Nuoret Päättäjät

Ratsastuksen Nuoret Päättäjät -ryhmä on aktiivinen ja innokas nuorten porukka. Nuoret Päättäjät näkyvät ja vaikuttavat ratsastuksen kehittämiseksi ja nuorten äänen kuulumiseksi. Ryhmän tarkoituksena on lisätä nuorten liikkumista ja edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia kaikilla urheilun päätöksenteon tasoilla.

Nuoret Päättäjät ryhmän jäsenet:

Nykyinen ryhmä aloitti toimintansa Tampereen hevosmessuilla huhtikuussa 2017. Ryhmän jäseniä ovat (kuvassa vasemmalta oikealle) Milla Kuisma, Maria Salomaa, Heidi Pakarinen, Anu Kämäräinen ja Lilli Merinen.


Anu Kämäräinen, Sairilan Ratsastajat
Olen vantaalaistunut nuorisotyöntekijä, jolle lasten ja nuorten ääneen esiin tuominen ja heidän osallisuutensa lisääminen harrastustoiminnassa ovat tärkeimpiä motivaattoreitani Nuoret Päättäjät -ryhmässä. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Toimin myös SRL:n hevoskerhon ohjaajien kouluttajana ja käyn jonkun verran seuroissa vetämässä Reiluun Peliin ja nuorisotoimintaan liittyviä työpajoja. Ratsastanut olen 12-vuotiaasta lähtien, nykyään harvakseltaan. Haaveissa on aktivoida omaa harrastamista tilaisuuden tullen. Vastuualueinani Nuorissa Päättäjissä ovat Reilun Pelin työryhmä ja SETAP eli seura- ja tallipalveluiden alueryhmä. Tämä on toinen kauteni Nuorissa Päättäjissä. Siisteimpiä juttuja, joita olen päässyt toteuttamaan tähän mennessä, ovat mm. Hevoset Kaivarissa -tapahtuma, nuorisovastaavien toimenkuvan uudistaminen ja siihen liittyvien koulutusten ja työpajojen vetäminen ja uudet ystävät, joita olen ryhmäläisistä saanut. On myös superinspiroivaa tavata alueiden ja seurojen vapaaehtoisia ja nuoria ja saada heiltä ideoita ja ajatuksia toimintaamme.

 

Heidi Pakarinen, Kalliorinteen Ratsastajat
Olen Helsingistä kotoisin ja opiskeluideni perässä Keski-Suomeen osittain muuttanut opiskelija. Opintoni olen aloittanut syksyllä 2015 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Edustan Kalliorinteen Ratsastajia, joissa toimin myös hallituksen varajäsenenä. Ratsastusta olen harrastanut koko ikäni, joista viimeiset liki kymmenen vuotta olen käynyt Keravalla Ratsutalli Kalliorinteessä. Olen puhtaasti tuntiratsastajan taustalla tavoitteellisesti harrastava, aina ajan antaessa myöden sekä ahkerasti myös järjestämässä niin kilpailuja tallilla kuin muussa toiminnassa mukana. Vastuualueenani Nuorissa Päättäjissä on viestintä. Nuoriin Päättäjiin hain, sillä toiminta kuulosti kiinnostavalta ja ryhmä luo mahdollisuudet vaikuttamiseen aidosti. Ryhmän myötä olen päässyt näkemään monipuolisesti erilaisten tehtävien kautta myös liiton toimintaa. Mielestäni on tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin lajia viedessä eteenpäin.

 

 Lilli Merinen, Hevostaitoliitto
Olen 25-vuotias liikunnanohjaaja, yrittäjä ja valmentaja Lahdesta. Valmistuin 2018 Haaga-Heliasta liikunnanohjaajaksi ja oletkin ehkä lukenut treenivinkkejäni Hippoksesta. Valmentaminen on lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä pidän vikellys- ja ratsastusvalmennuksia yritykseni LiMe Liikunnan kautta. Hevosharrastuksen aloitin 6 -vuotiaana ratsastuskoulussa. 13 -vuotiaana sain oman hevosen Lady Suseten eli Ladyn, jonka kanssa kilpailin koulu- ja esteratsastuksessa. Lady oli minulla yli 7 vuotta ja kasvoinkin nuoruuteni tallilla. Nyt harrastelen 10 -vuotiaan ruunani Caballos Latimerin eli Laten kanssa. Se toimii tiimin vikellyshevosena. On ollut mahtavaa päästä mukaan Nuoret Päättäjät ryhmään, hyvinvointityöryhmään sekä Talent Program -ryhmään. 

 

Milla Kuisma, Mäntsälän Ratsastajat
Olen 21-vuotias opiskelija ja olen kotoisin Mäntsälästä, vaikkakin asun nykyään Tampereella. Opiskelen Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteitä, jonka opinnot aloitin syksyllä 2015. Hevosiin hurahdin aivan pikkutyttönä, ja ratsastuksen aloitin vuonna 2003. Elämäni hevonen on ensimmäinen ponini Pedester eli Pete, jonka sain omakseni vuonna 2008. Pete on jo 25-vuotias ja viettää nykyään ansaittuja eläkepäiviä vanhempieni hoidossa. Nuorempi ponini Damage eli Makke asustaa nykyään täällä Pirkanmaalla, jonka kanssa treenaan rennosti nuoren ponin ehdoilla. Kolmas ponini Denise on opiskelukiireitteni vuoksi ylläpidossa tutuillani. Ponien kanssa puuhaaminen on ehdottomasti parasta, mitä tiedän. Olen todella innoissani päästyäni mukaan Nuoret Päättäjät -ryhmään. Vastuualueenani on Mahdollisuuksien Hevonen -nuorisotyön vastuuryhmä. On hienoa päästä vaikuttamaan ja oppimaan uusia asioita rakkaan lajin parissa. 

 

Maria Salomaa, Ypäjän Ratsastajat
Olen ammatiltani ratsastuksenohjaaja ja valmistuin Ypäjän Hevosopistolta keväällä 2017. Kotoisi olen Espoosta, (mutta asun Perniössä ja teen hevosalan töitä Varsinais-Suomen alueella). Ratsastanut olen 6-vuotiaasta lähtien ja lopulta harrastus johti ammattiin asti. Oma mielenkiinto on esteratsastuksessa ja nuorten hevosten kouluttamisessa. Vastuualueina minulla on seurakehittäminen ja Talent-Program. Odotan innolla tulevaa ja mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan aitiopaikalta.

 

Seuraa myös nuorten blogia osoitteessa http://nuoretpaattajat.blogspot.fi/