Anna osaamisesi näkyä!

2.10.2023

Osaaminen näkyviin -viikolla keskitytään meissä kaikissa piilevään osaamispotentiaaliin. Kun osaaminen on huomattu ja tunnistettu, on sitä helpompi käyttää. Hevosharrastuksen parissa kertynyttä osaamista voi ja kannattaa hyödyntää myös työelämässä. Kaikki osaaminen ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja sanoitetuksi.

Vapaa-ajalla ja eri harrastusten parissa kertyy valtava määrä osaamista. Tehdään Osaaminen näkyviin -viikon aikana yhdessä näkyväksi sitä, miten monipuolista osaamista ratsastusharrastuksen ja seuratoiminnan parissa kertyy. Monipuolinen osaaminen kantaa pitkälle - siitä hyötyy niin yksilö, yhteisö kuin yhteiskuntakin, työelämästä puhumattakaan. 

Ratsastajainliitto, yhdessä Osaamiskeskus Kentaurin kanssa kokee tärkeäksi nostaa harrastusten parissa kertynyttä monipuolista osaamista näkyviin. Kentaurin tutkimusjulkaisusta nousee vahvasti esiin, että urheilu- ja liikuntaharrastus kehittää ja opettaa työelämätaitoja, jota todentaa hyvin myös Ratsastajainliiton toteuttama somekysely siitä, mitä taitoja ja osaamista hevosharrastuksen parissa on opittu. Ratsastuksessa menestyneet huippu-urheilijat Marko Björs ja Kyra Kyrklund sekä monet muut julkisuudestakin tutut hevosharrastajat kertoivat oppineensa lajin parissa ja hevosilta paljon.

"Olen oppinut kärsivällisyyttä, olemaan oma itseni, pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Ilman hevosia en olisi minä!"

                                                                           -Marko Björs, kouluratsastaja, valmentaja ja toimittaja

 

”Kärsivällisyyden, vastuunkannon, pitkäjänteisyyden, sitkeyden ja rohkeuden lisäksi sanoisin vielä kielitaidon, joka on avannut monta mahdollisuutta maailmaan"

                                                                            -Kyra Kyrklund, olympiaratsastaja ja valmentaja

 

Mitä kaikkea sinä osaat? Mitä kaikkea te yhteisönä tai yhdessä osaatte? Nuoret Päättäjät -työryhmä haastaa kaikki SRL:n alueet, nuorisotiimit, vapaaehtoistoimijat, ratsastusseurat, työryhmät, jäsentalliyrittäjät ja juuri sinut kertomaan omasta osaamisestaan. Osallistu yhteiseen keskusteluun omalla osaamisellasi. Katso lyhyt video aiheesta.

Inspiroidu osaamisesta ja osallistu yhteiseen osaamiskeskusteluun. Alla muutamia esimerkkejä, miten sinä voit tai voitte yhteisönä osallistua. Lisävinkkejä löydät täältä. 

  • Sanoita ja jaa omaa osaamistasi somessa. Käytä yhteistä hashtagia: #osaaminennäkyviin
  • Järjestäkää osaamiskahvit. Voitte järjestää esimerkiksi osaamiskahvit ja kertoa somessa, mitä osaamista yhteisössänne on ja miten sitä hyödynnätte. Tai muuten vaan keskustella osaamisesta ja tehdä sitä toinen toisillenne näkyväksi. Inspiroidu osaamiskeskusteluista. Osaaminen kantaa pitkälle. 
  • Toteuttakaa Mini-Erätauko-keskustelu osaamisen huomaamisesta. Ohjeet Mini-Erautauko keskusteluun löydät täältä. 

Tai osallistu juuri niin kuin haluat. Pääasia, että osallistut! Lue myös mitä kaikkea Nuoret Päättäjät ovat itse työryhmätyöskentelyssä oppineet

Kiinnostuitko osaamisen tunnistamisesta? Näiden linkkien takaa löydät lisätietoja aiheesta.