoesteratsastuksen kera.

Hevoset kuuluvat myös Hannan vapaa-aikaan. Hän toimii aktiivisesti omassa ratsastusseurassaan Kulta-ahon Ratsastajissa, erityisenä kiinnostuksen kohteena on työskentely lasten ja nuorten kanssa. Nuori Suomi ohjaajan koulutuksen Hanna suoritti vuonna 2007.

Lähitulevaisuudessa on edessä koulutukseen kuuluva työssäoppimisjakso Belgiassa. Valmistumisen jälkeen Hanna haluaa ensin kerätä työkokemusta ulkomailta, sen jälkeen haaveissa ovat ratsuttajan työ ja myöhemmin yrittäjyys kotimaisella kasvatus- tai myyntitallilla.    
 
Vuoden ammattiin opiskeleva on Ammattiin Opiskelevat  SAKKI ry:n vuosittainen perinne Next Step -messuilla, jossa palkitaan opinnoissaan tunnollisesti edennyt ja oppilaitoksessaan aktiivisesti toimiva opiskelija rahanarvoisella stipendillä. SAKKI ry on toiminut opiskelijoiden etujärjestönä jo yli 20 vuoden ajan, jäseniä keskusjärjestössä on yli 90.000.

Tiedote ja kuva: Hevosopiston viestintä