Yhdeksän maata mukana Aino Nations Cup Finlandissa - Yleisö kutsutaan viihtymään koko päiväksi!

17.6.2019

Kahden viikon kuluttua järjestettävä ensimmäinen kansainvälinen este- ja kouluratsastuksen maajoukkuekilpailuviikonloppu tuo Järvenpään Ratsastuskeskus Ainoon ratsastajia yhdeksästä maasta.

Kovimmat odotukset ovat luonnollisesti suomalaisjoukkueiden harteilla. Kouluratsastuksessa ykköstähtiä ovat EM-kisoihin valmistautuvat Henri Ruoste ja Stella Hagelstam. Esteissä panostetaan nuoriin nouseviin tähtiin ja kokeneita konkareita unohtamatta. Ilmoittautumiset saadaan 22. kesäkuuta mennessä.

Nelipäiväinen tapahtuma on suunniteltu viihdyttämään katsojia joka tavalla. Tarkkaan suunniteltujen puitteiden, monipuolisen ruokatarjonnan, kiehtovien ostosmahdollisuuksien ja hyvän fiiliksen lisäksi Ainoon on hyvät liikenneyhteydet. Ainoon toivotetaankin tervetulleiksi viihtymään useammaksi päiväksi, koko perheen voimin.

-Järjestäjänä toivomme paikalle hyviä ratsastusjoukkueita ja paljon ihmisiä, jotka luovat tunnelman. Ilmoittautuneiden joukossa ovat Italia, Tanska, Norja, Puola, Saksa, Japani, Viro, Ruotsi ja Suomi. Toivotamme koko kansan mukaan ja äänestämään jaloillaan ratsastuksen puolesta, tapahtuman johtaja Mia Stellberg kannustaa.

Koulujoukkue matkalla Tokioon

Kouluratsastuksessa kisataan ensimmäistä kertaa Suomessa neljän tähden tasolla. Helmikuussa aloittanut maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft ei vielä pystynyt nimeämään joukkueen ratsastajia.

-Haluamme ensimmäiseen Suomessa kisattavaan Nations Cupiin parhaan mahdollisen koulujoukkueen. Se on tärkeää Ainon kilpailun jatkon mutta myös Rotterdamin EM-kisojen ja Tokyon olympialaisten kannalta. Jos kaikki sujuu hyvin ja onni on myötä, Suomen joukkueella on jopa mahdollisuus saavuttaa yksi kolmesta jäljellä olevasta olympiapaikasta elokuun EM-kisoissa, van der Schaft täräyttää.

Ratsastajilla on kova halu tulla valituksi Ainon Nations Cup -joukkueeseen. Viime viikonloppuna Itävallassa kaksi kansainvälisen neljän tähden luokkavoittoa ratsastanut Henri Ruoste saapuu Suomeen. Hevosta hän ei ole vielä lyönyt lukkoon.

-Joukkuekisa tuo ylimääräistä energiaa omaan suoritukseen ja vahvistaa tiimiä. Yksilöratsastajana kisaaminen on vähän yksinäistä, vaikka kisoissa olisi muitakin suomalaisia, MM- ja EM-ratsastaja Stella Hagelstam toteaa.

-On todella upeaa, että tällainen tapahtuma järjestetään kotiyleisön edessä. Joukkueeseen pääseminen olisi todella iso asia kouluratsastajan urallani, Anna von Wendt sanoo.

Esteillä luotetaan tulevaisuuteen

Esteratsastuksessa joukkueeseen on tarjolla useita nuoria tähtiä, kuten SM-kisojen mitalistit ja Saksassa jälleen viime viikonloppuna lupaavia tuloksia tehnyt Jasmin Ranta-aho.

Ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forstén huomauttaa, että joukkueurheilu on Suomessa tällä hetkellä kovassa nousukiidossa. Menestystä ovat takoneet niin jääkiekko, jalka-, kori- kuin lentopallokin. Myös ratsastuksella on mahdollisuus liittyä tuohon nosteeseen.

-On hienoa, että kansainvälinen joukkuekilpailu järjestetään jälkeen Suomessa. Meidän pitää tavoitella ja toivoa siihen jatkuvuutta. Meidän pitää liittona myös pystyä vastaamaan nuorten tyttöjen huimaan kiinnostukseen lajistamme ja hyödyntämään sitä paremmin. Huippu-urheilussa kärkemme on ohut, ja ratsastajat hajaantuneet ympäri Eurooppaa. Olemme jääneet jälkeen muista maista, kuten Ruotsista, niissä mahdollisuuksissa, mitä lajimme tarjoaa. Meidän pitää lähteä rakentamaan uskoa tulevaisuuteen, uskoa, että onnistumme. Se ei saa jäädä yhteen yritykseen.

Forstén on moninkertainen MM- ja EM-kisojen kävijä ja maailmancupin finaalien menestyjä. Vuodenvaihteessa kansainvälisille areenoille palannut esteratsastaja hakee kisakuntoa vielä ensi viikonloppuna Saksassa. – Jos meillä on viikonlopun perusteella odotusarvoa tehdä 0-8 virhepisteen tulosta Ainon Nations Cupissa, olemme käytettävissä joukkueeseen, Forstén toteaa.

Ratsastajainliitto tarjoaa liput alle 10-vuotiaille

Ainon nelipäiväinen huippuviikonloppu on suunnattu suurelle yleisölle. Olosuhteissa on huomioitu koko perheen tarpeet. Lapsille on tarjolla keppihevosareena, poniratsastusta, laama ja Kengurumeininkiä-bändi, sekä monipuoliset ruokailuvaihtoehdot. Hevosharrastajat pääsevät helposti mukaan kansainväliseen tunnelmaan Ainon kompaktilla kisa- ja expo-alueella. Viihtyisät puitteet, hyvät ruokailumahdollisuudet, sujuvat liikenneyhteydet, hyvä seura, mielenkiintoiset lavahaastattelut ja perjantai- ja lauantai-iltojen laadukas livemusiikki takaavat tunnelman.

Ratsastus nousi tuoreen tutkimuksen mukaan kouluikäisten tyttöjen suosituimmaksi (42 %) harrastukseksi. Sen kunniaksi Ratsastajainliitto kutsuu kaikki alle 10-vuotiaat ilmaiseksi Ainoon kisaviikonloppuna!

Yhteistyökumppanit tärkeässä roolissa

Järvenpään kaupunki on mukana tukemassa tapahtumaa. Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen iloitsee aktiivisesta toiminnasta Ratsastuskeskus Ainossa. – Iso kansainvälisen tapahtuman merkitys on suuri mille tahansa kaupungille. Tie tähän ei ole ollut helppo, se kertoo yrittämisestä ja tekemisestä, intohimosta lajiin. Meille on onni, että tällainen intohimo löytyy Järvenpäästä.

Ypäjän Hevosopisto tuo Järvenpäähän suuren määrän opiskelijoitaan ja henkilökuntaansa. Heille kansainvälisessä huipputapahtumassa tärkeässä roolissa oleminen on parasta mahdollista oppimista käytännössä. Vastuu on suuri, onhan kyse huippu-urheilijoiden, hevosten, hyvinvoinnista.

-Tapahtuman järjestämiseen osallistuu noin sata vapaaehtoista. Kansainvälisessä kilpailussa on tiukat säännöt ja säädökset, joten työ on vaativaa. Olemme onnekkaita, että olemme saaneet kumppaneiksi osaavia ihmisiä, Stellberg kiittää, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Lipunmyynti: www.ainonationscup.fi  


Mikael Forsten, Stella Hagelstam, Anna von Wendt, Rien van der Schaft ja Mia Stellberg.
Kuvat: Jutta Koivula