Nuoret Päättäjät

Ratsastuksen Nuoret Päättäjät -ryhmä on aktiivinen ja innokas nuorten porukka. Nuoret Päättäjät näkyvät ja vaikuttavat ratsastuksen kehittämiseksi ja nuorten äänen kuulumiseksi. Ryhmän tarkoituksena on lisätä nuorten liikkumista ja edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia kaikilla urheilun päätöksenteon tasoilla.

Nuoret Päättäjät ryhmän jäsenet:

Nykyinen ryhmä aloitti toimintansa Tampereen hevosmessuilla huhtikuussa 2017. Ryhmän jäseniä ovat (kuvassa vasemmalta oikealle) Milla Kuisma, Maria Salomaa, Heidi Pakarinen, Anu Kämäräinen ja Lilli Merinen.


Anu Kämäräinen, Sairilan Ratsastajat
Olen vantaalaistunut nuorisotyöntekijä, jolle lasten ja nuorten ääneen esiin tuominen ja heidän osallisuutensa lisääminen harrastustoiminnassa ovat tärkeimpiä motivaattoreitani Nuoret Päättäjät -ryhmässä. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Toimin myös SRL:n hevoskerhon ohjaajien kouluttajana ja käyn jonkun verran seuroissa vetämässä Reiluun Peliin ja nuorisotoimintaan liittyviä työpajoja. Ratsastanut olen 12-vuotiaasta lähtien, nykyään harvakseltaan. Haaveissa on aktivoida omaa harrastamista tilaisuuden tullen. Vastuualueinani Nuorissa Päättäjissä ovat Reilun Pelin työryhmä ja SETAP eli seura- ja tallipalveluiden alueryhmä. Tämä on toinen kauteni Nuorissa Päättäjissä. Siisteimpiä juttuja, joita olen päässyt toteuttamaan tähän mennessä, ovat mm. Hevoset Kaivarissa -tapahtuma, nuorisovastaavien toimenkuvan uudistaminen ja siihen liittyvien koulutusten ja työpajojen vetäminen ja uudet ystävät, joita olen ryhmäläisistä saanut. On myös superinspiroivaa tavata alueiden ja seurojen vapaaehtoisia ja nuoria ja saada heiltä ideoita ja ajatuksia toimintaamme.

 

Heidi Pakarinen, Kalliorinteen Ratsastajat
Olen Helsingistä kotoisin ja opiskeluideni perässä Keski-Suomeen osittain muuttanut opiskelija. Opintoni olen aloittanut syksyllä 2015 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Edustan Kalliorinteen Ratsastajia, joissa toimin myös hallituksen varajäsenenä. Ratsastusta olen harrastanut koko ikäni, joista viimeiset liki kymmenen vuotta olen käynyt Keravalla Ratsutalli Kalliorinteessä. Olen puhtaasti tuntiratsastajan taustalla tavoitteellisesti harrastava, aina ajan antaessa myöden sekä ahkerasti myös järjestämässä niin kilpailuja tallilla kuin muussa toiminnassa mukana. Vastuualueenani Nuorissa Päättäjissä on viestintä. Nuoriin Päättäjiin hain, sillä toiminta kuulosti kiinnostavalta ja ryhmä luo mahdollisuudet vaikuttamiseen aidosti. Ryhmän myötä olen päässyt näkemään monipuolisesti erilaisten tehtävien kautta myös liiton toimintaa. Mielestäni on tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin lajia viedessä eteenpäin.

 

 Lilli Merinen, Hevostaitoliitto
Olen 25-vuotias liikunnanohjaaja, yrittäjä ja valmentaja Lahdesta. Valmistuin 2018 Haaga-Heliasta liikunnanohjaajaksi ja oletkin ehkä lukenut treenivinkkejäni Hippoksesta. Valmentaminen on lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä pidän vikellys- ja ratsastusvalmennuksia yritykseni LiMe Liikunnan kautta. Hevosharrastuksen aloitin 6 -vuotiaana ratsastuskoulussa. 13 -vuotiaana sain oman hevosen Lady Suseten eli Ladyn, jonka kanssa kilpailin koulu- ja esteratsastuksessa. Lady oli minulla yli 7 vuotta ja kasvoinkin nuoruuteni tallilla. Nyt harrastelen 10 -vuotiaan ruunani Caballos Latimerin eli Laten kanssa. Se toimii tiimin vikellyshevosena. On ollut mahtavaa päästä mukaan Nuoret Päättäjät ryhmään, hyvinvointityöryhmään sekä Talent Program -ryhmään. 

 

Milla Kuisma, Mäntsälän Ratsastajat

Olen Tampereella asuva maisterivaiheen opiskelija, joka alunperin on kotoisin Mäntsälästä - ja edustankin edelleen Mäntsälän Ratsastajia. Opiskelen Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteitä. Hevoset ovat olleet suuri kiinnostuksen kohteeni jo aivan pikkulapsesta saakka, ja aloitinkin hevosharrastuksen 7-vuotiaana. Nykyään omia poneja on kertynyt pari kappaletta, joiden kanssa harrastelen hyvin rennolla otteella. Nuoret Päättäjät -ryhmässä parasta on vahvan osallisuuden tunteen kokeminen, omien vahvuuksien tunnistaminen sekä ryhmästä saadut ihanat ystävät.

 

Maria Salomaa, Siuntion ratsastajat

Asun Espoossa ja opiskelen Helsingin yliopistossa maataloustieteitä. Ennen yliopistoa valmistuin 2017 keväällä Ypäjän Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi ja olen myös työskennellyt Saksassa estetallilla. Ratsastusta olen harrastanut pienestä pitäen ja ratsastuksen olen aloittanut 7-vuotiaana. Tällä hetkellä treenaan 7-vuotiaan Kenda tamman kanssa. Nuorissa Päättäjissä vastuualueeni on Seurakehittäminen. Nuoret Päättäjät- ryhmässä parasta on superinspiroiva ja motivoitunut ilmapiiri jossa työskennella, kaiken uuden oppiminen ja aivan mahtavat ystävät.

 

 

Seuraa myös nuorten blogia osoitteessa http://nuoretpaattajat.blogspot.fi/